Po 2 týždňoch zase vši
Ahoojte uz som bezradná :( dcerka mala pred 3 týždňami vsi za tyzden sme sa ich zbavili …vsetko som prala žehlila vysavala a dezinfikovala uplne …kazdy den cisty vankúš atd a hned praní aj my aj mensia dcerka …po týždni nemala uz žiadne vajíčka nic a ostatne dva týždne som dcérke kontrolovala kazdy den niekedy kazdy druhý den vlasy,vycesavala vonku na svetle a davala prípravky a dcerka a aj mensia dcerka krasne čisté vlasy …a dnes pri kontrole dcerka zase mala asi vajíčka a jednu vsu …skoro na porazilo az my bolo do revu …lebo viem vo vsetko som preto robila aby sme sa ich zbavili a detailne pozerala vlasy .. nejde mi to do hlavy … jedine co ma napáda je ze chodi k nam niekto alebo je dcerka s niekým kto musi mat vsi a nevie o tom …normálne som zas z toho na nervy …
Revat kvôli všíam fakt nemusíš…..veď tu kúru treba opakovať……myslím že to výrobcovia aj odporúčajú
@miriam7979 tak je uplne normalne mozne, ze si nejake hnidy prehliadla a proste tam zostali...vsi nepreliezaju z hlavy na hlavu, ani neskacu, prenasaju sa napriklad ciapkami, helmou...na toto by som si dala pozor...ja som mala vsi ako dieta dvakrat, raz sa mi velmi rozsirili, lebo mamka nevedela ako to vyzera a dva tyzdne ma svrbela hlava, potom som ich tam mala milion
..mala som dlhe vlasy, ale mamka vydrzala, denne mi vystrihavala vlasy s hnidami noznickami...a preslo to
Neviem o tom, ze by vsetci, ktori boli v kontakte museli robit kuru...kedysi sa to tak robievalo, ale teraz, neviem...u nas v skolke tiez boli a mali sme len napisany oznam a ze mame kontrolovat hlavu, dcerke som davala taky esencialny olej za uska
@miriam7979 samozrejme treba opakovat nespoliehajte sa ze ved nič nevidím je to ôk, proste umy vlasy nie klasickým ale šampónom na vsi a hotovo stojí veľa chápem ale radšej mat pokoj lebo sa toho nezbavíte. A treba preventívne cela rodina spraviť tento proces.
A taky tip, zarob vodu nakvapkaj do toho tee tree olejcek a preventívne strekni na vlasy keď ide do kolektívu, alebo do ciapky aj...
existuje jedine riesenie, kludne pouzi sampon, vyčeš, vyber...... Ale co pomaha na 100 perc vzdy na prvy raz, vyzehli normalne vlasy, zhochne vsetko co na vlasoch je. od korienkov po konceky.....
robili sme detom, dlhe vlasy, osobna skusenost. predtym sne sa trapili tyzden, dva, furt nieco bolo. po vyzehleni nic
je teplo, tie potvory majú rýchlejší cyklus, takže nanášaj paranit každé 4-5 dní. vyčesávaj do zbláznenia každý deň, umyte si vlasy všetci tým šamponom. moja dcéra mala v školke vši 3x, a zakaždým ich priniesla domov. vždy sme sa v priebehu pár dní toho úplne zbavili. hlavne nezabúdaj na to opakované použitie šampona.
je teplo, tie potvory majú rýchlejší cyklus, takže nanášaj paranit každé 4-5 dní. vyčesávaj do zbláznenia každý deň, umyte si vlasy všetci tým šamponom. moja dcéra mala v školke vši 3x, a zakaždým ich priniesla domov. vždy sme sa v priebehu pár dní toho úplne zbavili. hlavne nezabúdaj na to opakované použitie šampona.
@anonym_e56668 a šampón aky sa vam osvedčil ktorý? Ze najlepší? Lebo mne zatiaľ šampón pre psi a to sme skúšali aj paranit a tak
@anonym_e56668 a šampón aky sa vam osvedčil ktorý? Ze najlepší? Lebo mne zatiaľ šampón pre psi a to sme skúšali aj paranit a tak
@miriam7979 paranit. a už je aj paranit expres, ten má ešte menší hrebienok a vyčešeš naozaj všetko. neštriť, zapatlať tým celé vlasy a ozaj si to dajte celá rodina. inak to nemá konca kraja....
Sú aj preventívne šampóny proti všiam... takže umývať, používať prípravky a česať... trpezlivosť mať

Keď máte vši chodia k vám návštevy, ktoré o tom nevedia? Alebo naopak? Kúru musia spraviť všetci s kým ste boli v kontakte.