icon

Po koľkých dňoch dráždivého kašľa idete k doktorovi?

27. nov 2024

Po kolkych dnoch drazdiveho kasla idete dat dieta popocuvat?bez teploty,hraje sa,3r ,len ten kasel

Strana
z2
zuzkaa1991
27. nov 2024

Ked vyskúšam vsetkoa nefunguje nic po 3 4dnoch....ale moja uz ma 6.5r takze viac menej ju liecim doma ale tiez od soboty kasle dnes som volala aky sirup mam.dat kedze doteraz mala iny ;) .....ale.ked velmi kasle isla by som na 3 4 den

autor
27. nov 2024

@zuzkaa1991 zacal vlastne vcera rano a uz som na nervy z toho

annm81
27. nov 2024

Podľa pediatra máme v prípade príznakov bežnej infekcie (sopeľ, kašeľ, teploty, bolesti hlavy, hrdla, ucha...) podávať 7 dní voľnopredajné lieky. Ak sa stav po týždni nezačne zlepšovať, máme prísť. Držíme sa toho a vlastne sa nám všetky choroby podarilo zvládnuť takto doma.

zuzkaa1991
27. nov 2024

Ja mam napr dithiaden doma takze ak velmi kasle vecer alebo v noci davam jej.....tak ako pise vyse podľa druhu kaslu davam sirup ;)

Keby sa nezlepsilo v piatok by som isla ja....ale to som ja😁

belle_vie
27. nov 2024

Iba s kaslom nechodim ( to by musel mat naozaj strasny dusivy kasel, pripadne ak by mi ucitelka povedala, nech ho necham doma a potrebujem ocr).

Vacsinu chodim v pripade teplot na 3-4 den ak neklesaju. S kaslom alebo soplom by som isla tak po 1.5 tyzdni ked neustupuje.
90% detskych chorob je virus ktory do tyzdna sam zmizne, nepotrebujem dietatu davat zbytocne antibiotika. Moj lekar ma rovnaky nazor a antibiotika nasadzujeme len ak nieco neustupuje.

autor
27. nov 2024

Nasadila som sirup pronatural,stoptusin jemu nikdy nezabral,ten uz nekupim,tak uvidime.Zatial nepocut ani piskaanie,ani nic len ten kasel.no
@zuzkaa1991 dithiaden mam to mal na kiahne da sa aj pri kasli dat?

mirola
27. nov 2024

keď nebol maly predskolak ani som nechodila, teda pokial nemal teploty, nebol apaticky, malatny atd. co nemal nikdy... odkedy potrebujeme ten debilny papier od Dr. do skolky chodim hned, prakticky len pre papier

autor
27. nov 2024

A co mu nasadit?

mamamasama
27. nov 2024

S kašľom nechodíme. Jedine ak by bola pridruzena teplota, malatnost, unava a pod. Sople a kasle zvladneme doma. Vzdy zavisi na druhu kasla. Ak je suchy, tak sirup na suchy, ak ma vela hlienov tak fenistil a sinupret. Mokry,.produktivny neriesim. Voda, vyvar.

autor
27. nov 2024

A to sa ziadna z vas neboji zapalu priedusiek,pluc?

nicollette332
27. nov 2024

Ked nic nefunguje po 3 dnoch tak idem. Alebo ked je ten kasel uz az taky ze v noci dusi a nemoze spat. Aj to skusam dovtedy aj babske recepty.

kleopatra114
27. nov 2024

Podľa typu kašľa . Niekedy po 3-4 dňoch , keď je to už neúnosné . Niekedy po 2 týždňoch , ked sa mi to nezdá až take vážne , ale predsa len to idem dat skontrolovat .

mili2016
27. nov 2024

Môj syn kašle dobre že nie už mesiac, ak príde toto sychravé obdobie proste kašle 🙈. Pri doktorke som sním nebola vždy to dopadne tak že mu dá lieky pár dní dobre a potom zase ho to chytí. Momentálne berie lieky od alergologicky tak čakám kedy záberu. Kým nemá teplotu k doktorke nechodím predtým keď bol v škôlke to sme boli u nej skoro každý týždeň

katkara
27. nov 2024

Pri zápale pľúc alebo priedusiek väčšinou vyskocia aj teploty... nás malý je sledovaný aj na alergo s astmou,mával časté zápaly priedusiek,ale ako píšem,to mal vždy horúčku cez 39 a pískal... keď ma iba bežný dusivy kasel,už vieme co zaberá,co treba dat a presne ako písali zienky vyššie,ak nezaberá za 3-4 dní,že nedochádza ani k zmene zo suchého na vlhký,tak určite treba ísť... ale ak niesu teploty,tak zbytocne. A to sme my napr. Naposledy kaslali 2m vkuse,len sa menila intenzita. Boli sme po 4dnoch u dr,ta ho vysetrila,zobrala crp a zhodnotila,že na atb to nie je...

belle_vie
27. nov 2024

Ci sa nebojime zapalu pluc? Asi mas este prve dietatko, ze?
Priznaky zapalu pluc sa nerozvinu hned. A na detske infekty ti kazdy lekar tak max odporuci fenistil, nieco na vykasliavanie a volnopredajne lieky proti teplote. Na to ti staci behnut do lekarne.
Osobne by som si od lekara, ktory " pre istotu" na kazdy kaslik predpisuje atb zobrala kartu. Pretoze taky clovek len podporuje vznik multirezistentnych kmenov bakterii. A ani pre dieta to nie je dobre, nicis mu mikrobiom a jeho prirodzenu imunitu. A to ja vazne nie som biozienka, ale toto su aktualne lekarske fakty.

Jediny vyznam je, ze moze urobit pre istotu crp. Ale zase- dnes sa da kupit aj domaci test a az podla toho ist lekarovi.

autor
27. nov 2024

@belle_vie cize zapal pluc,priedusiek by bol po niekolkych dnoch?

domka222
27. nov 2024

Jemine,tvoje dieťa kašle zatiaľ len od včera. Takže podávaj liek a nestresuj so zápalom pľúc

autor
27. nov 2024

@domka222 tak bojim sa onho

belle_vie
27. nov 2024

Ak by bol zapal pluc/ priedusiek, boli by tam pridruzene priznaky ( horucka, spavost, nechutenstvo...). A ver tomu ze ked ti dieta pri dychani piska, je placlive, lebo ho boli na hrudniku, ma vysoke horucky, ktore neklesaju ani po 3 dnoch atd tak sama zistis, ze nieco nie je ok a treba lekarovi.
Ale ak by som s kazdym jednodnovym kaslom alebo soplom mala ist doktorovi, tak by som bola asi 10 rokov nezamestnana.

Ja ti poviem ze sama som sa spociatku tiez bala, aby som nieco nezanedbala. Ale ked napr ked moja mala mala 3 dni horucky a miesto klesania sa zvysovali k 39, mala bola spava, sli sme na pohotovost ( zapal mocaku). Tiez ked ti dieta v noci ma problem s dychanim, az sa dusi ( laryngitida), tiez tusis, ze to patri na pohotovost.
Zial, k dietatu nikto nedava navod na pouzitie. Ale pokial ide o tie rady, co sme ti dali, to su vseobecne guidelines od WHO. Pripadne si skus pozriet, ci niekde nie je kurz prvej ponoci pre deti, tam ta naucia kedy zbystrit pozornost 🙂

autor
27. nov 2024

@belle_vie dakujem

ciernysokol
27. nov 2024

Najhlavnejsi je crp test. Kup si na doma, sprav v lekarni,u doktorky. Ak ma nizke hodnoty, atb netreba, je to virus, liec to ako virus. Ak je hodnota vyssia, chod za doktorkou po lieky. Teraz sa dlho kasle aj z virusov, nemusi to byt streptokok. Alebo kaslu deti aj par mesiacov,ked maju mykoplazmy a chlamydie.

bavlnka92
28. nov 2024

nášmu vyšli alergie takže 3/4 roka sopel a z toho kašle lebo vysmrkať ani za svätého.. 😵 tak mu to zatečie. riešim len voľnopredajným čo zaberá aj mne aj jemu. kým je bez teploty alebo iných príznakov tak nevolám dr.

autor
28. nov 2024

@bavlnka92 chapem ale nespat polovicu noci kvoli kaslu drazdivemu,pojdem s nim dnes nech ho pani dr popocuva

fiafia
28. nov 2024

Na suchý kasel sa mi pri dcére najviac osvedčil paxeladine a lisajnikovy sirup, na zmiešaný kasel dávam stodal, stoptusin sirup lebo kvapky nezaberali. Keď nezaberá do troch dní idem k Dr.

banalu
28. nov 2024

Ako pisu vyssie, ak by sa to nezhorsovalo bez teploty, cakala by som tyzden. U nas inhalujeme, preplach nosa a sirup proti kaslu. Vela Ccka, Zinok, Decko. Plus berie nieco na imunitu a laktoferin. Mame zvhcovac a spime pri otvorenej vetracke, ak sa budi na kasel, tak este podlozit, nech je vo vyvysenej polohe.
Ak mas pocit, ze sa to nezlepsuje, mozes zavolat dr. nech popopocuva, je to na tebe.
Pri 25tom sopliku a 38 kasliku uz mama vie zhodnotit co je a nie je ok.
Moja mala minule horucky, zbijala som 24h skoro nic nepomahalo, ak zislo, do pol hodiny to vyliezlo spat. Tak som zavolala Dr., ze viem, ze sa caka 3 dni, ale nezda sa mi to. Zobrala CRP - nad 90... niekedy treba pocuvat instinkt. V tvojom pripade by som vyckala.

autor
28. nov 2024

@banalu praveze mam pocit ze treba k tej dr ist

mamamasama
28. nov 2024

Autorka. Tak sa nepytaj na MK a chod. Nechapem celu tuto diskusiu.

jesenzima
28. nov 2024

S kašľom som išla k dr iba raz, lebo bol to kašeľ veľmi zvláštny, nie silný, ale jednoducho bol divný. tri dni na to sme už boli v nemocnici so zápalom pľúc...

simca06022011
28. nov 2024

Len nerob pokusy na 3,5r dietati s liekmi. AK nevies co mas robit, chod k lekarke. A nie, ja keby som nevedela, necakam. Max 3dni som bola s chorym dietatom doma, takymto malym. Treba ist a nech ti da liek na to urceny. Ak je to drazdivy kasel suchy, tak jedine stoptussin kvapky podla mna, sirupy na vykasliavanei ho budu iba drazdit a na noc dostane mozno aerius a pod = ale v kazdom pirpade isla by som k dr,najma ak dieta ani spat nemoze.

autor
28. nov 2024

@mamamasama kvoli takym ako si ty sa tu clovek uz boji hocico opytat,roluj dalej a zi si svoj zivot

@jesenzima
@simca06022011 boli sme ,vsetko ma ciste,dychanie ciste ,ze viroza a kasel moze aj 2 tyzdne trvat

Strana
z2