icon

Po koľkých dňoch treba ísť k lekárovi s teplotou u dieťaťa?

2. mar 2025

nemala veľké len 38 max 38,5 tak či mame vydržať ešte začal včera
A striedam nurofen a panadol

Strana
z2
doriiis
2. mar 2025

Dva dni čakám,či si telo poradí samé.Ak nie,ideme.Samozrejme keď nie je teplota 40 a ide zrazit

maminkadeticiek
2. mar 2025

Po 3 dnoch najskor.Inak cez den ani nedavaj skor ako pri 38,5 liek.Nezabudaj ze horucka nie je ziadna choroba.Horucka je ochranna reakcia organizmu bojujuceho s niecim vo vnutri.Tieto procesy musis bechat bezat.Pod 38,5 cez den a pod 38 v noci sa lieky pri horucke nedavaju.Horucka nie je choroba,opakujem ze je to obranna reakcia organizmu a ked to utlmis robis telu medvediu sluzbu.

patka06
2. mar 2025

Najskôr po troch dňoch, ak sa stav nezlepšuje
Ak sa výrazní zhorší aj skôr
Teplotu 38 -38,5 nezrážam liekmi, len prirodzene
Pri teplote ako píšeš, by som určite nekombinovala liekmi s rôznymi účinnými látkami

zojanka
2. mar 2025

Ak by boli takéto nižšie teploty dlhšie ako 4-5dni, záleží ako vychádza víkend, alebo ak by boli vyššie teploty (nad 39,5) viac ako 2-3 dni. Alebo ak by dieťa malo veľké bolesti (napr.hrdla), alebo veľmi škaredý kašeľ.

maminkadeticiek
2. mar 2025

@doriiis Niekedy je aj to zbytocne,niektore deti su taketo horuckove typy.Dcera mala raz v zivote pri kiahnach 39.Syn mava od babanke pri obycajnych soploch do 40 a to nezaberaju ani lieky,2 hodiny po podani sme kde sme boli.Sice je to masaker potom so zabalmi a sprchami ale vacsinou to naozaj do 3 dni zacne klesat a ustupi.Ale povedala som si ze najblizsie skusim tu cibulu v ponozkach co tu tolke chvalili.Mama skusi cokolvek ked ma dieta taketo vysoke tazko zrazitelne horucky.

silvike
2. mar 2025

Zalezi od veku. Ked je to malinke niekolko tyzdnove babatko tak asi by som sla hned. Ale inak, ked bola vyslovene len teplota tak som vzdy cakala 3 dni.

sense
2. mar 2025

Keď ani na tretí deň neklesá, do 38 nepodávali žiadne lieky, potom len v prípade ak prekročí 38.5 alebo ak má aj silné bolesti hlavy dám aj pri 38,5 ale nestriedam po 4 hodinach
Samozrejme dieťa do jedného roku by som volala aj po jednom dni

jesenzima
2. mar 2025

Väčšinou 2-3 dni, ale aj podľa celkového stavu.. moji mávajú 40 horúčky, vždy je to niekoľko dní po sebe,ale ak nemajú nič iné, tak s tým k dr nejdem ani po 3 dňoch, ak sa nezhoršujú ...

elanor
2. mar 2025

zalezi od veku a okolnosti.
Tiez je to ine, ak mam prave volno, a ine je ked mam ist rano do prace...

annm81
2. mar 2025

Rozhodne nie po dvoch dňoch, preboha. To sa vám lekár a pacienti poďakujú, že s blbosťami blokujete lekára. My ideme po 7 dňoch, ak sa stav nezačne zlepšovať. Dovtedy stačia voľne dostupné lieky. (Predpokladám, že nejde o malé bábätko). Tento postup máme odohraný viacerými pediatrami.

annm81
2. mar 2025

Inak, teplota, ktorú udávaš, sa pohybuje na hranici toho, kedy sa ešte lieky na zníženie teploty nemajú podávať.

matkahelka
2. mar 2025

Pri 38 davat lieky? naco? ved telo ma bojovat same. lieky sa podavaju az pri teplote nad 38.5. k pediatrovi najskor po troch dnoch, ani pediater neda na teplotu nic ine, ako volnopredajny panadol a nurofen.

jazula
2. mar 2025

Na štvrtý deň, ak stále vyskočí nad 38. Nurofen dávam buď pri teplote nad 38,5 alebo ak má bolesti, celkovo sa cíti zle. Inak len slabšie oblečiem, viac vetrám, túlime sa telo na telo (má skoro 4r).

euka210
2. mar 2025

Zavisi aj od inych priznakov ake ma. Ak sa to zhorsuje, tak zajtra. Inak pockat 3dni.

zabka79
2. mar 2025

Cakam tri dni v 99% pripadoch doktorku netreba . To jedno % zavolam dr a objedname sa....ale my mame "teledoktorku" a vzdy nieco poradi aby sme nechodili 🤨 ked uz som neodbitna tak nas prijme

autor
2. mar 2025

Má 3,5 roka a za cely život mal iba 2 krát teplotu aj to po očkovaní a teraz to je upne katastrofa
Iba leží vôbec sa nechce rozprávať všetko ho boli preto dávam
Teraz som mu merala tak mal 38,9
Ďakujem skúsime ešte vydržať zajtra keď tak lebo pondelky sú u lekárov plne a išli by sme až v utorok

nelca84
2. mar 2025

Do 38,5 sa nema teplota zrazat liekmi. A k lekarovi treba ist, ak teplota trva viac nez 3 dni. To ti povie hociktory lekar a tiez ked zavolas na pohotovost. Hlavne vela tekutin.

biba_18
2. mar 2025

@annm81 syn nikdy nemal horúčku len tak že samú o sebe ... vždy tam bola choroba, ktorú by bolo dobré aby posúdil lekár, urobil testy... to čo píšeš neplatí všeobecne ...

jesenzima
2. mar 2025

Nechaj dieťa oddychovať, nech spí, leží, neotravuj ho s rozprávaním ani činnosťami, ani mu nenut jedlo. Stačí voda a oddych..

mimi3008
2. mar 2025

Po 48 hod.ak pretrvava

jesenzima
2. mar 2025

@biba_18 neplatí to všeobecne, ale moji mávajú tiež, že iba pár dní 40 teploty, prespia dni, noci a zrazu sú fit akoby im nič nebolo.. je to rôzne ..

mooonika1975
2. mar 2025

Tri dni, ak teplota klesala nešla som vibec ku lekarke

terezka1947
2. mar 2025

Ono to záleží od veku dieťaťa a od celkového stavu a či je to len teplota alebo aj niečo sa k teplote pridruží.
Ty si poznáš dieťa najlepší,keď je niečo,čo sa to nezdá a nie je to typické,treba ísť,keď to cítiš ty.
Ale keď mám odpovedať iba na otázku,keď je to iba teplota s darí sa mať ju pod kontrolou striedaním liekov,tak väčšinou až po 2-3dnoch.
K tým "odporúčaniam" ,že zrážať teplotu až keď je nad 38,5,to tiež je individuálne. Akonáhle máš dieťa,čo mu teplota veľmi rýchlo vybehne a má sklon mať fakt 40tky,či sklon ku febrilnym kŕčom,liek je odporúčané dávať už od 38 hneď, nečakať.

patka06
2. mar 2025

Ak má 38,9 daj mu správnu dávku lieku podľa hmotnosti a veľa tekutín, nechaj ho spať, oddychovať - vyvetraj izbu, daj mu ľahké oblečenie a nezakrývaj

annm81
2. mar 2025

@biba_18 Ak nemá žiadne vážne symptómy, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o nejaký bežný vírus a s tým nič špeciálne nespraví ani lekár - odporučí lieky potláčajúce symptómy, ktoré sú bez predpisu k dostaniu v lekárni.

nikpa
2. mar 2025

Určite ho zajtra neťahaj k pediatrovi, teraz je to tam masaker. Ja som bola s malými lebo opakovane teplotovali ale mam obavy, či sme tam nechytili niečo ďalšie 🙄
2-3 dní je v pohode, ak je dieťa inak v poriadku, teda nie je voľáke malatne alebo nemá iné ťažkosti, silný kašeľ, vyrážky a zaberajú mu lieky od teploty.... Počkala by som cca 5 dní kým idem a aj tak predtým zvyknem volať pediatričke, či vôbec mam prísť.

martinka13
2. mar 2025

Najskôr po 3 dňoch pokiaľ sa nepredlžuju intervaly medzi teplotami. Ak by sa mi nedarilo zraziť cez 39 tak by som šla možno aj po 2 dňoch.

3petka
2. mar 2025

Tak 3 dni. Je to dobre ak aj by Dr robila crp. Vtedy už ukáže jednoznačnú hodnotu.

denkabemommy
2. mar 2025

5-7 dní, keďže moje deti bývajú choré tak raz za 2 roky, nerobím z toho vôbec vedu🙃

maminkadeticiek
2. mar 2025

Ked s tym zena nema skusenosti,dieta teplotuje zriedka,tak panikari,dava lieky,bezi k lekarke.To je bezne.Lrkar ti povie a co teda?Boli ho nieco,je mu nieco?Nie?Tak cakajte kym ta horucka prepukne v nejaku chorobu.Nezmetkuj.Ani 39 nie je nic hrozne

Strana
z2