Pocikávanie po operačnom výkone. Čo s tým?

marketka1
8. mar 2011

Ahojte chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť s pocikávaním sa po celkovej anestézií alebo oper. výkone . 😕 Syn bude mať v júli 5 rokov nieje ani prechladený cez deň chodí cikať primerane a ja už neviem čo stým?
Pred dvoma týždňami sme absolvovali opätovnú adenotomiu+myringotómiu v režime jednodň. chirurgie. od vtedy máme problém s pocikávaním cez obedňajší i nočný spánok (stihne niekedy aj 2x )čo pred tým sa nám pritrafilo sem tam. Zajtra nastupuje do MŠ po niekoľko týž. pauze a som zvedavá ako dopadne tam.
Ak by tu náhodou niekto vedel poradiť budem rada.

renab
9. mar 2011

Tu je každá rada nad zlato. Poradiť ti s pocikávaním neviem, ale anestéza môže u dieťaťa spôsobiť "návrat vo vývoji", takže môže to byť aj váš prípad. Prípadne aj ak ťažko psychicky znáša lekárske vyšetrenia alebo zákroky, tak by to tiež mohol byť dôvod.

katecameron
9. mar 2011

no toto fakt neviem u nas sa to nestalo moje deti to prezili v pohode ale vsetko je mozne

marketka1
autor
9. mar 2011

@renab stým si ma teda veľmi nepotešila 😝 Návrat späť určite nepotrebujeme, vieš mi odporučiť nejakú stránku kde by som si o tom mohla niečo prečítať?

renab
9. mar 2011

@marketka1 Stránku neviem, ale bolo to medzi rizikami, ktoré som podpisovala pri informovanom súhlase, keď uspávali môjho syna.

lenka3007
9. mar 2011

@marketka1 ahoj, ja ti tiež neviem moc poradiť, ale nebál sa tvoj syn toho zakroku, možno to naozaj ťažko psychicky znašal a nemusela si to postrenuť, moj maly sa začal pocikavať ked sme pred pol rokom odišli do zahraničia, tiež na ňom nebolo nič vidno, ani sa nesťažoval, ani nebol smutný doktorka mi povedala, že to je tiež z psychického hladiska nakoľko výsledky roznych testou boli v poriadku.. Skus tu otázku naťukať do googla, možno ti vyhodí aj nejake iné výsledky...