Pocikávanie skoro 5 ročného chlapca

oravese
18. jún 2014

Ahojte mam 4,6 rocneho chlapca a stale sa v noci pocikáva a niekedy aj cez den, ale to sa zabudne pri hre. Na noc mu davam plienku, lebo sme skusali ho budievat v noci no bola to katastrofa, maly vrieskal. Tak som to chvilku nechala tak a davam mu plienku, neviem ci je to nejaka porucha alebo deti v jeho veku sa v noci este pocikavaju, poradte mi prosim dakujem.

monicm
18. jún 2014

v podstate by už nemal,cez deň určite nie,ani sa zabudnúť pri hre a v noci..............no je tak na rozhraní.byť tebou,zájdem k dr.nech ho vyšetria.predpokladám,že si skúšala bežné veci,ako nedávať piť aspoň dve hodinky pred spaním a vycikať pred odchodom do postele.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
digysa
18. jún 2014

@oravese Je to individualne. On nema este vyvinute "drzaky" aby sa v noci nepocikal. Lekarka ti da iba tieto rady:

Dodrzovat pitny rezim - 2 hod pred spanim nepit nic
Dodrzovat rezim mocenia- kazde 2 hodiny posadit na zachod, aj ked sa mu nechce
Vynechat akekolvek sladke malinovky a dzusy, aspon pri konci dna dat iba vodu
A este mozes dostat tabletky, aby nemusel tak casto chodit na zachod ( u nas nepomohli, mozno u vas pomozu)

Ak ta to potesi, tak moj syn sa pocikaval az do 7 rokov. No chvala bozku, on pri nocnom v stavani az tak netrucuje. Teraz ma 8, uz sa nepocikava (mava obcas nehody, ak presvihnem pitny rezim) ale do dnesneho dna MUSI ist okolo tej pol noci na zachod.

Niektore deti to maju vrodene- zisti si historiu, ci sa tvoj manzel nepomocoval ako dieta, alebo jeho surodenci.
U nas sme to mali az traja (ja, moj manzel, aj jeho brat ☹ ) takze ja som cakala dlhuuu cestu bez pomocovania.

Ked mal moj syn 4,5 roka, tak som ho davala na zachod az 2 krat za noc....ale to bol des a preto aj on v tomto veku nosil take treningove gatky (uz to vyzera skor ako slipy, nez plienka). Bolo to narocne pre mna aj pre neho budit sa 2 krat v noci. Tak som tomu nechala volny priebeh. Potom sme presli na podlozky a teraz uz sa len raz budime.

Toto su take individualne pripady- kazde dieta dospeje v inom veku. Ber rady od mamiciek, ale neporovnavaj svoje dieta s ich detmi.

stanislavao
18. jún 2014

@oravese urcite by sa uz nemal pocikavat. ani v noci, nieto ze cez den. je to velky chlapec, co ide ochvilu na zapis do skoly. treba ist cim skor k doktorke a k urologovi. moze to byt porucha. moze to byt tym, ze vecer vela pije. pricin moze byt viac a treba zistit pricinu. vela stastia.

pribinak
18. jún 2014

Pozri www.pomocivanie.sk, su tam celkom dobre rady

oravese
autor
18. jún 2014

Dakujem vsetkym.
@digysa ja som sa tiez pocikavala aj moj brat aj s manzelovej strany 😒 nechcem ho stresovat este urologmi a lekarmi....lekarka povedala teda detska presne co ste pisali.

mirkapsnupydog
18. jún 2014

@oravese choď ku dr. Neboj sa nič im tam nerobia 😉 nám len porobili rozbor moču na všeličo - mikróby , baktérie atď. A urobila sono obličiek a močových ciest ... Týmto ti vylúči možné fyziologické príčiny... A potom len šup dodržiavať poriadne pitný režim , čo sa nám nakoniec osvedčilo, síce to spočiatku vyzeralo ako týranie, keď som nechcela dať vlastnému dieťaťu večer piť 🙂 🙂 🙂

rebroza
18. jún 2014

@oravese ahoj. vraj hranica je cca 5 rokov. tak ja som si s mojim synom pockala do 5 rokov, potom sme sli na nefrologiu. ako pise mirkapsnupydog bolo to v pohode. urobili sono bruska, obliciek, kukli na pipika, vysetrili moc. pani doktorka bola mila. a povedala, ze chyba nie je v nas a ani v synovi, proste kombinacia tvrdeho spanku a este nedostatocnej tvorbe hormonu, co ovplyvnuje tvorbu mocu v spanku. ale poradila nam, ze pohar mlieka pred spanim treba zrusit, ze jablko - to je tiez vela vody, tak radsej dat do piatej a pod.
uz bude mat skoro 6 a davame ho raz za noc na zachod, vyhoda je, ze sa pri tom ani nezobudi. ma problem aj cez obedny spanok v skolke, to sa pitny rezim neda ustrazit. pani ucitelky su uzasne v tom, ze ho tiez tak po hodinke spanku daju - posadia v spanku na zachod. i ked aj pre ne je to asi jednoduchsie ako trikrat do tyzdna riesit mokre dieta aj postel.
dcerka ma skoro tri roky a uz cca od dvoch nema v noci plienku, obcas sa v noci zacne startovat a to vieme, ze ju tiez treba dat na zachod. ale nie je to kazdu noc. obe deti som sa snazila v tomto smere vychovavat rovnako, pitny rezim maju skoro rovnaky cez den, ale co sa tyka cikania ... to sa uplne "vychovat" neda.

evakrupova
18. jún 2014

Ja mám tiež 4,6 syna a tiež sa ešte pocikáva, ale aj staršiemu to trvalo takmer do 5,5, kým to celkom prešlo. Chodili sme s ním vtedy aj do enuretickej poradne, lebo po piatom roku sa to už považuje za neštandartné. Poviem stručne, čo nám radila doktorka, samozrejme nenašla žiadnu organickú príčinu. Predpísala mu také lieky na odvodnenie, vždy večer pred spaním a okrem toho režim: piť najneskôr dve hodiny pred spaním, v noci budiť na cikanie, nedávať plienku, aby si uvedomil, že je mokrý, ak sa pociká, mal by si po seba aj "upratať", ale to som moc nedodržiavala. Dostali sme tabuľku, do ktorej si značil slniečko za suché a mráčik za mokré dni a samozrejme niekoľko suchých dní za sebou=odmena a mokrých dní si nevšímať, zbytočne ich nepripomínať a určite netrestať. Praktizujem to teraz aj pri mladšom a ak nie je chorý, tak sa nám celkom darí, samozrejme spáva stále preventívne na nepremokavej podložke, ale mám už vystriehnutú hodinu v noci, kedy sa mu to stáva a vždy predtým si natiahnem budíka a dám ho v tichosti vycikať, myslím, že často o tom ani nevie. To ale asi nie je celkom dobre, lebo podľa mňa je to celé o tom, že ešte nemá vytrénovaný reflex budiť sa na nutkanie. Horšie je to ale v škôlke, lebo tam si s tým učiteľky nedajú až takú námahu aby ho budili a viete aké dokážu byť niekedy deti... No ak to do zimy neprejde, rozhodne pôjdeme aj s ním do poradne.

lubica7
18. jún 2014

Nas najstarsi mal 6 ide do skoly a tiez sa mu este do nedavna prihodilo .Na 6-rocnej prehliadke nam poradila pani doktorka ako nato a pomaha.No ja som pridala aj nalepky.Pred tyzdnom bol v skole v prirode a bala som sa toho hlavne koli pocikavaniu a v pohode.Lekarka povedala,ze ak nepomoze uprava pitneho rezimu tak potom vysetrenie.Neboj kazdemu to trva rozne dlho ale vacsinou do toho 7 roku su deti vraj v pohode.