icon

Pod akým názvom kúpim fialovú vodičku na afty?

14. apr 2025

Baby pod akým názvom sa predáva v lekárni ta fialová vodička na afty ?

tykat
14. apr 2025

Gencianova violet

autor
14. apr 2025

@tykat práveže nie.. ešte iný názov je

bubka23
14. apr 2025

Tinktúra, a lepšie zaberá konopná než fialová

tykat
14. apr 2025

Tak este je zelena tinktura - novikov. Alebo potom poznam fialove krystaliky - hypermangan.

mandzula
14. apr 2025

Hovorovo metylrozalínka.

123miaa123
14. apr 2025

Gencianova violet - metylrosanilinium chlorid =fialová
Tinctura gingivalis - MRG tinktúra =hnedá
Obe účinné na afty no MRG za mňa top! 🙂

loliki
14. apr 2025

Myslíš hypermangán?

30majka71
14. apr 2025

@loliki hypermangan je tuhá kryštalická látka, zelená vodička je len na vonkajšie použitie a je to Viride nitens alebo solutio novikov. Slúži ako tekutý obväz

katrin21
14. apr 2025

Gencianka..jednoznacne

btus
15. apr 2025

myslím si, že keď povieš lekárničke: " Tú fialovú vodičku", tak ona bude vedieť, čo chceš. 🙂

kaca222
15. apr 2025

Genciánka sa na afty už nepoužíva, je karcinogénna.

simsalabim
15. apr 2025

Tinktura gingivalis?

simona92101
16. apr 2025

Namiesto nej kup Neocide gel,je lepsi a nebude od toho vsetko spinave.synovi lepsie zaberal.

oliviakatka
16. apr 2025

Pred 6 rokmi som prišla na pohotovosť so synom s fialovými ústami, keď som sa snažila doma ošetriť afty a dostala som od lekárky, že sa to už nesmie používať z hore uvedeného dôvodu. Absolútne nie na sliznice

sisaka
16. apr 2025

@kaca222 presne, u nás v Kanade už 6 rokov zakázaná, už som to to tu x krat písala, ale na Slovensku si idú svoje, ako vo všetkom roky zaužívanom - od preventívneho balenia naširoko, cez sťahovanie predkožky batoliat až po používanie karcinogennych prípravkov. 🤷‍♀️ Ešte tomu dávam 10-20 rokov kým to stiahnu z trhu.

kaca222
16. apr 2025

@sisaka ja som končila na LF v Olomouci 6 rokov dozadu a už vtedy sme sa učili, že sa kvôli karcinogenite nepoužíva. Stále ju však nejakí starší lekári vedia odporučiť. A k zvyšku… to je to, že ľuďom chýba kritické myslenie. Treba si dohladavat informácie, čerpať z relevantných zdrojov, priebežne sa vzdelávať. Ale tu sa ide štýlom “robili to aj naše babky a tu sme” 😶