Pod akým názvom kúpim fialovú vodičku na afty?
Baby pod akým názvom sa predáva v lekárni ta fialová vodička na afty ?
@tykat práveže nie.. ešte iný názov je
Tinktúra, a lepšie zaberá konopná než fialová
Tak este je zelena tinktura - novikov. Alebo potom poznam fialove krystaliky - hypermangan.
Hovorovo metylrozalínka.
Gencianova violet - metylrosanilinium chlorid =fialová
Tinctura gingivalis - MRG tinktúra =hnedá
Obe účinné na afty no MRG za mňa top! 🙂
Myslíš hypermangán?
Gencianka..jednoznacne
myslím si, že keď povieš lekárničke: " Tú fialovú vodičku", tak ona bude vedieť, čo chceš. 🙂
Genciánka sa na afty už nepoužíva, je karcinogénna.
Tinktura gingivalis?
Namiesto nej kup Neocide gel,je lepsi a nebude od toho vsetko spinave.synovi lepsie zaberal.
Pred 6 rokmi som prišla na pohotovosť so synom s fialovými ústami, keď som sa snažila doma ošetriť afty a dostala som od lekárky, že sa to už nesmie používať z hore uvedeného dôvodu. Absolútne nie na sliznice
@kaca222 presne, u nás v Kanade už 6 rokov zakázaná, už som to to tu x krat písala, ale na Slovensku si idú svoje, ako vo všetkom roky zaužívanom - od preventívneho balenia naširoko, cez sťahovanie predkožky batoliat až po používanie karcinogennych prípravkov. 🤷♀️ Ešte tomu dávam 10-20 rokov kým to stiahnu z trhu.
@sisaka ja som končila na LF v Olomouci 6 rokov dozadu a už vtedy sme sa učili, že sa kvôli karcinogenite nepoužíva. Stále ju však nejakí starší lekári vedia odporučiť. A k zvyšku… to je to, že ľuďom chýba kritické myslenie. Treba si dohladavat informácie, čerpať z relevantných zdrojov, priebežne sa vzdelávať. Ale tu sa ide štýlom “robili to aj naše babky a tu sme” 😶

Gencianova violet