Podjazyková uzdička nástrih - skúsenosti

evelyna123
25. jan 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať na Vaše skúsenosti so strihaním podjazykovej uzdičky u bábätiek? Máme doma dvojmesačnú dcérku, ktorá pri kojení spapá veľa vzduchu lebo sa špatne prisáva a potom ju trápi bruško a nedokáže si ani poriadne odgrgnúť a trápi nás kvôli tomu aj reflux. Od laktačnej poradkyne sme dostali radu nastrihnúť túto uzdičku. Chcela by som sa spýtať či to stojí zato, príde mi to ale ako drastický zákrok, bojím sa, že potom by už vobec nejedla alebo by ju to bolelo niekolko dní. Nebolo by jednoduchšie jej dávať odsaté mlieko z flašky? Alebo čím bude staršia naučí sa lepšie prisávať?

em4life
25. jan 2024

@evelyna123 Synovi to robili hneď v pôrodnici, lebo sa nevedel prisat. Pomohlo. Vrátili mi ho spiaceho a neboli s tým žiadne ďalšie problémy.

majasimon
25. jan 2024

Urobili to synovi v pôrodnici, nebol žiadny problém s ním potom.

ninusa221
25. jan 2024

Mne to strihali keď som mohla mať dakych 5-6 rokov mama ma držala doktorom som nadala úplne si to pamatam bolo to hrozne 😀 takte radšej daj teraz keď je dieťa malé a nebude mať z toho traumu

anavixy
25. jan 2024

Treba to dat posudit pediatrovi alebo orl lekarovi, ktory tie uzdicky striha. Laktacna poradkyna z mamily za mna nie je dostatocny zdroj posudenia, hoci netvrdim, ze nema vo vasom pripade pravdu. Pokial aj lekar usudi, ze uzdicku/uzdicky je potrebne strihnut, tak ich nechajte prestrihnut. Moze to velmi pomoct v prisavani, tym padom sa odstrania aj dalsie problemy. A teda pokial je zle prisatie sposobovane prave tou uzdickou, tak by som nevahala. Zakrok je parsekundovy, ta uzdicka je len tenka blanka, vo vacsine pripadov to ani nekrvaca, dieta sa upokoji na prsniku a malo by to byt uz ok. Davat flasu s mliekom moze “vyriesit” problem s dojcenim, ale pokial je uzdicka kratka, moze neskor sposobovat aj problemy s recou napr. Pokial je to teda baohaj potrebne, tak cim skor to poriesite, tym lepsie pre babatko.

zontik
25. jan 2024

@evelyna123 my sme tiež boli, bolo to ozaj pár sekúnd, len nám ju zle na 1x prestrihli, tak im tam robil koncert, ale zvládli sme to, nekrvaca, neboj sa, je to len blana, nerezu mu jazyk.