icon

Podkožná hrčka na čele dieťaťa. Skúsenosti a rady?

Včera o 20:03

Mamičky, mali toto vaše deti? 🤔

Náš malý má už od 26.8. na čele takýto biely „pupák“. Najprv to začalo takto, tak som si myslela, že to je normálne a neriešila som to. Vlastne ani neviem, či sa náhodou neudrel do toho alebo čo, ale tomu silno pochybujem.

Postupom času sa mu tam vytvoril akoby „ťukec“ s modrým zafarbením, ako modrina. Ale pritom je to akoby podkožný pupák 🤔 Má to už skoro 9 mesiacov.

Pridávam sem fotky, ale potom to zmažem.

Boli sme s tým na ultrazvuku, ale doktor povedal, že mu to s ničím nesúvisí, že to nemá s ničím spojené a že by to malo zmiznúť samo. Keby mu to rástlo, tak máme ísť ku kožnému.

Zatiaľ sa to ale ani nezmenšuje, ani nezväčšuje. Je to taká pohyblivá gulička. Tak nám doktorka dala výmenný lístok ku kožnému.

Ale čo s tým kožný? Nie je na to niekto iný? Alebo máme ísť najprv ku kožnému a on nás pošle ďalej?
A inak ja mam na čele to iste myslím to zafarbenie akoby modrinu ale nie s podkožným pupakom ani žiadnym pupakom.
Ta posledná fotka takto to ma už od konca septembra .
Ďakujem

autor
Včera o 20:04
slavomira236
Včera o 20:15

Nieje to hemangion podkozny? Dcerka mala podobny na hlave vo vlaskoch. Najpr nevedeli co to je tiez sme boli na sono. Nekoniec az v kosiciach na onkochirurgii ze hemangion. Tiez to mala taketo sfarbene..casom jej to zmizlo same ako jej rastla hlavka. Mojej sa to spravilo znocoho nic asi ked mala 4mesiace.

autor
Včera o 20:20
@slavomira236

Nieje to hemangion podkozny? Dcerka mala podobny na hlave vo vlaskoch. Najpr nevedeli co to je tiez sme boli na sono. Nekoniec az v kosiciach na onkochirurgii ze hemangion. Tiez to mala taketo sfarbene..casom jej to zmizlo same ako jej rastla hlavka. Mojej sa to spravilo znocoho nic asi ked mala 4mesiace.

@slavomira236 akurát som si to vyhľadala a dosť to sedí s popisom 🤔

A koľko to mala nepamätáte si? Ja sa už začínam mierne strachovať, pretože malého dr mi povedala, že možno že to budu musieť dať preč.