icon

Podlamovanie nožičiek v státi

stanullka9
30. nov 2021
ewelinka21
30. nov 2021

@stanullka9 ahoj aky mate presne problem? Ake mas stare dietatko? Napis mi ss, so syncekom chodim na rehabilitacie, aktualne sa zacal stavat a ma podobne problemy.

stanullka9
autor
30. nov 2021

@ewelinka21 pozerám zrovna že popis mi to nepridalo...robí to len zriedka keď dlho stojí že čosi pozerá alebo sa rozčuľuje či teší tak jak keby podlomila kolienka a dá sa do stoja vzadu ale mne to skôr príde ako zlozvyk musím nájsť foto z leta tam sa mi ju raz tak podarilo odfotiť ) ak ju na to upozorním dá sa do normal stoja vpredu máme 2 roky takto to vyzerá klasic ) už aj chodíme

stanullka9
autor
30. nov 2021

@ewelinka21 ona vlastne vvystre nohy a v stoji hodí do zadu podľa mňa aj nábeh na ploché nohy po mne..
Ale doktorka povedala že ak to nerobí nonstop ešte to riešiť nejde

stanullka9
autor
30. nov 2021

@ewelinka21 našla som tu foto takto to vyzerá keď sa dá do toho stoja len robí to občas cez deň každý deň by som povedala ale ak ju na to upozorním dá si ich normalne... Tak ma skôr zaujímalo či to robí alebo robilo aj iné dieťa...nožičky ako bábätko mala v poriadku

kacena4
30. nov 2021

nic vazne by to nemalo byt vyzera to ako hypermobilita klbov

euka210
30. nov 2021

@stanullka9 bud som slepa, ale ja tam nic zle nevidim v tych postojoch...

adriannasvk
30. nov 2021

Ze takto stoji,to by som neriesila,skor by som riesila to X ak dobre vidim,to ma teda poriadne.

stanullka9
autor
30. nov 2021

@kacena4 a to čo znamená ??

stanullka9
autor
30. nov 2021

@euka210 musím lepšie odfotiť ona vystrie nohy a sa dá tak dozadu v stoji ale len občas..

stanullka9
autor
30. nov 2021

@adriannasvk lenže to x máva ak je v tom stojí len..takto stojí normal myslím že to až tak neni vidno..a to treba ísť ortopédovi ? Lebo doktorka neni moc za vymenny lístok 😏 žeby tam zavolám najprv ...😏

stanullka9
autor
30. nov 2021

@euka210 našla som dávnejšie foto kde má ten postoj...vidieť to ale spredu...ona to robí keď sa teší alebo hnevá alebo keď dlho stojí..😏 vedľa nej je 6 rocny brat

jana_eyre_2
30. nov 2021

Hypermobilita, má to môj najstarší syn.. znamena to vlastne až prílišné ohýbanie kĺbov.. môže tak mať väčšinu kĺbov alebo len niektoré.. môj syn to má najmä na rukách a nohách.. vekom sa to môže stratiť, alebo aj nie.. fyzioterapeut s tým vie pracovať.. nie je to nič vážne..

stanullka9
autor
30. nov 2021

@jana_eyre_2 ďakujem 🙂 upokojili ste ma lebo keď to spraví vyzerá to otrase ...😱 A veľa ľudí z rodiny má na to upozorňovalo že čo to má..

adriannasvk
1. dec 2021

@stanullka9 X ma dieta vtedy ak da k sebe nohy a nespoji ich v clenkoch. Urcitr by som to riesila aspon s dobrym fyzio. Ukaze cviky atd.

euka210
1. dec 2021

@stanullka9 no podla tej fotky kolena prehyna dozadu...priklanam sa k tej hypermobilite...mne to neurologicka zistila pred par rokmi 🤣 ...nemam problem zohnut sa k spickam na zemi...co v detsve chceli stale aby sme boli ohybni...len mi to teraz moze uskodit ked mam problem s chrbticou, tak mam davat pozor.
Ak ma aj ploche nohy, ci nabeh, tak ja zase nevidim dovod aby ste nezasli na ortopediu...aspon vysvetli, poradi...ale urcite sa da nieco o tom najst aj na nete....ale pockala by som kvoli covidu do jari, az take surne to nie je

stanullka9
autor
1. dec 2021

@adriannasvk práveže tá má dnes odbila fyzio že zbytočne platiť dráhu liečbu keď to je na nič že až keď bude staršia..odporučila mi ju na to upozorniť lebo že to je v jej hlave...a plavanie že je super na to ...ešte chcem skúsiť ortopédovi zavolať 🙂

adriannasvk
2. dec 2021

@stanullka9 to co za truba🤦‍♀️nasa fyzio mi povedala,ze cim skor tym lepsie....uz sa potom tazko oduca ked je dieta starsie...chodime na liecenia kde kazdy den cvici s detmi fyzio a tvrdi to iste....mas cakat kolko,5 rokov kym si nezdeformuje nohy tak,ze sa to bude musiet napravat? Na ten postoj ju mozes upozornit ale s tym nic neurobis,podla mna je to hypermobilita,aj ja to mam...ale to X ma poriadne,nas ked ortoped videl s takym X tak to hned riesil,ortezy,vlozky na mieru atd...nam sa ale ortezy neosvedcili,len fyzio,tejpovanie a cvicenie....a tie vlozky na mieru su tiez dobre...skus inu fyzio alebo si najdi aspon par cvikov,je potrebne spevnit svalstvo,potom prestane aj nohy tak zalamovat....ale cakat je kravina,sama vies,ze ked mas nieco zauzivane uz sa tazko oduca