icon

Podozrenie na autizmus

miska_87
30. sep 2022

Mamičky, ktoré máte deticky s potvrdeným autizmom u deti, od akého veku? Resp. v akom veku sa vám niečo nepozdávalo? Alebo co robil/ nerobil ako ine deti?
Sme objednaní na rôzne vyšetrenia, tiež som 50 /50 neviem ci jeho veku primerané alebo niečo nie je ok... bol aj predčasný 35 týždeň ...ostatní súrodenci sú zdraví. Vďaka

Strana
z2
andulka1988
30. sep 2022

@miska_87 toto isté som riešila a čakáme ešte na vyšetrenia... Podobne to bolo aj u nás,niečo sa naučila a za jeden deň prestala. .... Je to viac ale mali sme toto podobné

miska_87
autor
1. okt 2022

@andulka1988 dajte potom vedieť ako ste dopadli. A kde ste vlastne boli na akých vysetreniach

miska_87
autor
1. okt 2022

@andulka1988 ci ešte len sa chystáte?

andulka1988
1. okt 2022

@miska_87 zatiaľ máme za sebou neurologiu,psychologa, krčné vyšetrenie. Chodíme do centra pre včasnú intervenciu. Čaká nás ešte pedopsychiater, MRI hlavičky a ešte neviem kde nás pošlú

miska_87
autor
1. okt 2022

@andulka1988 a predbežný výsledok? Co povedal neurolog napr?

andulka1988
1. okt 2022

@miska_87 neurológ: porucha autistického spektra
Psychológ: dodal že sú tam známky autistického správania a poruchy pozornosti
Krčný: počuje dobre

wodanka
1. okt 2022

@miska_87 mne Tvoj syn príde ok. Náš sa narodil v termíne, ale aj tak išiel vo všetkom vlastným pomalým tempom. Sedieť začal ako 11 mesačný, chodiť ako 15 mesačný a do troch rokov nerozprával skoro nič. Rozprávať začal až keď mal 3 a pol roka. Teraz bude mať 5 a je to jeden šikovný chlapec, ktorý je rovnako vyspelý ako jeho rovesníci. Proste na všetko len potreboval viac času.

miska_87
autor
1. okt 2022

@wodanka skoro presne aj môj tak, sedieť 10 mesačný chodiť začal až ako 16 tuším mal velice neskoro, pričom stal samozrejme sam, prišlo mi skôr ze sa bojí pustiť...no uvidíme, dnes na podiv sa mu malinko rozviazal jazýček , nejaké hlasky vyslovil, pri hre, nemyslim ze cielene. Ďakujem za odpoveď trosku si ma potešila

miska_87
autor
1. okt 2022

@andulka1988 Boze moj dobrý , nečakala som až toto , ze vám povie dr., ako sa správal, čo vám najviac "nesedelo"?

andulka1988
2. okt 2022

@miska_87 všetko bolo v pohode, skôr malá bola uplakaná nikto sa jej nemôže dotýkať tak plakala. Lekári boli zhovievavý a taktiež trpezlivý.

linki90
2. okt 2022

@andulka1988 ahoj ako prebieha také vyšetrenie u neurologa a psychologa? lebo mne malý plače pri doktoroch doslova ziape kričí vzpiera sa tak neviem si predstaviť ako ho môžu vyšetriť

andulka1988
2. okt 2022

@linki90 naša tiež kričí,ziape hádže sa o zem ... Keď sme prišli k neurologicke ani sa k nej napriblizila na začiatku,boli tam hračky tak ju nechala aby sa zoznámila s nimi. Neskôr k nej prišla a skúšala jej podať jednu z nich,potom chcela aby jej ďalšiu podala. Neskôr ju potrebovala vyšetriť, totiž spickuje tak to sa nepodarilo preto ideme na MRI. U krcneho to bolo podobné,mali taký iný prístup bolo to veľmi milé a v celku spolupracovala až ma to prekvapovalo

miska_87
autor
2. okt 2022

@andulka1988 a u krcneho asi sluch ze? Tam je všetko v poriadku? Počuje dobre?

luciazahornadska
2. okt 2022

@miska_87 My máme doma 4-ročnú autistku. Do roka a pol bola šikovná a spoločenská, no potom všetko odišlo... Prestala rozprávať, komunikovať, uzavrela sa do seba. Začali sme to riešiť hneď v roku a pol - začali sme spolupracovať s Centrom včasnej intervencie a so psychológmi, boli sme na diagnostike, kde nám potvrdili, že sa naozaj jedná o autizmus. Začali sme chodiť na terapie a to nám veľmi pomohlo. 🙏 Teraz má 4 roky preč a je veľmi šikovná, aj keď samozrejme diagnóza ju brzdí vo všetkom.

andulka1988
3. okt 2022

@miska_87 počuje až moc dobre,len má svoj svet

andulka1988
3. okt 2022

@luciazahornadska autisticke deti zvyknú byť nadané,aspoň z niečoho sa môžme tešiť

noemi125
17. okt 2022

@miska_87 dobry vecer,bolo ste na vysetreni?

miska_87
autor
22. okt 2022

@noemi125 dobrý deň, až teraz čítam , nechodia mi upozornenia. Neboli sme ešte, termín najbližšií máme až koncom novembra. Ale nejako sa mu rozväzuje jazycek, ešte počkám možno celé vyšetrenia porusim uvidim

skaja_111
Autor odpoveď zmazal
stefania2023
5. okt 2025

Mamičky, ktoré máte deticky s potvrdeným autizmom u deti, od akého veku mam doma chlapčeka ktory ma 2 roki aj 3 mesiace, je velmy živi cali dni len skaka aj beha očni kontakt je velmi slaby na meno nereaguje as kim trošku neskričim často sa hra len s kolieskama ket točia rosprava velmi malo asi 5 slovička sme objednani ku psichologičke ale neviem vidržat mislite si že mu potvrdi autizmus

Strana
z2