Podozrenie na autizmus u 23 mesačného syna
Maminky poprosim vas o vase rady a skusenosti.. mam synceka 23 mesacneho, je to usmievavy chlapcek , z veci co ma rad sa vie velmi tesit. Nerozprava takmer nic len ham , mama, havo , au , ked sa buchne. Nevie a nechce jazdit na odrazadle, len si naň sadne a pusti si hudbu, zacne mykat rucickami akoze tancuje . Tymi rucickami myka hocikedy, len tak.. Boji sa zvuku napriklad kosacky, odkedy bol chory a tahali sme mu sopliky vysavacovou odsavackou, akoby mal traumu..strihali sme ho strojcekom, plakal tak,ze som plakala uz aj ja..ma svoje oblubene hracky, vacsinou auticka a pozoruje kolesa..ale aj si ich posuva .rozumie vacsinu co mu hovorime napriklad dones knizku , tak donesie...aj napodobni par zvieratiek sova had ovecka krava pes , ukaze aky bude velky, silny, ukazuje hlava ramena kolena palce.. aj ukaze spravne v knihe vsetky zvieratka prstekom . Ale hovorit nechce...nema rad hojdacku, naopak ma rad smykalu.s hrackami sa cielene nevie hrat len si ich vezme a rozhadze.lubi sa blaznit , miluje ked ho steklime, skace na posteli . S detmi je minimalne nakolko u nas v dedine nikto nikdy nie je na ihrisku, ale ked je s detmi s rodiny tak chce byt s nimi alebo s detmi priatelov. Lubi zvieratka, chodime kazdy den krmit kozicky.
@dominikak4 ❤❤ aj ja dakujem ...pozrela som si tvoj profil vidim ze mas synceka ktory ti isto robi radost...samozrejme ako pises urcite je tazke starat sa o
choreho cloveka, nemajte vycitky ze je v zariadeni ÚS , maminka tiez po rokoch potrebuje svoj klud aj ked mozno sa tu moj nazor nestretne s pochopenim...ale ja si myslim, ze presne na to tie zariadenia su
a ešte ma napadlo - ona vôbec nepotrebovala spať, celé noci kričala, udierala si hlavu o stenu, hádzala veci do radiátora a robila hluk. No a cez deň išla akoby nič. Bežne som sa v noci zobudila na to ako mi chodila po izbe, strhla paplón alebo stála pri mojej posteli a hľadela do steny. Proste tie veci čo sa s ňou diali normálne neboli, nechceli ju v žiadnom zriadení, pretože bola absolútne neovládateľná - boli sme na ňu sami v tej dobe. Nemusím Ti hovoriť, že moje detstvo nestálo za nič....mala som jednu kamarátku, ktorej moja sestra neprekážala a chodila k nám napriek nej....
Áno mám synčeka a pozorne ho sledujem, zatiaľ našťastie nejaví znaky tejto poruchy.
@dominikak4 to som velmi rada , ty by si to urcite spozorovala
myslím, že áno. Venujem sa mu celé dni, hrám sa s ním, učím ho, aby sa mi "nestratil". Asi by som sa obesila keby to mám zažiť ešte raz.
@dominikak4 na to ani nepomysli ❤
Ani ty na také veci nemysli 😘
@dominikak4 ak sa ta mozem takto verejne spytat, aj viete co bol u sestry spuštac, ked do 2 rokov bola v pohode ?? Vysvetlili to nejak lekari?? Ci v tej tobe pred skoro 30 rokmi to nikto az tak neriesil?
Lekári nám povedali, že je to porucha, ktorá je v génoch. Otec mal 5 bratov a ešte ďalší dvaja bratia mali dieťa autistu, ale nemali tak ťažkú formu ako sestra, lebo boli chlapci, dievčatá vraj mávajú väčšie postihnutia. Je to porucha ktorá sa plne prejaví medzi 2-3 rokom, proste to tam je. Sestra bola vždy "zvláštna", napríklad od narodenia nespala, rodičia sa pri nej striedali a nosili ju na rukách celé noci, aby neplakala. No relatívne normálne reagovala do toho 2 roku, preto si mysleli, že ohluchla. Lekári tvrdili, že to postihlo tú otcovu generáciu a môže sa to zase prejaviť o tri - štyri generácie neskôr. Ale aké sú teraz poznatky netuším, nezaujímam sa už o to, aby som niečo neprivolala. Len tíško sledujem syna.
Mas uplne zdrave normalne sa chovajuce dieta. Ibaze nerozprava tak spekulujes . Ale ani to v jeho veku nie je problem. Problem je len v tvojej hlave. Prestan hladat diagnozu Maly sa casom rozkeca . Moj 2r je velmi sikovny vie cele vety a chova sa Akoby mal 3-4r to je Proste kazde dieta. Vyvojovo inak no v okolo 3-4r su na tom vsetky rovnako. Proste si ho Skus viac uzivat malicky su len chvilku ( nedavno Moja opica bola babo a uz bude mat 7r a mysli si ze zachvilku bude mat pubertu 🤣) nic mu nie je len Musis vela vela rozpravat. Ja som ukecana Cize Mne to ide automaticky moje deti vedeli uz v 6m. Mama dada baba atd .
@miadi dakujem za koment 🙂 wau ze v 6 mes tak to uz hej 🙂 ja malemu vela vela rozpravam, citam , spievam ukazujem , zatial sa nechyta , no snad coskoro to pride 🙂
Niesom odborník nechcem ti radiť, ak ti všetko rozumie a má funkčnú hru, reč nieje ukazovateľom autizmu, napr môj nemal do teraz ani funkčnú hru, napr mal kocky a začal vyberať len zelené kocky nič iné a stavať si do radu,minimálny pud sebazáchovy, komplikácie pri bežnom živote a prosblem so vsetkym , pred 3narodeninami vedel tak 10slov, nerozumel v 3rokoch,daj hračku na poličku , záchvaty zúrivosti ale tak extrémne že mne ostávalo zle,pohybovo pozadu,minimálny očný kontakt,nevedel a nevie sa do teraz hrať s deťmi,je rád že tam niekde sú ale nezapojí sa,stráca záujem atď atď atď neviem ti povedať čo tvoj syn no môj mal tak zbežne tieto znaky a ešte ma a autista nieje
Tak super, podla toho, co pises, ma podnetov dost, naozaj okrem toho cieleneho hrania, resp nehrania je vsetko ostatne uplne ok. To odrazatko, viem uz ake myslis, aj som si myslela. To zahod 🙂 je absolutne nevhodne svojou sirkou, neprospieva klbikom, ked sa na nom dieta ma odrazat, hlavne 2r je uz na take nieco velky chlapec, ja by som sice tento typ nepouzivala, no kto ano, je to tak na rocne dietatko. Nijako ho neuci drzat ani len najmensiu stabilitu, a hlavne tie klbiky trpia. To ze hra hudbu ho akurat tak rozptyluje. Pasivne na nom sedi, jasne, ked mu das teraz "normalne" odrazatko, bude pre neho nezaujimave, lebo nehra, je uzsie, neposedi na nom tak pohodlne. Fakt by som to dala z domu prec, vzala von obycajne, prilbu na hlavicku a idete. Za par dni bude jazdit. 2r chlapcek je naozaj velky na toto babatkovske.
A ta hra bez ciela s hrackami, vies to viac opisat? Ako sa hra, ked sa hra sam?
Nehladaj certa, tam kde nie je. A aj keby nic na tom nezmenis. Moj syn je presne taky isty, ma 25 m. Ja si tiez vsimam syna, starsia dcera je asperger a adhd. Mozno mas len neuronetypicke dieta. To znamena, ze niektore casti mozgu sa vyvijaju inak ako je standard a v niektorych veciach potrebuje iny pristup pri uceni. Najdi si specialnu pedagogicku, ona vacsinou vie odhadnut, v com je cca problem a ako konkretne dieta stimulovat
Prosim ta môžeš mi napísať súkromnú správu veľké DAKUJEM
@lrnka ahoj , neviem koho si myslela ze ti ma napisat sukromnu spravu , ci mna ako autorku alebo niekoho z dievcat co komentovali??
Ak si autorka teJto témy tak súkromnú správu. NIE KOMENT. Klikni na môj nick a napíš mi tak správu
Mozem sa spytat co je s vami od tej doby ?

to si mi pripomenula ako som si zakryvala usi pri vysavani a mixovani usi, hadam do 12 rokov. A teraz? Pride sobota, a uz sa valim radostne do komory 😅 a besne vysavam aj 2 hodiny, kym na zemi nie je ani jedna smet 😂