Podpora imunity u bábätiek

lucinka4
16. dec 2012

Ahojte maminy,chcela by som sa poradit. Za posledne dva mesiace sme druhy x na ATB kvoli zapalu priedusiek. Vzdy to zacalo rovnako - chrcala ale odsat neslo nic a vsetko jej stekalo dole a sadlo na priedusky. Davala som cecko, spreje do nosa, nahrievala biolampou a aj tak sme chytili horucky a momentalne sa trapime uz s druhymi atb lebo prve-sumamed vyvratila takmer komplet. Zaujimalo by ma co robit ked chyti " neodsatelne" sopliky aby to neskoncilo zase zapalom. Mala ma 8 a pol mesiaca, je stale kojena, s prikrmami nema problem. Dakujem za vsetky rady, uz som zufala ked vidim ako sa trapi.

kapradina
16. dec 2012

Když byli kluci menší,tak mivali každy den dlouho 37 st.teplotky.Doktorka nam poradila hlivu ustřičnou.Ale ta nam nepomohla,tak nam předepsala rybomunil-leky.to byla lečba na pul roku a o d te doby mame pokoj.vubec jsme nemarodili,jen sopleni,nachlazeni.a snad jednou do roka nemocni.ale ted chodi do školky a už byli od zaři 2x nemocni,takže doplnky stravy na imunitu jsme vyloučili a nasadili jsme 3 měsični lečbu rybomunilem,tak jsem zvědava,jak to zabere ted. 🙂

tinka9000
16. dec 2012

my máme 7 a pol mesiaca a raz mala presne také neodstateľné sopliky, dávali sme sinupret, to je sopliky zriedi a o deň, dva už išli odsať. Prípadne ešte taký sirup je na predpis, ktorý lieči sopliky. Moja rada, samozrejme keď drobec vyzdravie je jednoznačne otužovať-každý deň za každého počasia byť von (okrem fakt lejaku a zimy pod mínus cca 8 stupňov), plávanie (chodíme do slanej vody pre bábätká) a sauna pre bábätká-chodíme do infrasauny. Každiý deň čístím noštek a zvlhčujem sprejom s morskou vodou a každý deň minimálne ráno a večer poriadne vyvetrať a neprekurovať, my kúrime veľmi málo, máme okolo 21 stupňov. To je podľa mňa základ. To že je kojená je super. My keď sme mali sople, nám pediater vyslovene odporučil ísť napriek tomu do tej slanej vody plávať a aj do sauny, bud sa jej to spustí-čo je super, alebo to hneď prejde. A veruže to "prepláchnutie" nošteka slanou vodou a sauna aj pomohla. Držím palce a prajem skoré uzdravenie.

tinka9000
16. dec 2012

@kapradina 37 ešte nie je teplota, a takým malým bäbátkám, ktoré nemajú ani rok by som určite nedávala na podporu imunity nič typu hliva, imunoglukan a podobne, naruší to ich prirodzenú obranyschopnosť a vývoj imunity. Jedine ak biogaiu, tá dávame od narodenia, teraz už len obdeň, to sú probiotiká, najmä po atb by som to dávala. A skúsiť to prírodnou cestou, ako som písala, čerstvý vzduch, otužovanie, morská voda. Môj názor samozrejme🙂

lucinka4
autor
16. dec 2012

@kapradina a ten liek mozu aj babatka?
@tinka9000 vonku sme presne ako pises, okrem nejakeho brutal pocasia kazdy den, vetrame a kurime len v obyvacke na cca 21-22 stupnov , u nej je aj problem zjest nejaky liek, trapime sa so soplami s mensimi prestavkami od oktobra, a sinupret proste vypluva...to plavanie chcem riesit tiez lenze pokial mam starsiu doma (zatial ju nezobrali do skolky, mozno pojde od noveho roka) tak je to nemozne 😒

lucinka4
autor
16. dec 2012

este ma teraz napadlo,ze som kedysi v mama a ja citala tusim,ze v norsku davaju detom rybi tuk ale neviem ci uz aj babatkam. neviete niekto? resp nemate vlastnu skusenost? nechcem ist velmi po liekoch, skor homeo a prirodne.

kapradina
16. dec 2012

@lucinka4 je tam psane od 1 roku se to muže.takže bohužel 😒 .tak potom jedine ty doplnky stravy na imunitu.anebo probrat to s doktorkou.

kapradina
16. dec 2012

@tinka9000 u nas to teplota je.nebylo nic a razem meli 37st.a muselo se to už lečit.každe ditě je bohužel jine.

renatka100
16. dec 2012

Najst dobreho homeopata!

tinka9000
16. dec 2012

@kapradina aha, veď určite, každé dieťa a aj lekár je iný🙂 záleží asi aj kde meriaš, ja som myslela v konečníku a po odpočítaní 0,5 stupňa podľa môjho pediatra aj uvedení na teplomeri to teplota nie je. Samozrejme ty ako mamina vieš najlepšie ako to u vás bolo.🙂

tinka9000
16. dec 2012

a áno, zabudla som, ja dávam ešte homeopatiká coryzaliu do čaju.

kapradina
16. dec 2012

@tinka9000 ja měřim pořad vzadečku. a byvalo to samozřejmě vic tak sem odpočitavala a mivali 37 po odpočtu.ale prave mysli že když nemeli a naraz měli a pořad,tak to asi nebylo v pořadku,ale pak jsme to lekama spravili a byl klid. 🙂

kapradina
16. dec 2012

určite je lepsi vyzkoušet neco přirodniho prvni.ale nam to prave už nezabiralo.

lucinka4
autor
16. dec 2012

s doktorkou som to riesila uz minule a tiez hovorila,ze by bolo dobre imunologicke vysetrenie lebo sopliky su normalne a mozu byt aj kvoli zubkom (takmer 4 mesiace mala naliate horne jednotky a az teraz sa konecne prerezali) ale tie priedusky su vaznejsie..teraz sme ale boli u inej, zastupovala nasu ale zajtra nabehnem k doktorke,snad uz bude nasa.

tinka9000
16. dec 2012

@kapradina aha a zistila sa vlastne príčina tých teplôt? samozrejme ak naozaj už nič nezaberá tak človek skúsi aj iné, ako aj tá hliva je všobecne super vec, len som myslela že ak to nie je nevyhnutné, malým deťom to nedávať, ale jasné že keď iné nezaberá a nechce človek stále pchať atb do detí tak je to lepšia voľba.

iwiny85
16. dec 2012

Toto bol presne náš problém celý minulý rok. Mesiac sme strávili v nemocnici. Jednoznačne môžem odporučiť, zvlhčovač vzduchu, časté vetranie, Sinupret sirup, do nošteka Physiomer sprej, probiotiká a doporučujem odsávačku na vysávač.

kapradina
16. dec 2012

tak oni byli nedonošeni,takže ta imunita nebyla buh vi co
@tinka9000

tinka9000
16. dec 2012

@iwiny85 presne tak, toto všetko dávame aj my, okrem zvlhčovača, máme vlhkosť dostatočnú okolo 60percent.

tinka9000
16. dec 2012

@kapradina aha, no hlavne že sa to vyriešilo a snáď už je to v poriadku.

kapradina
16. dec 2012

@tinka9000 🙂

lucinka4
autor
16. dec 2012

@iwiny85 dakujem za rady, kupim ten physiomer a zvlhcovac tiez nie je zly napad, zatial jej robievam vlhky stan cez postielku ale v noci je uz vedla mna v posteli a mokra plachta cez postielku vedla nas

iwiny85
16. dec 2012

zvlhčovač je pre nás neskutočná pomôcka, my sme zainvestovali a oplatilo sa.

iwiny85
16. dec 2012

@lucinka4 ešte som mu zvykla robiť keď mal zapálené priedušky, zohriať bravčovú masť, dať na vatu, igelit na to, na to plienku a na noc priložiť na hrudníček, aj to rozpúšťa hlieny, alebo som mu natierala hrudníček a chrbátik eukaliptovou masťou.

euka210
16. dec 2012

takym malym detom by som nedavala...nedavno mi prisiel clanok a s nim aj suhlasim
http://zdravedieta.rodinka.sk/zdrave-telo/podpo...

jandl
17. dec 2012

Zdravá životospráva,u kojeného dítěte je důležitá strava matky.Očkování narušuje imunitu dítěte!

pajerchinova
17. dec 2012

@jandl nemyslim ze kazde ockovanie narusuje imunitu dietata. Neviem co by ste robili vy co neockujete svoje deti ani proti zavaznym detskym ochoreniam keby sa nezaockovalo 95% deti okolo toho vasho. To by sa nam to tu pekne sirilo. Ved mnohe ochorenia sa nevyskytuju dnes tak casto prave kvoli ockovaniu ale to neznamena ze bakterie a virusy zmizli - len tolko ze ludia sa stali vdaka ockovaniu imunni. Suhlasim vsak s clanko co poslal euka210 z rodinky.sk. Bezne infekty dychacich ciet riesit prekonanim choroby a v tomto pripade uzivat ATB len po preukazani baktrerialnej infekcie (teploty viac ako 3 dni, vracajuce sa teploty, CRP...)

este pre inspiraciu

http://babetko.rodinka.sk/zo-zivota/rodicovske-...

lenulenu
17. dec 2012

Ahoj, syn má 4roky. Neustále záněty průdušek, zánět nosohrtanu, záchvaty a dušení.......Byla jsem úplně bezmocná a už nevěděla, jak mu pomoci. Pan doktor nám půjčil inhalátor a já ho za 14dní kupovala, pravidelně večer inhalujeme Vincentku a pokud zaslechnu zakašlání, inhalujeme i ráno, než jdeme do školky. Jako prevenci dávám ráno Aloe Vera gel (kašlu na všechny Marťánky a spol) a musím říct, že se už 8měsíců držíme!!!!

jandl
17. dec 2012

@pajerchinova Problém je třeba studovat ze 2 stran.Jsou lidé co slepě věří,protože je to jednoduché.Taky jsem si myslela to co ty,dokud jsem neřešila atop. exém u dětí.Většina lékařů předepisuje kortikoidy,antihistaminika a poučí tě,abys při zhoršujícím se stavu se ozvala /astma,.../Takový přístup ještě nikoho nevyléčil,pouze potírá příznaky.
Pak si jen připlácíš na jinou léčbu,zase to nepomáhá.Já fakt nechápu,jestli to,že se ti škrábe do krve,že nemůžeš dítě v létě pustit ven v horku bez štramplí,....okolí se na tebe dívá všeliak....to mi má být útěchou za to,že jsem podpořila nikým nedokázanou kolektivní imunitu?Že jako nedostane dítě žloutenku přenosnou krví??Kolik lidí se skutečně nakazilo injekční stříkačkou od feťáka?Tetanus není přenosná choroba.Černý kašel,příušnice,spalničky se vyskytují i u očkovaných lidí.Pediatrička mě po tom,co jsem u nejml.syna očko odmítla,ujistila,že obrna se vyskytuje na východě,Ukrajině.Tam je to o nedost. zdravotní péči,hygieně.A jak všichni očkující touží cestovat,tak já nevidím důvod,proč bych do takových zemí jezdila.Uvažuj,kdy se nemoci stávají strašně nebezpečnými.Když farmafirmy vynaleznou očkovací látku.Lidé chtějí utrácet /nebo si nechat pojišťovnou proplácet/ vakcíny,vitamíny,posilovače imunity.....To je jednodušší tomu věřit než uvažovat ,zodpovědně se starat o zdraví a ne si jen užívat .V samotném příbalovém letáku vakcín není nic o 100%účinnosti.Nejsem v bezprostředním ohrožení života,takže neznám důvod,proč dobrovolně ničit tělo látkami,které vakcíny v sobě nesou.Vakcína není jen fyziolog. roztok s oslabenými viry,bakteriemi.V příbal. letáku je doporučení očkovat zdravé děti.Proč lékaři nabízejí očkování dětem s oslabenou imunitou? Otázek je spousta.Zastánci očkování nemají důkaz o naprosté bezpečnosti vakcín.

pajerchinova
17. dec 2012

@lenulenu ano Vincentka je super, aj my s nou mame vyborne skusenosti.