Podráždená koža okolo úst u 6 mesačného chlapčeka
Maminy poraďte mi, ako dostať do normálu podráždenú kožu, malý si strká všetko do úst, najnovšie hlavičku spustí na posteľ a nohami sa posúva vpred a samozrejme, že hlavičku tlačí a šúcha o posteľ, následne mu okolie úst sčervená, vyzerá to, ako keby tam mal potničky, pretieram mu to harmančekom, umývam mu ruky a okolie úst aj všetky hračky x-krát denne, detská lekárka mi na to nechcela nič dať, že ešte počkáme, nechcela aby sa mu prípadne ňou predpísaný krém dostal do pusinky a že celkovo by do neho nerada pchala nejaké lieky, ak sa to zhorší, budeme to riešiť........radšej by som to poriešila cez babské recepty a rady
hojivý zázrak mám doma tiež, môžem ho dať tak malému drobcovi?
Znamy scenar 🙂 Aj moj maly daval vsetko ust a vsetko ocecaval a potom bol okolo pusinky vyhadzany... spomenula som to lekarke, ked sme boli na poradni a ta nam povedala, ze mame skusit krem abc peri-oral (od biodermy). Skusili sme, nam pomohol.Tolko nasa skusenost.
@evuliceeek a preco nie,ved len zvonku mu das,nedas mu ho zjest,...je to masticka na take veci a nic zle neobsahuje,...
skus jemnu vrstvu bepanthen,je hojivy..
ďakujem kočky za rady 🙂 vyskúšam
@evuliceeek juj moja, modrá obyc.Nivea! To nám poradili v Martinske nemocnici když nám operovali malou.Měla tak skaredou pusinu a ta Nivea fakt zabrala tak skus vyzkoušet 🙂
Moj je atopik a nam pomaha na premastenie skvele Lipobase. Na predpis sa da lacnejsie, ale tak na volno ho kupujem za 4
neviem ako sa na sk vola, syn to mal pred tyzdnom si olizoval usta take cervene, mokvave, je to taka vazelinova husta mast na popraskane bradavky pri kojeni, to moze dieta dat aj okolo ust. cez den som natierala a 2 noci a do 48hod, uplne preslo.
@evuliceeek odporucam, je to krem specialne pre okolie ust pre babatka a male deticky, moja ma casto od cumlika alebo od vetra az cervene suche miesta a raz dva sa jej zahoji...natiera sa 3x denne trosinku, taze dlho vydrzi🙂
Skus trebars aj sudocrem, nam pomohol aj ked trosku susil pokozku,to mi dr.poradila ked mala zacala mat podobne problemy a potom som skusila hojivy zazrak z oriflame a ten vpodstate pouivame stale na kazdu odreninku hlavne na tvaricke,pekne premasti a zacervenanie je fuc.
vdaka za tuto otazku,moja mala ma desat mesiacov a takisto vsetko berie do pusy a ako keby potnicky sa jej narobili okolo pusy,je to dost zacervenane,urcite vyskusame niektory z tychto kremov,este raz vdaka 😉
skúsim baby, čo mi radíte, ozvem sa, ako sme dopadli 🙂
sudokrem tiez stale pouzivame ale mimo ust, v okoli ust treba byt opatrny aby krem neobsahoval parfemy, a medicinu, ma byt co najviac naturalny.
@zojula skúšame Tebou odporúčaný krém a zdá sa mi, že to je lepšie, uvidíme o pár dní 🙂 ďakujem za skvelý tip
naša mala tiež...vraj od cumlíka...tak to vyzeralo...lekárka nám dala gáfrovu masť s ichtamolom...trošku som jej mazala (strašne to smrdí) na noc....ale potom to samo zmizlo...
@lucinocka @zojula
ahoj prosím ťa aj mi máme tento istý problém, včera som začala synovi dávať tú biodermu do rána to mal pekne vyblednuté ale dnes po obede to bolo strašne zapálené myslíš že mu to nesedí, alebo sa to iba tak dostáva na povrch a potom to zmizne? Prosím ako to bolo u vás? Vďaka za info budem veľmi rada, lebo neviem či mám prestať alebo ďalej pokračovať.
@vanessska1606 my sme mali velky malinky atop, len na lickach..a jej to zmizlo hlavne slnkom a kupanim v mori, kedze zijeme pri mori, kozmetikou som to viacmenej udrziavala...teraz mam Bioclin masticku a ked s ajej vyhodi okolo ust, ked nieco nevhodne zje, tak jej vecer namazem a rano to uz ma dobre..
By som vyskusala 3 dni a ked sa to nebude zlepsovat, tak mu to asi nesedi
@vanessska1606 my mame problem hlavne v zime a vtedy kombinujem co mam doma, taze tazko povedat
@lucinocka tak to máte super že žijete pri mori 😀 vďaka za info ešte vyskúšam a uvidím
@luba28 ahoj tiež máme ten problém. a aký si prosím ťa dávala tento v ružovom obale? ďakujem
@dariana263 ahoj prosím ťa čo vám na tie vyrážky zabralo? my sa tým tiež už dlho trápime. ďakujem
@dada7701 čiže tá gáfrová masť asi nepomohla však?
@tova mohla by som použiť aj Avent masť na popraskané bradavky?
@vanessska1606 ano,..tento,..
@luba28 a prosím ako často si dávala a za aký približne čas to zmizlo? môj syn to už má od 11-teho mesiaca a teraz už má 15 mesiacov a nevieme sa toho zbaviť.
@vanessska1606 no stale ked som videla ,ze uz nevidim natrete,...a cca tyzden to trvalo,..najprv mu to zbledlo a potom zmizlo pekne
@luba28 ďakujem idem skúšať lebo už mám z toho také nervy. nič nepomáha aj lekár mu predpísal mastičky ale vždy sa to len zhoršilo
@vanessska1606 ahoj mozem sa spytat co vam zabralo na tu podrazdenu pokozku v okoli ust? my sa stym trapime uz dlho a ziadny kremik nezabera, uz je to rok tak neviem ci si budes pamätat dakujem za odpoved
@babez bepanten a borova voda

@evuliceeek harmancek susi,sice aj dezinfikuje,ale ja by som davala nieco co masti,ja mam ten hojivy zazrak z avonu tak davam na take veci,...