Podráždená koža po kliešťovi. Je to normálne?
Isla by som na krv, mna upozornil dr, ze ak ostane zacervenanie, co podla fotky je v mieste kusnutia mierne sfarbene (alebo mozno to len foto skresluje?) treba ist na odber.
Mne takto ostava po kliestovi viac ako mesiac, vždy sa mi to dlho hojí, naposledy na lopatke. Borelióza nepotvrdena. Muž mal v živote raz kliešťa, na kolene, vybrala som mu ho, rýchlo zahojene a o tri týždne mapa cez pol nohy, ešte sa čudoval z čoho to ma lebo na toho kliešťa úplne zabudol.
Ale v každom prípade, keď chceš mat pokoj na duši, zbehnite na odber.
Za 6t zistia ci mas nieco..mamca bola kvoli podozreniu jej kozna povedala, ze sa az vtedy ukaze borelioza alebo nieco …
Mala som podobne a u mna sa zasa borelioza potvrdila. Ta krv je istotka.
Mne takto ostava po kliestovi viac ako mesiac, vždy sa mi to dlho hojí, naposledy na lopatke. Borelióza nepotvrdena. Muž mal v živote raz kliešťa, na kolene, vybrala som mu ho, rýchlo zahojene a o tri týždne mapa cez pol nohy, ešte sa čudoval z čoho to ma lebo na toho kliešťa úplne zabudol.
Ale v každom prípade, keď chceš mat pokoj na duši, zbehnite na odber.
@maddie1711 ja mam stale takto hojenie. Teraz som tehotna a na bruchu som mala 2 kliestov a ozvalo sa mi to zase po 3 tyzdnoch, ale len svrbenie a stale tam mam cervenu bodku. Tiez to beriem normalne, mam to aj po komaroch takto. Ale borelioza nepotvrdena. Mamu ustipol ovad na vylete a brutalny flak, borelioza ako vysita.
@maddie1711 ja mam stale takto hojenie. Teraz som tehotna a na bruchu som mala 2 kliestov a ozvalo sa mi to zase po 3 tyzdnoch, ale len svrbenie a stale tam mam cervenu bodku. Tiez to beriem normalne, mam to aj po komaroch takto. Ale borelioza nepotvrdena. Mamu ustipol ovad na vylete a brutalny flak, borelioza ako vysita.
@anonym_c8ad6b Otec po kliestovi ani nemal typicky červený fľak ale po pol roku sa ku urobil bolestivý pásový opar a následne zistil že ma boreliózu.

Išla by som pre istotu na krv ale nerobila by som paniku. Nevyzerá to škaredo. Ale samozrejme istota je istota