Polročné bábätko má problém byť na brušku a dvíhať sa

anicka309
8. okt 2015

ahojte mamicky.. moja dcerka bude mat pol rocka.. a mame problem byt na brusku a dvyhat sa.. najlepsie nam je na chrbatiku a na ruckach.. boli sme za detskou neurologickou a ta nas poslala na rehabilitacie.. boli sme raz a cvicili sme vojtovu metodu.. lenze ja jej nechcem ublizit neviem to tak ako rehabilitacna sestra..snazim sa ju otacat na brusko a aby si zvykala.. mozte mi poradit ake s tym mate skusenosti??..

dida236
8. okt 2015

Mali sme tiež ten istý problém a cvičili sme Vojtovku. Museli sme až do vtedy, kým sa malý nenaučil normálne chodiť. Náhodou som sa dozvedela, že lepšia a šetrnejšia ako Vojtovka je Bobath metóda. Sú na Slovensku zariadenia a terapeuti, ktorí sa tejto metóde venujú. Vyskúšajte, uvidíte, držím palce 🙂

bajana
8. okt 2015

Osobnú skúsenosť našťastie nemám, ale mám známu, ktorá nepolohovala na bruško"lebo malej sa to nepáčilo", začala až v 4m na naliehanie lekárky....tým sa celkovo vyvíja pomalšie, neplazila sa, stvornozkovat začala v 11m...inak je zdravá, určite všetko doženie ale ja ako matka by som sa snažila urobiť všetko čo je v mojich silách pre zdravý vývin svojho dieťaťa.
Radila by som polohovať aj napriek protestom, motivovať hračkami, hracou dekou. Riadiť sa pokynmi rehabilitačnej sestry a cvičiť, nebáť sa. Ak chceš svoje dieťa vychovávať a nenechať jeho rozvoj na ňom samom, budeš ešte musieť robiť veľa vecí, ktoré sa jej alebo tebe nebudú páčiť.

anicka309
autor
8. okt 2015

dakujem za vase rady 🙂))

siska53
8. okt 2015

@anicka309 aj moja sa nechcela dvihat (slabsi svalovy tonus) a nam kazala len tak specialne masirovat chrbticu a nasla som.si taky cvik na fitlopte pre babatka. To pomohlo. A v roku sme zacali plavat,no..mohli sme aj skor,kebyze nam niekto povie,co je vo veci a co by ppmohlo.

No vy mozete mat uplne iny problem,preto asi kazali tu vojtovku. Cvicili ju aj s nasou predcasne narodenou sesternicou a ta uz ma 24r.,pomohlo jej to velmi.

vedorka
8. okt 2015

ano, mozem potvrdit, poloha na brusku je klucova pre vyvoj. davaj ju, ak ked nechce, ziadne dieta nie je na zaciatku nadsene, inak preskoci dolezite fazy a moze zaostavat.

bonaqa2013
8. okt 2015

my posledná dcéra mala s tým problémy. Skončili sme u neurol. s diagnózou DMO, cvičili sme dlho vojtovku. Odporúčam dôsledne cvičiť, podľa nariadenia lekárov resp. cvičiteľky, pretože to čo teraz zmeškate o to dlhšie budete potom cvičiť. Ak to neviete, zoberte si na cvičenie foťák, odfoťte cvičenie, dajte si to pri cvičení do počítača a cvičte podľa toho. tiež som vyšla z reh. a už som nevedela ani decko ako mám chytiť. Fotenie pomohlo..... Objasnilo sa mi.....
Ešte je tu skupina čo sa zaoberá cvičením vojtovky. maminky si vymieňajú rady, skúsenosti - treba pozrieť.