Polypy u dojčiat
Caute,
Chcem sa informovat, kto mi poradi? Zda sa mi, moj malyma nosove polypy, ma vyse 9 mesiacov.Mali ste niektora podobnu situaciu?Co s tym? Ma zly spanok v noci a tazko sa mu dycha.Ak ste to niektora mali s babatkom, ako sa to lieci?ci to povedat doktorke a riesit uz po doktoroch? Alebo cakat do vyssieho veku?
Som z toho nestastna. Dajte co najviac info, ktora mate skusenost.
Dalujem
@vikinko204 to že má maly polypy si diagnostikovala sama či si s ním bola na ORL? Moj syn má tiež 9 . mesiacov, tiež sa mu zle spi a často sa budí, ale to je kvôli zúbkom . Dokonca sa mu aj ťažko dýchalo a mal asi 3 mesiace v kuse popraskané pery až do krvy čo dýchal iba ústami, ale že má polypy v nose by na nenapadlo . U nás to vyriešil zvlhčovač vzduchu a znížili sme kúrenie v spálni na 20 stupňov, odvtedy spi dobre, dobre dýcha.
@babulkomale heh, laskavo sa vyjadruj normalne...ja som to zistila teraz za 2-3 dni, tupaňa...tak sa pytam, co a ako.tak sa laskavo neocapuj
@dada200 neviem ci to je to...preto sa pytam.to teraz za poslednych par dni, mozno si namyslam...moj nemal popraskane pery...ze by to bolo aj teplom?neviem...idem sa ppradit s lekarom, popripade ci nas posle na nosne.neviem ci treba vymenny listok...ani mna by toto nenapadlo.
@vikinko204 aby si si ušetrila zbytočne behanie po lekároch , tak skús najskôr merať teplotu v izbe kde maly spi . Ideálne je tak 20-21 stupňov . Ak máš možnosť zmerať aj vlhkosť v izbe , ideálna je od 45 do 60 %. Ak nepomôže toto až potom by som to riešila s pediatrom . Ono väčšinou vo vykurovacej sezóne sú izby prekúrené a je tam suchý vzduch to spôsobuje aj vysušenú sliznicu v nose, mierny opuch a sťažené dýchanie. Netreba hneď robiť paniku.
@vikinko204 pytas sa, ci cakat do vyssieho veku. Cez internet tvoje dieta nikto nevysetri. Tak ked ti niekto napise, ze cakaj do troch rokov, tak cakaj, ty jednoducha zienka.
Ocapujes sa jedine ty. Lutujem tvoje dieta. Nebudem ti nadavat, s ludmi tvojej urovne sa v beznom zivote nemam kde stretnut a vidim, ze aj vo svete internetu ich je pozehnane.
Krasny den prajem.
@dada200 dakujem za radu, no skusim sa aj dr opytat, sak nic sa nedeje ked aj vymenny listok budem mat.No ja viem ze s panikou je to hroza ale zlakla som sa prestrasne...a asi je to pravda, ze tu na MK sa "zvelicuje" a radsej sa poradit s niekym kompetetnym..aj som sledovala ci ma nadku, alebo aj kycha dost ..ale inak dakujem za typ.

@babulkomale ked clovek nevie, tak sa opyta, ale blbi ludia sa vzdy najdu, mas pravdu, ty jednoduha zienka
Takze polypy to nie su...vraj dojcata nemaju este mandle...ale ak by mal horucky mam prist..a pojdeme na nosne...moze to but aj tymto chripkovym obdobim

Povedat doktorke??? Ty mas v ociach rentgen aj CTčko? Ved to ti musi zistit lekar a nasledne riesit.
Ja som to mala ako dospela a je to neskutocne utrpenie. Po operacii ziadne bolesti a uzasna ulava. Nemozem uverit ze nechavas svoje dieta ako sama hovoris zle spat polodusiace sa bez urcenej diagnozy, ci su to ozaj polypy a vypytujes sa na fore cudzich ludi. Moze to byt velka nosna mandla, nador, cokolvek. A ty sedis na fore a pytas sa toto??? 😮😮😮