Pomáhajú cibuľové plátky znížiť detskú horúčku?
Ahojte,neskusali ste niekto plátky cibuli do ponožky na zníženie teploty? U deti
My sme davali zemiak, neviem, ci teplota klesla kvoli nemu, ale klesla.
Dať do gázy nakrájaný citrón, priložiť na zápästie, osobná skúsenosť a teplotu ozaj znížil.
Mne poradili plátky citronu a pomohlo
vajce studene do ruky ...cibula je protihlienova
Mne povedali cibula s octom, lekar na to prisahal, ma tri decka a je fakt super ako odbornik… ale klesla veru
U nas zabralo. Syn mal crevnu virozu, vysoku horucku a lieky nehrozili, vyvracal by ich hned. Dala som cibulu do ponožky a teplota klesla 😊
100% plátky citróna na noc na chodidlá obviazať a netreba ho ani do gázy baliť.
@kiki68 kde presnentondat?Musi to smrdiet ako das.
Citrón skúste do ponožiek a meniť. Klesne teplota. Overené aj umna pri vysokých teplotách kde nepomáhali ani dva paraleny 🤦 až citrón
@maminkadeticiek na nohy
@tulipanik12 dávali ste len na chodidlá? Ci aj na ruky...čím ste obviazali ?
Nám radili zavárané uhorky do ponožky aj držať do ruky, malý ich tak stískal, že sme mu ich nevedeli zobrať, teplota klesla
Vie mi niekto prosím logicky vysvetliť ako dokáže citrón alebo zemiak v ponožke znížiť teplotu?
@kiki68 dáva sa na celú noc?
My sme dávali tie uhorky podľa mňa to je niečo ako obklad či ťa zelenina konkrétne nejako pomáha neviem ale to čo mal malý v ruke bolo potom úplne ako vyzmychane zvadnute berie to tu vlahu z toho a ochladzuje
Obyčajnou vreckovkou bavlnenou som jej to obviazala na celú noc a áno stačí len na stupaje dať.
Mne ako malej robili otcove zábaly na zápästia a chodidla a pomohlo. Cibuľu som veru neskúšala.
@tim23 vyskúšaj uvidíš 👍
@tulipanik12 pýtam sa na vysvetlenie a nie či to zaberá
Ja dávam plátky zemiakov do ponožky a mením keď je suchý. Vždy pomohlo.
@tim23 ja osobne nepoznám mechanizmus toho prečo to zaberá-stačí, že to tak je. A vy poznáte mechanizmus ako zaberajú ATB, prečo antihistaminiká dokážu stlmiť alergiu či prečo statíny znižujú krvný tlak? Avšak koža je najväčší orgán v ľudskom tele a azda preto má väčšiu absorpčnú schopnosť ako tráviaci trakt, kde sú navyše lieky pod vplyvom dosť silnej žalúdočnej kyseliny.
Zemiaky 🥰

Ja som počula o prekrojenom zemiaku, že sa dáva do ponožky, ale osobne som to neskúšala.