icon

Pomalý rast 6 ročného dieťaťa

nikoletka_h
20. jan 2021

Zdravím, ahojte. Môj syn bude mať v marci 6 rokov a ma len 107cm. Mne sa to zdá veľmi malinko. Je najmenší v školke. Pediater sa v lete vyjadril tak že by to malo byť ok, že on sa dobehne. Vtedy mal 106cm. Takže za 5 mesiacov narástol len 1cm. Moja dcerka bola v tomto veku vyššia aj silnejšia, on je veľmi chudunky. Je to v poriadku?? Ma niekto podobný problem?

Strana
z2
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
21. jan 2021

@majamat ako keď sme. Bolo malé a merali nás pri zarubni😉my máme detský meter, ale ako som písala nejako nedôverujem chlapom😂,

majamat
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
21. jan 2021

@majamat ďakujem budem to teda sledovať.. a skúšala som ho ako píšeš odmerať doobeda (teraz naposledy som ho večer) a fakt to spravilo 1cm, tak isto aj u ostatných detí.. meriam ich tak raz za 3-4m, každé má svoju zarubnu kde to zapisujem..
On bol od malička taký menší a pomalšie rástol, ale dr vždy vravela že je v nižšom priemere tak je to ok.. ja som to len vždy trocha porovnávala s jeho súrodencami, keďže oni boli zase z tých vyšších deti vždy.. môj najstarší bude mať 9r a už ma doháňa (má 145cm) a dcéra má 7 a má 128cm..

babydesire
22. jan 2021

@aurorastone stymto budes mat asi pravdu,pamatam si,ze az asi do puberty som bola vyssia ako moj o rok starsi bratranec,,potom ma prerastol a je teda o cosi vyssi ako ja. A u mojich deti vidim tuto paralelu a to uz od narodenia dcerky ktora rasie rychlejsie ako jej o dva a pol roka starsi brat...syn bude mat o chvilu 5rokov ma 106cm a 16kg..a ona ma 2,5roka takmer a 87cm a 12kg..kym ona za mesiac v priemere narastie centimeter,on sotva 5mm a niektore mesiace vobec (aj pol roka ma rovnaku vysku)..zatial nepanikarim,rastu, su zdravy, a su to moji chrusti ktorych mozem este hocikedy zdvihnut a pritulit. 🥰

majamat
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2