Pomoc pri liečbe SCID u trojmesačného dieťaťa
Zeny, mamicky neviem kam to dat. Moja neterka. Segtina dcera ma formu tohto ochorenia. Z relativne stabilizovaneho stavu a po mesiaci v umelom spanku ju v Martinskej nemocnici o5 dopracovali na ARO, ak viete o tomto pripade, lekaroch aj v zahranici kdekolvek prosim dajte info. Sme zufalí, uz nemame moc moznosti a v MT uz podla nas iba strielaju naslepo.
V Martine je velky odbornik na imunodeficiencie, Dr Jesenak. Urcite budu vediet, co treba robit. Ako pise vyssie, pri tazkych formach sa transplantuju kmenove krvotvorne bunky.
@cingi podľa mňa to bude riešiť hematolog ved to je s krvou krvotvorne bunky transplantacia
@alickapusinka asi aj aj, lebo scid je severe combined imunodeficiency, cize defekt imunitneho systemu
@alickapusinka Miška je múdra a zlatá, Miloš so Slavom majú väčšie ego, telefón na transplantačku v NÚDCh Bratislava majú všetci traja. Už chýba “len” vhodný darca a zdravotný stav dojčaťa, ktorý umožní prípravný režim, transplantáciu a následný stav prežiť. S Freiburgom sa konzultuje bežne a desaťročia. Kto nevie inak pomôcť, nech sa modlí. Ďakujem. ZS
@ninazemna našťastie mna sa to netýka nie som autorka.Ja som radila autorke.Ja ich všetkých poznám mala som chorou dcéru aj v MT sa narodila
@martul a? nemam pravo vyjadrit svoj nazor? zufalost? prosbu o pomoc? vies si predstavit, ze 3 mesiace si svoje dieta nedrzala v naruci a zas z relativne fajn stavu je kvoli blbej anesteze na ARO?
a co ked si to tu niekto precita? vyhodia ju na ulicu pred nemocnicu? sme demokraticky stat a mame pravo na nazor, obavy ci zufale prosby o pomoc... nebudem sa tu snad triast poziadat o pomoc ako 10 rocna skolacka pred pisomkou!!!

Účinnou liečbou je transplantácia krvotvorných kmeňových buniek. ZS