icon

Pomoc pri liečbe SCID u trojmesačného dieťaťa

evickuska
18. apr 2025

Zeny, mamicky neviem kam to dat. Moja neterka. Segtina dcera ma formu tohto ochorenia. Z relativne stabilizovaneho stavu a po mesiaci v umelom spanku ju v Martinskej nemocnici o5 dopracovali na ARO, ak viete o tomto pripade, lekaroch aj v zahranici kdekolvek prosim dajte info. Sme zufalí, uz nemame moc moznosti a v MT uz podla nas iba strielaju naslepo.

Strana
z2
ninazemna
18. apr 2025

Účinnou liečbou je transplantácia krvotvorných kmeňových buniek. ZS

cingi
18. apr 2025

V Martine je velky odbornik na imunodeficiencie, Dr Jesenak. Urcite budu vediet, co treba robit. Ako pise vyssie, pri tazkych formach sa transplantuju kmenove krvotvorne bunky.

sisa_s
18. apr 2025

Nie su aj tu na koniku? Dorotka?

alickapusinka
18. apr 2025

@cingi on je imunolog či sa mylim

cingi
18. apr 2025

@alickapusinka hej, vsak SCID asi riesi imunolog, ci?

alickapusinka
18. apr 2025

@cingi podľa mňa to bude riešiť hematolog ved to je s krvou krvotvorne bunky transplantacia

cingi
19. apr 2025

@alickapusinka asi aj aj, lebo scid je severe combined imunodeficiency, cize defekt imunitneho systemu

alickapusinka
19. apr 2025

autorka skuste sa obratiť na Mudr Michaelu Murgašovu z MT nemocnice

ninazemna
19. apr 2025

@alickapusinka Miška je múdra a zlatá, Miloš so Slavom majú väčšie ego, telefón na transplantačku v NÚDCh Bratislava majú všetci traja. Už chýba “len” vhodný darca a zdravotný stav dojčaťa, ktorý umožní prípravný režim, transplantáciu a následný stav prežiť. S Freiburgom sa konzultuje bežne a desaťročia. Kto nevie inak pomôcť, nech sa modlí. Ďakujem. ZS

alickapusinka
19. apr 2025

@ninazemna našťastie mna sa to netýka nie som autorka.Ja som radila autorke.Ja ich všetkých poznám mala som chorou dcéru aj v MT sa narodila

ninazemna
19. apr 2025

@evickuska Centrum pre chronické imunodeficiencie, Uniklinik Freiburg, kontakt je na nete. Transplantačná jednotka kostnej drene, NÚDCh, Limbová 1, Bratislava, kontakt je na nete. ZS

evickuska
autor
19. apr 2025

@ninazemna to viem ale v MT robia vsetko preto aby sa toho nedozila

evickuska
autor
19. apr 2025

@sisa_s ano

evickuska
autor
19. apr 2025

@ninazemna ocividne moc nie, skusila by som ju prelozit aj do MT

evickuska
autor
19. apr 2025

@ninazemna uniklinik Freinbirg akoze odporucate obratit sa na nich?

ninazemna
19. apr 2025

@evickuska Máte pre toto tvrdenie dôkazy? Ak áno, tak riaditeľstvo, ÚDZS.

evickuska
autor
19. apr 2025

@cingi Dr. Jesenak caka a monitoruje ale realne jej stav zhorsuju, nezmyselnymi uspatiami, z ktoreho sa o5 neprebrala

ninazemna
19. apr 2025

@evickuska Transplantačka s Freiburgom konzultuje, napísať im môžete aj vy.

evickuska
autor
19. apr 2025

@ninazemna pracovala som tam na riaditelstve, takze viem ako mam postupovat, ale vdaka

evickuska
autor
19. apr 2025

@ninazemna zial robia vsetko preto aby na tu transplantaciu nebola pripravena

ninazemna
19. apr 2025

@evickuska Nedostatočná odbornosť? Nadmerné ego? Kombinácia? To nevyriešite na MK.

evickuska
autor
19. apr 2025

@ninazemna o odbornosti nepochybujem, ale ked mi dieta narkozu nezvladne a z poslednej sa nepreberie, tak predsa nedam o5 do narkozy kvoli banalite ako zaviest kateter, uspali ju v jednom tyzdni dokonca 4x a to mala len 2 mesiaciky... ziadam tu o rady kam sa este da obratit...

ninazemna
19. apr 2025

@evickuska 2 zariadenia som poradila.

ninazemna
19. apr 2025

@evickuska Prof. Šedivá, FN Motol, Praha.

martul
19. apr 2025

@evickuska tak ja neviem, ale ked si myslíš že bola chyba ju uspať, ako inak by si to riešila!? To jej mali robiť pri vedomí? Alebo jej to nemali robiť vôbec? Myslíš, že zbytočné úkony robia?

evickuska
autor
20. apr 2025

@ninazemna vdaka

evickuska
autor
20. apr 2025

@martul nevirm ci bratie krvi momentalne v celkom stabilizovanom stave je tak nutne, ze ju ta anesteza dostala az na ARO

martul
20. apr 2025

@evickuska presne tak, dobre si napísala. ,, neviem "
Trošku by som asi zvazila štýl akým to tu píšeš, svet je malý, už aj z popisu vieme o koho ide a možno si to tu práve číta niekto z personálu...

evickuska
autor
20. apr 2025

@martul a? nemam pravo vyjadrit svoj nazor? zufalost? prosbu o pomoc? vies si predstavit, ze 3 mesiace si svoje dieta nedrzala v naruci a zas z relativne fajn stavu je kvoli blbej anesteze na ARO?
a co ked si to tu niekto precita? vyhodia ju na ulicu pred nemocnicu? sme demokraticky stat a mame pravo na nazor, obavy ci zufale prosby o pomoc... nebudem sa tu snad triast poziadat o pomoc ako 10 rocna skolacka pred pisomkou!!!

ninazemna
20. apr 2025

@evickuska Volali ste na transplantačku do Bratislavy? Zistili ste vo Freiburg, či treba poslať suchú kvapku krvi na filtračnom papieri, nezafarbený krvný náter na podložnom sklíčku, krv v skúmavke s EDTA, …?

Strana
z2