icon

Pomoc s s podozrením na autizmus u 15 mesačnej

nikola2000
30. aug 2021

Dobry večer milé žienky. Prepáčte že tak neskoro píšem. Mam problém s dcérkou bude mat 15 mesiacov a príde mi co raz viac iná. Mam podozrenie na autizmus. Tak začalo to tým keď ma par mesiacov dozadu začala bez dôvodné hrýzť. Ale nedávala som tomu veľký význam. Ale teraz to tak viac pozorujem. Napríklad opakuje stále dokola mama mama, mama, pod sem, pod sem... A iné. Hra sa inak mam pocit ukázala som jej aha ide stavať korytnačku na piesku ona skôr chce papať piesok dá si sitko na tvár pozerá cez neho a búcha si formičky o seba. Lego ukázala som jej veľa krát ako skladať ona. Si ho dá radšej do pusi alebo taktiež búcha o seba. Dvere príde otvára zatvára. Suflik to isté. Nevie mi pekne behať ako ostatné deti v jej veku potrebuje ešte pomoc. Ďalej nevie piť s ničoho iného iba s dudlu a keď ma iný dudel tak sa nechcela napiť. Skúšala som dat fľašu zo sosakom nechcela slamku to tiež nie začalo to stláčať ukáže keď chce niečo vedieť pekne ale hovorí pritom eee kyve rýchlo rúčkami a nožičkam keď sa teší alebo hnevá. Nechce sa maznat odsunie ma nechce pusu nechce pohladenie. Voľakedy urobila moja cica teraz to s ňou nehne. A veľa iného. Boli sme vonku s jej rovesnickov a nezaujímala ju zaujímala ju jej lopta. Mam pocit viac menej že je detailistka zaujímajú ju veci ako náušnice oko a také iné veci neopakuje co vidí v TV alebo nás sem. Tam zatieska ručičkami dokonca už ani papa nedá ako voľáky. Ďakujem zza názor je toho ešte veľa ale už nejdem viac písať

Strana
z2
bombulka1987
31. aug 2021

@nikola2000 Ahoj, v autizme sa nevyznám, takže odporúčam odbornú konzultáciu. Avšak ak môžem, chcem len napísať zopár pointov. Z toho čo píšeš vidím mamu, ktorá sa na dieťa díva a len hľadá, čo je na dieťati divné. Nemám pocit že sa na ňu dívaš a snažíš sa jej porozumieť. Dieťa Tvoj postoj voči nemu vníma, preto sa vôbec nedivím keď Ťa kope, hryzie, štípe... Dieťa má na všetko čo robí dôvod rovnako ako my dospelí. Snažila si sa chápať prečo chcela papať vlhčené obrúsky? Či si jej ich len vytrhla s tým že fuj, čo robíš, to sa nepapá. Ako by si reagovala Ty, kebyže Ti niekto bez vysvetlenia vytrhne z rúk napr. čokoládu? Nedostala by si si hysák? Mňa by to teda riadne naštvalo. A píšeš že si sa robila že plačeš a mala sa Ti smiala. Myslím si, že len videla že sa len robíš že plačeš, tak smiechom ocenila Tvoj herecký výkon. Si myslíš že dieťa je tak hlúpe že ho oblbneš hranými emóciami? Odporúčam si prečítať stránku Nevýchovy, možno objavíš že Tvoje dieťa je úplne normálne, len Ty mu vôbec nechápeš.

martinoocka
31. aug 2021

No neviem veru prečo by sa 15 mesačné malo hrať tak ako mu ty ukážeš. Ja mám dve deti a v živote nekocikovali bábiky ani ma nenapadlo to od nich chcieť, kočíky majú akurát keď sa naháňajú tak mladšia ho tlačí a uteká aby hrkotala .....alebo že stúpa po veciach ,otvára šuflíky veď sa pekne hra ako chce ona ....nebude sa hrať ako jej ty ukážeš ,ma opakovať ako cvičenia opica ? Stavať lego v 15 mesiacoch? Možno niekedy ju napadne keď to videla od teba tak spraviť ale nie hneď na povel 🤦 Hysák má akurát z teba lebo jej kaziš jej hru a nútiš ju hrať sa ako ty chceš....

kythos21
16. nov 2022

@00ivi00 prosim vás nepotvrdila sa u vás žiadna diagnóza, kedy začal
Ukazovať prstom?

kythos21
16. nov 2022

@nikola2000 prosím ako ste dopadli?

00ivi00
16. nov 2022

@kythos21 neskoroo. Až skoro dvoj ročný začal ako tak fungovať.. Vo februári bude mať tri roky ale teraz mi už vie podať o čo ho požiadam a tak a začína konečne aj čosi rozprávať. Nebola som s nim na žiadne vyšetrenia

kythos21
16. nov 2022

@00ivi00 ďakujem
A ako dieťa sa vám nejavil zasneny pripadne spomalený?

00ivi00
17. nov 2022

@kythos21 nie vôbec, iba si robí svoje

kythos21
1. jan 2023

@00ivi00 prosím vs maly vám kedy začal ukazovať? Nemá diagnózu ? Ďakujem

kythos21
1. jan 2023

@00ivi00 a chodiť vám kedy začal? Opakoval po vás napr tapusky?

00ivi00
2. jan 2023

@kythos21 už som pisala ze neukazoval, neopakoval, chodit zacal 17 mesačný. Už ubehla dosť dlhá doba odkedy ste sa pýtali, to dcérka sa nikam neposunula? Môj syn nemá diagnózu, nikde som s nim mebola, vidim ze je zdravý. Každé dieťa je iné, nemôžte sa spoliehať ani na to ake skusenosti mam ja. Mám aj ročného syna a ten tlieska a vie viac ako prvorodeny ale to je zas jeho povahou a tým ze ma staršieho súrodenca. Starší syn ani doteraz nebude tlieskat na povel, nie je taky a hotovo

skaja_111
2. feb 2024

@kythos21 ahoj ako ste na tom dnes ?

rivini
2. feb 2024

@nikola2000 stiahni si appku ASDetect a urob si test (mozny od 12 mesiacov). V popise ja nevidim nic autisticke…ukazuje prstom? Zdiela pozornost? Drzi ocny kontakt? Tesi sa, ked vidi dalsie male dieta? Opakuje po tebe veci? Zakyve na pozdrav? 15 mesacne dieta nemusi vediet skladar NIC😊

kythos21
21. feb 2024

@skaja_111 napíšte mi ss

skaja_111
22. feb 2024

@kythos21 písala som

Strana
z2