Pomoc zhnité zubky ?
Baby prosím o radu pomoc....drobec ma 2 roky a dva mesiace a ma takéto predne zubky 😭😭 nechcem aby mu vypadli však je ešte malý.. umyvame zubky 3 krát do dňa neviem čo už mám robiť? Vďaka za rady

@tribi ale nas by mal pekne zubky, predne ma pekne biele - lenze neda umyt, to je dieta co absolutne nemozes sa ho dotknut nijak v zmyle nejakej udrzby, tak som zvedava ako u zubara pochodine, velmi ma to hneva, lebo ja ochotu sa starat a piplat dieta mam, ale kednma skope dokuse vyvrieska sa tak to sa neda takto umyt zuby poriadne :-/
@kristinajancovicova pridete nalacno k zubarovi,podla vahy dietata mu daju presne mnozstvo nejakeho "sirupu" a po 10min je dietatko uplne mimo odnesiete si ho do kresle kde na vas sedi a zubar zacne pracovat 🙂My sme tak tiez boli vtedy s 2 a pol rocnym synom,robili mu 2kazy na zadnych stolickach
@monika_123 a v pohode? Nevystrajal? Stacil ten oblbovak?
Dievcata aj my sme to mali z mlieka, na SVK mi ho odmietli ,ze to zhnije a vypadne ale kedze sme odisli zit mimo SR, tak tu mu to urobili , zubarka mi povedala ,ze moze z toho dostat az zapal okostnice a bude zle ,takze sme to dali urobit ,v plnej narkoze mh pekne vytrhali zubky , co boli hnile , nasadili take implantaty a ako zacal.rast trvacny zubok vytlacil ich a zubarka vybrala von a ma nadherne zuby. Na SVK viem.ze sa tomu moc zubary nevenuju nechaju zhnit uplne .
@marianinka aj na svk niečo také existuje, len robia to súkromné kliniky kde to stojí neskutočne €
@marianinka a keby som o týchto možnostiach vedela skôr, určite by som ich aj napriek € dostatočne využila. No všetci zubári sa tvária to načo.... Nič také neexistuje
@mon1806 ved pises ze pred pol rokom zacal jest sladkosti a čokoládu coooo????? Môj malý má 2 roky a ni z rychlika čokoládu vidieť nebude do 3 rokov minimálne. Sladké vody, čaje, sladkosti to všetko sú spustace. Keď neje takéto veci tak sa ani zuby čistiť nemusia. Takže nečudujte sa že máte také krásne zuby keď im dáte tak skoro takúto stravu pre ne absolútne nevhodnu. Oni potrebujú ešte vitamíny, potrebujú rast a nie sladkosti somariny.
@tribi ano aj my sme boli na sukromnej klinike , ale vsetko preplatila poistovna a jedine co som platila.bol mostik, ktory som mohla aj nemusela dat ,ale dala som .no ano robia urcite vychyrene zubne kliniky,ale to su neskutocne palky
@tribi v Martine mi vraveli ze robia pod narkozou ale len trhacky ze neopravuju a o NR som ani nevedela dobre vediet ...nas maly to zatial nema hororove ale bola by som rada aby sa mu to spravilo pokial to nema ozaj tak zle a uz by som nemusela sa trapit ....kolko vas to tam vyslo ???
@monika_123 prosim Vas ale neni to nijak nebezpecne pre dieta myslim nic sa mu po zdrav.stranke neskomplikuje ze?A kolko trva toto ,,oblbnutie" sirupom ??tym ze podla mna to nema take zle a hlboke tak by mu to nemusel ani dlho robit ...a vobec uz nekopal nic po tom sirupe ??
@marianinka na akej klinike ste boli ?
@marianinka akú máte poisťovňu? Aké boli podmienky preplatenia?
@kristinajancovicova nieje to nebezpecne.bol uplne kludny nekopal,nebranil sa....sedela som s nim v kresle a drzala ho.Fuu ked rozmyslam uplne ze mimo bol max polhodinku,v aute uz bol celkom normalny aj sa najedol napil doma si zdriemol a ked vstal bol uplne fit.
@monika_123 dakujem 🙂
@kristinajancovicova veru malá ich má našťastie dole, takže nie sú tak viditeľné. ale úplne odkedy začali vychádzať ich mala také žltšie. hneď sme boli u dentistu a ten identifikoval ako poruchu tvorby skloviny. odvtedy sme uňho boli 3x a zuby má ok, len tie dva sú žlté. tak verím, že tie nové budú krásne 😀
@kristinajancovicova áno v Martine sme boli len na trhacke. Koľko nás to vyšlo v Nitre, fuuu, dosť, ale na konzultácii vám povie co a ako a aj približne cenu vyrata. My sme mali 4hodinovu narkozu, umelé zuby horné a spodných 9zubkov oprava 1300€
@mon1806 ahoj neuzival nahodou kvapky zelezo ?
@dorotka66 urcite budu krasne ;)ja urcite mu dam tie zubky spravit cim skor bude lepsie ked mu to nespravi nas zubar obratim sa na tu kliniku v NR ...
@tribi tak u nas sa jedna zatial len o povrchovu destrukciu prednych 4zubkoch na prednych 2voch ma viac ako na tych vedla ...stale ma upokojuju ze nic hrozne to nema ze keby ostatny tak riesili zubky ako my .... takze u Vas to bolo rozsiahle plus tie umele zubky tak sa ani nedivim ze ste platili taku sumu ...no uvidim co nam povie nas zubar a ked tak obratim sa na tu kliniku v NR a mozno by to dal aj pri tom oblbovaku ako ho dat do uplnej narokozy....a neviete od kolkych rokov tam davaju deti do narkozy ?
@kristinajancovicova robia sedaciu alebo úplnú narkozu... Ja tam chodím aj s mladším, 1 rok, a myslím ze ak by to bolo potrebne tak aj jeho vedia "po riešiť" môj starší bol prvýkrát v narkóze kvôli zubkom keď mal 20mesiacov
@kristinajancovicova v Nemecku sme boli
@ankare ja mam poistovnu AOK tj nemecka poistovna a podmienky abs sme neriesili, isli sme do toho s tym ze co treba zaplatime, ale neplatili sme nic , jedine bolo na nas ci mu dame extra urobit mostik , co sa mohlo aj nemuselo , ale my sme sa rozhodli ze dame a to stalo 72e.vytrhli mu asi 8zubov a do tyzdna uz aj isli trvacne . Horsie znasal anestezu , ale vecer uz bolo dobre a hlavne bolo to,ze nema abs ziadne bolesti a taktiez ani po operacii nemal ziadne
Moja mala to isté, zlomili sa jej a úplne vyhnili..
Dievcata ja som videla dievcatko 6r so 14 hnilymi zubami, to dievcatko zije na SVK a abs jej s tym nic nerobia , je to desnee ked otvori usta a este jej aj tie zubky zapachaju. Ja som sa normalne zhrozila , ze doktorka jej povedala , ze to vypadne ,zatail ani jeden a nic jej s tym neurobi . Ale to dievca je non stop sladke , stale len sladku vodu takze si myslim ,ze u nej je to dosledok nespravnej zivotospravy
@tribi volala som zo zubarom tak ten mi dal 🤦♀️😂 ze sa mam ukludnit ze ked to budu kazi ze sa to bude riesit a spravia to ale zatial je to len povrchove a nic hrozne a hlavne ze sa nemam stresovat...mam mu to len cistit a fungovat ako do teraz a nemam si ich tak vsimat a studovat ...chodime na prehliadky takze je sledovany
@kristinajancovicova super prístup 😉ale, väčšina zubárov, sa podľa mňa, pozerá na detský chrup... Však aj tak vypadne... A nič s tým nerobia, keď je zle a zúbky začnú bolieť, zrazu sú plný reči, kde ste boli doteraz, čo vseeeetko ste robili zle...
@tribi tak nas zubar je v tomto iny ked zbadal dcerke 2kazi medzi stolickami tak hned jej ich robil..pre nasho zubara su dolezite mliecne zubky uz len z dovodu ze robia miesto trvacnym zubom takze on riesi aj mliecne ...sam povedal ze ak to budu kazi a bude sa mu to zhorsovat urcite to bude riesit
Ahojte. My tiez riesime dcerku. O mesiac bude mat 2 roky a vrchne 4 zubky ma pokazene. Odchadza nam sklovina. Nas dovod - pitie caju a mlieka - beba v noci. Riesili sme to u viacerych zubarov, ale bez vysledku... Ubehli uz 4 mesiace. Sice sa to pouzivanim elmex pasty a elmex gelom spomalilo, ale nezastavilo. Sklovina pomaly ubuda. Kazdy zubar nam len povedal ze treba cistit a obmedzit sladke, ze jej zubky zhniju pocase a vyjdu trvale. No ale my chceme nejak opravit. Tak som studovala, googlila. Az sme natrafili na stomahol v Nitre, kde nam ale dali konzultaciu az na marec... Dovtedy by nam urcite odhnili uz. Tak sme sli do Hlohovca do Andel kliniky, kde s tym ale nic nerobia, tiez len cistit a chodit na kontroly. Tak sme sa dostali az do BA do My smile, vyratali nam 380 narkoza za 2 hodinky a 700 oprava zubkov, s tym ze ak bude treba aj nervy vyberat, suma moze vyjst zo 700 az na 1200... No je to vysoka suma, ale co nam ostava, vsade inde sa dlho caka... Bojime sa ale tej narkozy, ako ju bude znasat, mozne rizika a vsetko okolo toho

@via88 my bojujeme so zubami niekoľko rokov. Najskôr narkoza bb, potom Martin a teraz chodíme do Nitry, stomahol. Ide o súkromnú detskú robia narkozy i sedaciu. Nam dokonca robili teraz i protézu, keďže syn, 5r,nema horné zuby. A u mladšieho, 1 rok, už máme taktiež problémy so zubami....