icon

Pomohla vám neinvazívna metóda INPP pri nezrelom dieťati?

alzbetka74
19. nov 2015

Čaute dievčatá, máte niekto reálne skúsenosti s touto metódou. Ide o cvičenia, ktoré vraj pomáhajú deťom s vyzrievaním nervového systému. Ide o to, že som so svojim synom vyskúšala už veľa a stále sme lekármi, aj učiteľkami v škôlke tlačení do psychofarmák, ktoré mu ale dávať nechceme. Vraj ho stlmia a bude sa viac sústrediť a spolupracovať, ale keď to ho len oťapsne tak ako bude už len potom sústredený? Môj syn mal teraz 5 rokov, chodí do škôlky iba na 3 hodiny a to sústavne počúvame aký je nespolupracujúci, ťažko zvládnuteľný a usmerniteľný, iný ako ostatné deti.. Na svoj vek je také "bábo", strašne nezrelý, spomalený, všetko sa učí ťažkopádne.....je pri tom veľmi nervózny...my sme už na skľudnenie vyskúšali všetko možné...od magnézia, esprica, medovky, rybí olej, diéty, béčka....a stále je nervný, podráždený, nesústredený...chceli sme biofedback vyskúšať a povedali nám,že je ešte na to nezrelý. A to veru je, aj po sociálnej a citovej stránke, no na svoj vek má také primitívne reakcie, absolútne nevie ovplyvniť svoj hnev, trieska s vecami, kope okolo seba, alebo škrieka. On má diagnostikované adhd a špecificky narušený vývin reči....už teraz nás strašia,že ho do školy nezoberú, vraj je nezrelý, celý je taký pozadu, vraj to sním bude len a len horšie (názor špeciálnej pedagogičky zo špec.pedag.poradne)...okrem toho je nenemotorný, nevie sa poriadne obliecť, všetko naruby nahádže na seba, bez rozmyslu, nevie si šnúrky zaviazať, keď sa naje...je okolo neho bordel ako v chlieviku, len teraz sa s ťažkosťou naučil smrkať nos, nehovorím o jemnej motorike, zlý úchop má a ešte k tomu len čarbe...vôbec ho to nebaví...tak som lustrovala na intenete, že čo by nám pomohlo a našla som že sa na Slovensku robí takáto terapia, len neviem či s tým má niekto skúsenosti s vašimi detičkami, či to naozaj pomáha....lebo už nevieme ako by sme mu pomohli. V špeciálno pedagogickej poradni nám zatiaľ vôbec nepomohli......a logopédka nám povedala,že pokiaľ sa nebude sústrediť,tak nám nevie pomôcť.Ďakujem za všetky rady

elfrieda
Autor odpoveď zmazal
janinad
19. nov 2017

@elfrieda si strasne zlata. moc ti dakujem.

elfrieda
Autor odpoveď zmazal
elfrieda
Autor odpoveď zmazal
janinad
20. nov 2017

@elfrieda to je v pohode. Pri troch detoch chapem. Ja mam len dve, sice ten jeden da zabrat niekedy aj za troch. Mozno to poznas. Ale som velmi rada, ze si sa ozvala, ta kniha sa da kupit aj tu len v nemcine, ale nejako sa s tym popasujem. translatory su uz na dobrej urovni 🙂 My mame este mozno nejake dve sedenia inpp pred sebou, ale potom urcite by som chcela pokracovat, tak to nejako preluskam. My sme boli velmi zle so vsetkymi reflexami, ako hovorim hruba motorika je uz na pre mna dobrej urovni, nebehame ako normalni chalani, stromy su pre nas tabu,a le to sa snad casom vsetko podda. Este by bolo fajn nejako tu pozornost a vytrvalost zvladnut. Vsetko sa da nejako zvladnut, hlavne ze je zdravy inak. Este raz velmi dakujem a drzim Vam palecky

elfrieda
Autor odpoveď zmazal
janinad
21. nov 2017

@elfrieda Ani nevies ako to pomohlo. Uz som bola zmierená s nemcinou 😉 Teraz maju dokonca black friday tak je este lacnejsia. Urcite ju vyskusam. Veľmi pekne Ti dakujem.

elfrieda
Autor odpoveď zmazal
janinad
17. feb 2018

Moc dakujem, ze na nas myslis. posielam internu spravu 🙂

zarica
17. feb 2018

@janinad ahojte, ja len ze Katku poznam osobne a mozem vam ju vrelo odporucat ako odbornicku ale je tiez super aj ako clovek 😊

maminecka2
8. apr 2018

Ahojte, prave som narazila na info o INPP, tak zistujem. Ta informacia ze je az od 7 rokov stale plati? Lebo mam deti mladsie. S centrom Fascinujuce deti nemate skusenosti? Dakujem.

janinad
9. apr 2018

@maminecka2 s tym centrom nemam skusenost. Tych sedem rokov asi plati, my sme to nezistovali, lebo ja ked som to riesila, maly mal zhodou okolnosti 7. Treba sa spytat, ja som najprv aj vyplnala dotaznik, aby sa zistilo, ci vobec sa nas dany problem tyka. Tak ide asi aj o to ako je dietatko schopne uz spolupracovat aj na vysetreni aj cviceni. Cviky maju byt vykonavane dost precizne a pomaly, takze neviem, ako by to mensie deti zvladali. Je to individualne, treba sa spytat.

maminecka2
9. apr 2018

@janinad Dakujem pekne. Urcite to s tym vekom ma logiku, ja mam doteraz nocne mory s cvicenim so synom z RHB a efekt nulovy... Tak sa toho trochu obavam, lebo ak mame mat z toho vsetci nervy tak neviem. A ani lacne to nie je ako som citala.
Pozerala som tie dotazniky, rizikove faktory atd. na stranach a tomu musi hadam vyhovovat kazdy clovek na planete... Stale sa neviem rozhodnut ci to stoji za tie peniaze a cas.

janinad
9. apr 2018

@maminecka2 je to naozaj drahe. Tazko sa rozhoduje, hlavne ked rodinny prislusnici maju na to svoj nazor... Vsetci tam vidia len tie peniaze. Ja som sa rozhodla a setrila na to. Proste som musela usetrit inde. No verim, ze niektori ludia naozaj uz nemaju v dnesnej dobe kde usetrit. No ja nelutujem, aj ked ini mi to stale spochybnuju. Zazraky necakaj, no ja som videla rozdiely, to vidi asi len matka, ktora ma kazdy pohyb a kazdy oddien spravania svojho dietata nastudovany. Sme ovela uvolnenejsi - on aj ja, lebo vidim istotu v pohyboch, uz sa nebojim, ze spadne z preliezok, aj ked na strom ho asi este nepustim 🙂 No presvedcila ma teraz posledna navsteva, stale sa nem vobec nezlepsovala koordinacia oci - takmer vobec, no po predposlednom cviku sme len s pani psychologickou stali v nemom uzase - teda ja, ona sa velmi tesila, tie oci sa hybali ako mali... Ked sa na to date, urcite vydrzte dokonca. Vela ludi toasi vzda, no asi si treba prejst vsetkymi cvikmi. Nech sa rozhodnete ako chcete, drzim palce.

maminecka2
9. apr 2018

@janinad Dakujem pekne. Ja som stale na vazkach- syn ma podozrenie na ADHD (teda neurologicka- taka vychyrena- len z dotaznika ze ano je to tam...), logo zistila ze nema vyhranenu lateralitu- ze teoreticky hrozia dys-ky. A odporucila pockat co skola ci nieco bude abo nie. A ja hladam moznosti ako pomoct a nieco nezanedbat. On len v septembri bude mat 7, tak aj tak mi nezostane len ozaj uvidim co bude. Este chcem skusit kranyosakralnu terapiu, vraj tiez niekomu pomohla. Tam je vyhoda ze nemusim doma cvicit...😂, co Ti poviem, 3 deti, dvaja logo, mladsi aj oslabenu jemnu motoriku, do toho zacne skola, kruzky, a ja onedlho nastupim do roboty, a ruky a nervy mam len jedny 🙈. Aj vam zelam vsetko dobre.

maminecka2
9. apr 2018

@janinad Prosim Ta a kolko cela terapia trva? Ci u kazdeho inak? Aspon nejake orientacne cislo nepovedali? Dik.

janinad
9. apr 2018

cca rok, my sme boli vyse roka, este mame cvicit posledny cvik, tak nam to hodi asi 1,5 roka. Ono zalezi, ako sa tie reflexy odburavaju a kto na tom ako je. My sme boli tak v strede. Byvaju aj horsie pripady. Ale to ti oni povedia na prvom sedeni, tam je take 1,5 hod testovanie, co a ako. No verim, ze ked uz zacne clovek chodit do prace a ma stihat vsetky taketo aktivity s detmi tak je to o krk. No ono sa to potom v skole nabaluje, takze razdsej to riesit cim skôr. Drzte sa.

maminecka2
9. apr 2018

@janinad Dakujem

mimuska1501
26. apr 2018

@janinad dobrý deň možem vás poprosiť tie cviky poslať na mail? Mam 6 ročneho chlapca nepočujúci, hyperaktivny a ešte ani nerozpráva chcela by som to skúsiť. Čakáme na termín na prvé stretnutie tak som zvedava aké to bude. Ďakujem zatial pekne moj mail. miroslavasivonova@gmail.com

stankasabova
14. máj 2018

Dobry den. Aj ja mam termin do centra Avare tak som velmi zvedava. Ak by ste bola taka zlata @elfreida a poslali mi tiez tie cviky na mail o ktorych pisete bola by som vam velmi povdacna a ja by som ich s mojou malou vyskusala. Dakujem stankasabova@azet.sk

juvimail
6. aug 2018

@janinad mohla by som aj ja poprosit pdf? Dnes sme boli na diagnostiku. U nas je to o dost lacnejsie. INPP terapiu sme dostali odporucanim po eeg biofeedback diagnostike. Odisli sme dnes s instrukciami pre embryonalnu kolisku (tak nejak sa to vola), ale syn to nechce ani za svet cvicit :( neviem ci to ma zmysel na silu, ale zacinam byt n neho uz zufala :(

Vobec si nechce dat pomoct :(

janinad
7. aug 2018

@juvimail Tato koliska je vraj dost narocna. aj my sme ju mali na zaciatku. maly aj plakal, ze ho boli krk a pod. Ale dal to potom. Vysvetlovala som to, on sam vedel, ze pohybovo je na tom horsie. S touto koliskou to bolo najhorsie, potom sa to dalo.

elfrieda
11. aug 2018

Všetky starostlivé maminy, poznáte knihu od Sally Goddard Blythe v slovenčine "Dieťa v rovnováhe?" Je tam veľa zaujímavých informácií a na konci sú pohybové cvičenia vyjadrené vo forme príbehu, pri ktorom môžu deti vyjadriť pohybom jednotlivé postavičky. Je to vlastne príbeh s pohybovými aktivitami. Mnoho detí by z neho mohlo profitovať. Odporúčam. Sú to vlastne všetky INPP cviky, opísané slovne, ale dajú sa pochopiť. Pre deti od 3 do 6 rokov. Obrazne znázornené cviky som našla v inej knihe od Sally Goddard Blythe, "Assessing neuromotor readiness for learning". Ostatné jej knihy nepoznám.

elfrieda
6. máj 2020

Dobry den, vsetkym rodicom, s ktorymi sme sa na tomto fore stretli by som chcela povedat, ze na slovenskom trhu je kniha od sally goddard blythe "dieta v rovnovahe", https://www.martinus.sk/?uItem=131305. kniha sa mi paci, mne osobne velmi pomohla iste veci pochopit a motivovala ma, aby som s dietatom vyskusala tomatis metodu na upravenie sluchoveho vnimania. na konci knihy je popisana seria cvikov, ktore su zoradene do pribehu o malej husenicke, ktora sa zobudila, poobzerala atd. atd. tie cviky su vlastne inpp cviky. seria cviceni je vhodna hlavne pre mensie deti do 7 rokov, ak tomu spravne rozumiem. ale snad to neuskodi starsim, len tie cviky su pravdepodobne nudne pre starsie deti. kniha stoji 25 eur, co je dost. mozno si ju mozete prelistovat v knihkupectve, ci najst v kniznici. prajem vam vela uspechov!

katulka1141
16. dec 2021

@elfrieda pridam sa s inpp zaciname.dnes sme boli na testovani.cvik este nemame.u nas je tych vyboceni dost.trapi nas dyslexia a dysortografia.bola som upozornena,ze to nie je quick fix a ,ze minimalne rok sa cvici.ak by si bola taka dobra a poslala aj mne tie cviky na mail.napisem ti ip.dakujem

katarina_k11
13. mar 2022

Mamičky, ak by ste potrebovali, mám v inzerátoch slúchaldlá, ktoré sme zakúpili, keď som s menším synom chodila do AVARE na terapiu. Tieto konkrétne nám odporučila terapeutka.

grenka
9. jún 2022

@katarina_k11 a pomohlo to vášmu dieťaťu?

katarina_k11
14. jún 2022

@grenka U starsieho syna som mala pocit, ze zacal byt taky vnimavejsi... U mladsieho som to po pol roku vzdala, neznasal tuto terapiu a bolo to pre neho trapenie a sama som si vyhodnotila, ze ked dieta neznasa nejaku terapiu, nemoze pre neho byt prinosom... U neho nam najviac pomohol EEG-neurofeedback...

grenka
14. jún 2022

@katarina_k11 a nakoplo ich to aspoň trošku?

katulka1141
16. jún 2022

@grenka chodime od decembra.mame 2 xvik.po prvom bola neskutocna zmena.fakt viditelna v skole.v pisme.citani troska.pochopeni uciva.prisiel 2 cvik a rozhadzal ju to velmi az som zvazovala ci pokracovat.psychicky rozladena.placliva.nekludna.stale doslova so sebou narabala.postupne teraz to odchadza.je viec komunikativna.v skole vravia,ze vieiwt troska aj upadok no na druhej strane sa jej zlepsilo porozumenie.my chodime sukromne do kosic a zatial nelutujem.verim,ze nam to pomoze