Pomohla vám neinvazívna metóda INPP pri nezrelom dieťati?
Čaute dievčatá, máte niekto reálne skúsenosti s touto metódou. Ide o cvičenia, ktoré vraj pomáhajú deťom s vyzrievaním nervového systému. Ide o to, že som so svojim synom vyskúšala už veľa a stále sme lekármi, aj učiteľkami v škôlke tlačení do psychofarmák, ktoré mu ale dávať nechceme. Vraj ho stlmia a bude sa viac sústrediť a spolupracovať, ale keď to ho len oťapsne tak ako bude už len potom sústredený? Môj syn mal teraz 5 rokov, chodí do škôlky iba na 3 hodiny a to sústavne počúvame aký je nespolupracujúci, ťažko zvládnuteľný a usmerniteľný, iný ako ostatné deti.. Na svoj vek je také "bábo", strašne nezrelý, spomalený, všetko sa učí ťažkopádne.....je pri tom veľmi nervózny...my sme už na skľudnenie vyskúšali všetko možné...od magnézia, esprica, medovky, rybí olej, diéty, béčka....a stále je nervný, podráždený, nesústredený...chceli sme biofedback vyskúšať a povedali nám,že je ešte na to nezrelý. A to veru je, aj po sociálnej a citovej stránke, no na svoj vek má také primitívne reakcie, absolútne nevie ovplyvniť svoj hnev, trieska s vecami, kope okolo seba, alebo škrieka. On má diagnostikované adhd a špecificky narušený vývin reči....už teraz nás strašia,že ho do školy nezoberú, vraj je nezrelý, celý je taký pozadu, vraj to sním bude len a len horšie (názor špeciálnej pedagogičky zo špec.pedag.poradne)...okrem toho je nenemotorný, nevie sa poriadne obliecť, všetko naruby nahádže na seba, bez rozmyslu, nevie si šnúrky zaviazať, keď sa naje...je okolo neho bordel ako v chlieviku, len teraz sa s ťažkosťou naučil smrkať nos, nehovorím o jemnej motorike, zlý úchop má a ešte k tomu len čarbe...vôbec ho to nebaví...tak som lustrovala na intenete, že čo by nám pomohlo a našla som že sa na Slovensku robí takáto terapia, len neviem či s tým má niekto skúsenosti s vašimi detičkami, či to naozaj pomáha....lebo už nevieme ako by sme mu pomohli. V špeciálno pedagogickej poradni nám zatiaľ vôbec nepomohli......a logopédka nám povedala,že pokiaľ sa nebude sústrediť,tak nám nevie pomôcť.Ďakujem za všetky rady
@alzbetka74 Ja toto cvičenie už robím rok z mojim synom ktorý má autizmus a teda u nás môžem povedať že pomohlo,zlepšila sa hodne jemná aj hrubá Motorika,aj lepšie vyjadrovanie a aj sociálne nasadenie má lepšie finančné to je by som povedala že nenáročné aspoň tam kde chodím ja 20 eu za sedenie a do roka idem tak 3 až 4 krát .
@grenka nechdo toho ide.ja nelutujem.uz len na kresbe vidiet vysledky.a ine aspekty
@katulka1141 super ďakujem pekne a držím vám palce♥️
@alaster ak sa mozem spytat, kam chodite na cvicenia? Dakujem.
@oveckajanina Karlova Ves poliklinika Mária Šulovska
Mozem sa opytat, ta pani Sulovska ma ukonceny certifikovany rocny INPP kurz? Lebo na individualnu pracu je treba mat tuto kvalifikaciu. Dakujem za odpoved.
Tak ja som odcvicila takmer rok som synom ( velmi poctivo ) vysledky mame vyborne a videla som na vlastne oci ako cviky funguju...nam sa naozaj stalo ze sa syn menil pred ocami..zlepsilo sa pismo emocialne zostal ukotveny vyrovnany n robil najvacsiu sarapatu nedokonceny morov reflex a ked sme ho zacali cvicit tak to bolo narocne ale ked sa zaintegroval vsetko sa upokojilo. Nam aware velmi velmi pomohlo tesime sa z toho a ako je to fin. Narocne.este viac ale casovo a motivacne to ntrane
Strane rodica vyzaduje disciplinu akej nie su vsetci schopno plus maju cas...ja som este nechodila do prace tak som sa na to sustredila. Ale vysledok- uplne vyrovnane dieta🙂
@danjelca dobry den, mohla by som poprosit viac info ohladne toho cvicenie, ktore ste robili.
Dakujem
@danjelca dobry den, neviem, či ste tu ešte aktívna. Môžem napísať aj správu v tejto veci? Ďakujem. VA
@veronkalukasko my tiež cvicime..kľudne napíšte ip...

@katulka1141 sestra má 5rocnu ,konečne po 2rokoch vybrané nosné mandle,lebo covid,a odporučila jej ti psychologická,môže to byť zapríčinené sústavným zápalom že nedopocuje všetko jej to povedala a odporúča jej túto metódu že tým sa jej môže rozbehnúť lepšie rozprávanie a pisanie