icon

Pomôže antibiotická liečba pri borelióze u detí?

bella617
25. júl 2025

Ahojte, synček mal kliešťa...akurát nám volala dr že má hraničné hodnoty na boreliu(že potom robili nejaké podrobnejšie a tam to bolo už ok), povedala,že pre istotu máme prísť o 3 mesiace na kontrolný odber.
Synček nemal žiadny fľak,ale bol asi mesiac nachladnuty, pokasliaval, bol unavený...vyšla mu aj infekčná mononukleóza...nato nemáme žiadnu liečbu. Otázka znie, či nebolo potrebné predsa len nasadiť ATB?Akú skúsenosť máme vy?
Dakujem

ajush5
25. júl 2025

@bella617 sestre sa spravil fľak do 3 dni od objavenia štípanca. Lekárka ani nebrala krv, lebo že sa mesiac od nákazy borelióza nedá zistiť. Dostala preventívne atb.

kacena4
25. júl 2025

na co atb? vsak mu vysli testy ok. preco zbytocne zatazovat organizmus atb?

ajush5
Autor odpoveď zmazal
bella617
autor
25. júl 2025
@kacena4

na co atb? vsak mu vysli testy ok. preco zbytocne zatazovat organizmus atb?

@kacena4 tie hraničné hodnoty má vystrašili, a tiež kontrola načo,keď je to ok...asi len stresujem

nttnnt
26. júl 2025

@bella617 okamzite preliecit aj ked mal hranicne vysledky a ked mu bolo takto zle, chripkovy stav je jeden z priznakov boreliozy….ze vam vysiel druhy test ok nieje smerodatne…ja som mala test 4xnegativny zle mi bolo na umretie….konajte kym sa nedostane do horsieho stadia potom je liecba narocna a nie vzdy lahka a uspesna a nenechajte sa odbit tu ide o cas

szabcsuka
Autor odpoveď zmazal
szabcsuka
4. aug 2025

@bella617 aj moj 2,5 rocny syncek mal hranicne hodnoty a dostal antibiotika