Pomôže Vojtova metóda na krivé nôžky?

llia
5. jan 2013

Mamičky, rada by som vedela, či z vás niektorá cvičila s dieťaťom vojtovku na krivé nôžky? Môj syn má 21 mesiacov, má krivé nohy do X, je to dosť vidieť, topánky sú vychodené z vnútornej strany, navštívili sme fyzioterapeutku, dala nám cviky z vojtovky, začali sme cvičiť. Cvičíme 3krát denne. Syn celkom spolupracuje. Fyzioterapeutka mi povedala, že to asi nikdy dobré nebude, ale môžeme to zmierniť, prípadne zastaviť zhoršenie. Moja doktorka mi povedala, že s tým neurobím nič, ani cvičením, ideme ešte k ortopédovi, no podľa nej je to márne. Tak neviem. Cvičíme ďalej, ja myslím, že by to mohlo pomôcť. Máte s tým skúsenosť? Ďakujem.

maser
5. jan 2013

@llia Ahoj skús doporučeného terapeuta na Dornovu metódu. Je to tiež len cvičenie ale je veľmi účinné. Neuspokoj sa s výrokom svojej lekárky. Takéto reči sú neprijateľné. Treba si ísť za svojim cieľom. Prajem veľa úspechov.

ejuska79
5. jan 2013

@llia nam cvicenie pomohlo, len cvicila uplne od prveho tyzdna do roka...mala otocenu nozicku a zle vyvinuty svalik na nozke a potom sa k tomu pridruzilo este ze nevedela otocit hlavku do jednej strany...uz okolo 7 mesiacov bola uplne v poriadku, velmi nam to pomohlo, aj ked to bol brutus, ale zatala som zuby aj za nu a cvicili sme, ale bolo mi vselijako, ona strasne plakala...

llia
autor
5. jan 2013

@maser ďakujem, skúsime, pozriem na internete tú dornovu metódu, kto to u nás robí.

llia
autor
5. jan 2013

@ejuska79 to viem, že je vojtovka účinná, len som chcela vedieť, či dokáže pomôcť práve staršiemu dieťaťu na tento konkrétny problém, údajne je to geneticky dané a môže len zmierniť pokrivenie, prípadne zastaviť zhoršenie. Tak som chcela vedieť, či to niekto cvičí na nožičky X alebo O. Ale aj tak ďakujem za odpoveď.

oskorusa
6. jan 2013

@llia určite to riešte cestou ortopéda - zrejme bude potrebovať vhodnú ortopedickú obuv, vložky do topánok, skús sa popozerať či vo vašom okolí niekto z rehabilitačných lekárov alebo fyzioterapeutov nerobí tejping, a samozrejme netreba to nechať tak - treba sa tomu venovať, v Bratislave na podobné problémy máme centrum pre deti www.snop.sk, kde chodia deti z celého Slovenska - tak prípadne skús tam konzultovať, ale určite si v mieste bydliska nájdite dobrého ortopéda. Držím palce