Pomôžte dieťaťu s problémami so stolicou
Dieťatku sa nedá vykakať a doktorka kázala kúpiť niečo na S
Neviete čo to môže byt? Dieťatko nemá pravidelne vyprázdňovania a doktorka kázala niečo na S kúpiť neviete čo to môže byt?
Pre mňa je top -glycerínový čipok. Stačí mu dať polovicu pozdĺžne prerezať -,aby teda dĺžka čípka bola zachovaná.
Čípok sa zavádza do konečníka vždy tak,že dieťa leží na boku,nohy v kolenách mu skrčíš a vtedy rýchlo zasunieš.Ak je to väčšie dieťa, upozorni ho,že musí stiahnuť zadoček, aby čípok hneď nevypadol .Ak je to bábätko, tak nôžky narovnať a dať pozor, aby teda čípok hneď nevypadol.
Hlavne základ sú kvalitné probiotika, keď s tým máva problém.. A ťažko ti poradíme viac keď nevieme o aké staré dieťa sa jedna
Baby moze to byt niečo so simetikonom? Povedali v lekárni.. jedna sa o mesačne dieťa
Keď je to také malé dieťa, tak zmeň mlieko.
Teda,keď dávaš UM.
@beata_k to je so simeticonom čo pozerám.. v lekárni mi dali nejaký simeticon baby dr max
Moja dcérka začala v 1. Mesiaci mať ten istý problém... My sme používali snáď všetky probiotiká, aj Espumissan aj Bio Gaia aj neviem čo... Proste kolika. Takže sme používali rektalnu rúrku ( konček rúrky ide mierne dnu do zadočku, aby sa uvoľnili plyny aj stolica). Teplé kúpele, masáž bruška, cvičenie s nožičkami (nôžky k bruchu a zase narovnať, robiť kolieska s nohami)... Po 3 mesiacoch zo dňa na deň prestal plač, dcérka sa počas prechádzky "potentovala" skoro až po uši 🙃 a hotovo... Týždeň na to začal rásť prvý zúbok... Takže zábava pokračovala 😉😁
Veľa piť ,slivková štava ,probiotiká ,pohyb ,čipok ,obmedziť mlieko
@beata_k teraz mi zas kamarátka hovorí že simetkon, espumisan nieje na zapchy a pravidelne vyprazdnovanie tak už neviem
Ahoj, espumisan je na plynatosť, dávali sme do každého mliečka + na zápchy masáž bruška, pocvičiť nôžkami, teplý kúpeľ, keď nič nepomohlo - rektálna rúrka. Po pár mesiacoch keď dozrie trávenie bude lepšie 😊 u nás ešte pomohlo prikrmovanie v 4 mesiacoch a zmena mliečka (boli sme na um).
@beata_k takže môže aj pomôcť kombinácia toho simeticon dr max + probiotika myslíš?
Nám kázala pri takomto probléme pomleté ľanové semienko, asi 1PL denne zamiešať do hlavného jedla. Vôbec to nepoznáte, že ste ho primiešali. Účinok výborný. Musí byť ale mleté
Mne sa osvedčil klystir Easylax,používame od mala. Poskúšali sme kade co od trubičky až po kvapky,čipky... A nakoniec som vyňurala 🙂 toto a za mňa super...

Neviem kolko ma dietatko rokov ale zeby Symbiolac sirup ? Je zo sliviek, fig atd. Je od 3 rokov. No radsej by som jej este zavolala. Mozno vam upravila davkovanie 🤷♀️