icon

Poplatok u pediatra

13. júl 2022

Ahojte. Stala sa nám taká divná vec a chcem sa spýtať či je to podľa Vás ok, lebo podľa mňa je to celé zle. Moja malá (1rok) má nádchu. Už tretí týždeň sme sa trápili a nič nezaberalo, tak som volala pediatričke. Tá povedala, že môžeme prísť, spraví ster a uvidíme. V ten deň sme tam išli, zobrala sestrička v čakárni ster a objednala nás na ďalší deň o 10:15. Prišli sme teda na ďalší deň, lekárka ju vyšetrila (rozumej popočúvala, nič viac) a povedala, že ster je negatívny. Nasadila aj tak pre istotu antibiotické kvapky a Mucosolvan, lebo počula, že chrapčí. Pri odchode sestrička vypýtala 10 Eur za, citujem "termínček". Teda za to, že mi vyšetrila choré dieťa. Pediater je štátny, chodíme od narodenia, vždy len na poradne, nikdy chorá nebola. Teda, mala covid, ale vtedy ju nevyšetrili vôbec, len po telefóne. Otázka teda znie. Platíte pediatrom za termín s chorým dieťaťom? P.S. Potvrdenie som nedostala.

Strana
z2
simona20201309
Autor odpoveď zmazal
nikpa
13. júl 2022

U našej sa za termín neplatí ale je to len orientačný čas, nie je ani schopná zobrať pacienta načas. Je pomalá 🤦
Ale ak by bola schopná zobrať nás na presnú hodinu, som ochotná zaplatiť. Dnes je to bežné snáď všade u lekárov.

alenamihal
14. júl 2022

Ja jedno nechapem..jedna lekarka ma nenormalne poplatky a druha nic ...to akoze si kazdy robi svoje poplatky a plus kazdy mes dostanu za teba eur aj ked sa tam neukazes 1/2 roka a plus vsetko preplaca poistovna...no sense niekedy (haha skoro stale ) ..mojim deckam brala vyter zo vsetkych dier 🙂 plus krv a este aj crp a nic sme neplatili ...
predosla lekarka napr.zobrala 5eur za CRP ...stale je niektorym ludom malooooooo... a najlepsie sa zaraba na zdravii ludi brrrrrrr

siska53
14. júl 2022

Ak ma.v cenniku, ze za objednanie na cas moze pytat.. bud to akceptujes alebo zmenis pediatra.

siska53
14. júl 2022

@alenamihal cennik ukonov navyse schvaluje lekarom VUC.. preto sa to lisi od lekara k lekarovi.

anjelok
14. júl 2022

@siska53 nie, nemoze..vid link vyssie, co som dala

luccija
14. júl 2022

@alenamihal ja sa cudujem, ze sa cudujes🙂
Autorka mala si byt upozornena, ze je to plateny termin.A uz vobec sa mi nepaci, ze v ordinacnych hodinach davaju platene terminy na to maju mat vyhradeny iny cas.Lebo potom tam niekto sedi a pridu 3 ludia objednani pred nim a sedi tam hodinu.A neviem...tiez som sa s tym stretla aj, ked tu je info, ze sa to nesmie, ale...robi sa to.Ved to je fajn biznis vysetrit denne xy deti za poplatok?

autor
14. júl 2022

Ďakujem žienky. Teda je zrejmé, že takýto poplatok síce nie je ok, ale kľučkami v zákone a nekorektným jednaním ho po podatate legálne ho vyberať. Och.. Asi už bez komentára.

dada0902
14. júl 2022

U nás normálne choré deti chodia do pol 12 cez internet si ale musíš časenku nahlásiť alebo skoro ráno si z prístroja zoberieš potom už sú deti objednane na očkovanie a preventívku a tiež nič nepýtajú

anjelok
14. júl 2022

Autorka - nie, nie je to legalne. Ak by si dala podnet (samozrejme by si musela mat doklad o zaplatenom poplatku), tak by Ti poplatok musela vratit a este by dostala aj pokutu.

lorin29
17. júl 2022

Tak toto sa mi ešte nestalo u pediatra🤷‍♀️pýtala by som si bloček..

saxana000
17. júl 2022

Platim max 3e za crp aby mi do malej zbytocne netlacila antibiotika za termin nikdy..

Strana
z2