Popraskané krvácajúce pery u detí počas choroby
Pozdravujem mamičky,
stretli ste sa, prosím, niekto s takýmto problémom? Dieťa po 3 dňoch horúčok malo suché pery, ktoré sme mysleli, že sú sprievodným znakom horúčky. Po návšteve lekára dostalo k liečbe ATB pre vysoké crp a streptokoka. Tie pery sa mu včera urobili chrastičky, ktoré sa večer zlupli, ale dnes sa vytvorili opäť a horšie, pery praskajú a krvácajú... pripájam aj foto. Bolí to samozrejme, dieťa je plačúce. Sušili sme to biolampou, natierali od Biodermy takým reparačným gélom z lekárne, čo nám poradili na vysušené pery pri horúčkach. Ale zjavne sa to zatiaľ po 2 dňoch nelepší. Obávam sa, či to nie je nejaká infekcia navyše?
Ďakujem vopred za každú ochotnú radu.

No moja 6 ročná teplotuje od včera a pery má opuchnuté červené od včera tiež
Viac tekutín, mastiť napr. krémom na bradavky a mne sa zdá, že chýba Fe. Mala som podobný problém počas tehu (bez choroby a ATB) a po braní Fe to prešlo.
Náš mal tiež chrípku, pár dní horúčku. Tiež mu opuchli pery a popraskali, ale Nie až tak veľmi ako vášmu. Krémoval si lanolínom na bradavky a dávala som b-kompex a veľa piť.
@dasunka11 ahoj, takto vyzerala moja dcéra začiatkom roka. Horúčky a afty zvnútra úst, pery popraskané do krvi, doktorka diagnostikovala stomatitídu. Tiež som to dcére natierala všeličím možným, ale pekne nakoniec zabral Infadolan (poradila pani lekárni). Držím palce, aby to rýchlo prešlo, je to pliaga.
ja sommala popraskane pery a zapalene, aj kutiky a vysyp, mala som mykozu. mozno by bolo dobre ozaj lekara.
tiez dostatok tekutin, natierat kazdu chvilu a ja som vtedy dostala aj Ascorutin koli krvacaniu. dost neprijemne to je.
a este vitaminy - zinok, vit D, vit B aaj C. vsetko na dobru imunitu.
@dasunka11 dietko boli hrdlo, malo pije, do toho chore dycha pusou a pery sa vysusili, mozno si ich viac oblizije a kvoli zhorsenemu prehltaniu viac slini. Treba zvysit prijem tekutin a kazdu chvilu, doslova kazdu chvilu natierat mastnymi kremami alebo balzamami na pery. Vitamin C, B k tomu. Balzam na pery poradim modry Xemose od firmy Uriage, nic lepsie som na perach edte nemala.
Ďakujem za odpovede. Robili ten streptest s výsledkom za 10 min. Pije priebežne veľa, berie od januára lipozomálny multivitamín, ale skúsim pozrieť množstvá a možno prechodne zvýšiť tie vitamíny, ako píšete. Ešte som našla v príbalovom letáku antibiotika (penicilín) medzi nežiadúcimi účinkami “ poškodenie, zápaly sliznice v okolí úst”… má to presne škaredé, odkedy ho berie, keď to teraz tak analyzujem po dňoch :-/ to by bolo zlé, keďže ho má brať ešte 7 dní 😖

@dasunka11 pre pána Jána. Išla by som na kožné, nebude to aj herpes? Možno mu pri teplote vyšiel a takto sa to roztiahlo. Skôr by som nasadila bkomplex a vit C. A mne zaberalo na popraskané pery ten krem co som si dávala na bradavky 🙈