icon

Poraďte niečo do nosa

27. jan 2023

Ahojte,mám synčeka 3,5 roka má.Chvalabohu není chorý.No má taký zlozvyk neviem kde to videl,možno v škôlke že ťahá hore do nosa.Zakazdym keď zaplace a cíti že má trochu mokré v nose hneď to ťahá hore.Aj x krát za deň.Pri tom sopel nemá,ani mu nič netece z nosa.No stále ťahá nosom hore.Neviem ako ho od toho odnaucit.Alebo či je na to neaky sprej alebo niečo do nosa.Pytala som sa detskej dr a tá ma odbila že niektoré mamičky každú somarinu riešia.No je to dosť nepekné aj to počuť ako ťahá do seba nos.Aj v škôlke učiteľka si to všimla,hovorí že to robia aj ostatné deti a nie sú choré.No existuje na to niečo do nosa alebo len čakať kedy to prestane sám robiť.?

paulinam99
27. jan 2023

Zlozvyky: veľa zlozvykov deti "pochytajú" z rozprávok a videoobsahu, ktorý sledujú v TV, youtube a podobne.

A to, že dnešné rozprávky sú niekedy doslova čudné, niet pochýb.
Mrzí ma to, ale neviem Ti poradiť, ako zlozvyk odstrániť, ale viem Ti poradiť, ako dieťa nemusí získať ďalšie zlozvyky. Filtruj synčekovi videoobsah, ktorý môže sledovať v TV v Tvojej prítomnosti, prípadne v čase, keď s ním nie si (detský zámok TV, iba nahrávky, o ktorých vieš a pod.)

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
majulino
27. jan 2023

@kukulda1234 presne. Ja keď som videla, čo všetko deti pochytali v škôlke od spolužiakov... Katastrofa... Napríklad dcéra mala spolužiačku čo si vkuse olizovala sople 🤮 syn zase spolužiačku, čo večne chodila s rukami pod nohavicami/ šatami a držala si zadok... Toto ich odnaucit bol riadny zahul... Nehovoriac o dievčati čo svojho otca volala Pipiček môj 🙈 skoro ma j*blo, keď to povedala manželovi...

autor
27. jan 2023

@paulinam99 Synček nepozerá často televízor.My sa skôr hráme doma a veľa čítame.Jedine rozprávku Labková patrola pozerá.Skor si myslím ako pisala
@kukulda1234 že to má zo škôlky.

autor
27. jan 2023

Teda hovoríte že len odnaucit ho,netreba nič dávať do nosa čo ja viem nejaký sprej alebo na vyplachovanie?