Kedy nechať dieťa so soplíkom doma?

10. okt 2023

Syn začal v septembri chodiť do škôlky. Minuly piatok som ho bola zobrať v škôlke a bol soplavý. Len trochu, priesvitný soplík mal. Hneď sme odsávali keďže ešte dobre si sám nevie vyfukat nos a dávali sprej. V sobotu večer uz sople neboli. V nedeľu tiež nie a v pondelok som ho ešte pre istotu nechala doma ale sople žiadne. A dnes som ho prišla zobrať do škôlky a prvé mi učiteľka hovorí že soplíkujeme. Opäť ako v piatok po škôlke. A ja sa pýtam ci ho mam radšej nechať doma a ona ze zatiaľ netreba, že to nieje také zlé.
Ako to riešite vy? Škôlka je pre nás niečo nové tak ešte niekedy neviem kedy ho ešte nechať ísť do škôlky a kedy ho už nechať doma 😕

bronkax
10. okt 2023

Keď si všimneš skoro všetky deti sú teraz soplave. Ja na jeseň sopel neberiem až tak vážne kým sa nepridruzi bolesť hrdla kašeľ horúčka. Je to normálne ochladilo sa. Stačia tie kvapky a odsavat nemusíš ho nechať doma.

lula313
10. okt 2023

Ja mám deti doma od minulého týždňa, dnes už som poslala muza k doktorke s nimi a obom už išla choroba na priedušky a to som si myslela, ze mladšiemu už nič nie je, lebo už ani nekašľal. Takze treba byt obozretný, lebo aj maly skolkarsky sopel môže byt niečo vážne.

misinka0611
10. okt 2023

Tak učiteľka ti sama povedala, že nieje to zlé a ona si určite s detmi už zažila.

tosomja
10. okt 2023

Teraz v chladnom počasí bude deti viac soplavych, hlavne ráno a po pobyte vonku.
Môj bol doma pondelok, utorok streda,...štvrtok piatok bol v škôlke a v sobotu už zase sople. Zostal doma, ale dnes už mu nič nie je. Tak zajtra ide do škôlky. Dúfam, že aspoň do konca mesiaca.

zorkahorka
10. okt 2023

Nechaj ho v škôlke. Priesvitne a vodnate sokple nie sú choroba, niektore škôlky ho akceptujú. Neboj, o chvíľu sa tak ochladí, že to nebudú len soplíky a budeš ho mat doma stále. Toto ešte nič nie je!