Poraďte niečo na imunitu
Ahojte mamičky. V skratke Vám opišem môj problem a verim, že mi s nim pomôžete.
V septembri som dala svoju dvojročnú dcerku do škôlky kedže je veľmi spoločensky tip má rada dospelich aj deti a nejak extremne na mne nevysela kedže bola zvyknuta že občas nie sme spolu taktiež sa vedela pýtať na wc a vedela sa aj najesť sama na tom sa nič nezmenilo. Ale ... Od septembra doteraz je už stvrty krát chorá a mala aj antibiotika. Do tich dvoch rokov bola chora len 1 krat a to len keď bol prechod z leta na jeseň.
Ja tomu rozumiem že si buduje imunitu a zvyká si. Chcem sa vás spýtať tie čo ste si timto prešli nejaký osvečený liek či už domaci alebo z lekárne na posilnenie imuniti. Ešte k tomu napišem, že každy deň má porciu ovocia, zeleniny. Do čajiku je dávam citron alebo zazvor a mame vyskušany aj cebion a aj vitaminy vo forme cukrikov.
Ďakujem 🙂
Kyslomiečne vyrobky... Niečo konkretne? Aj aktimel som jej dávala isty čas
Ahaaa 🙂 jogurt tiež spapá aj kakavo...
ja som zazivala nieco podobne, dcera kym nenastupila do skolky ani nebola chora a potom skoro stale... pediatricka mi poradila Imunoglukan, ten nam velmi pomohol, kazdy rok na jesen jej nasadim davku na 3 mesiace a super... a ostatne to co aj Vy.... vela ovocia, zeleniny, vela casu travit vonku, otuzovat.... nedavala som jej ziadne ine výživové doplnky z lekarne ako Marťankovia, a podobne, tymto ja osobne moc neverim....
maminkasisa...som rada že si rozumieme ;) čo ma hnevá najviac je to že ona chuďa male bola čil vyše tyždňa doma ...dnes prišla do školky a je zasa v tom takže zass bude doma. A to že aj chore deti chodia do škôlky to bepochopim nikdy
@lenkaemka dieta si naozaj buduje imunitu aj chorobami, ktorymi prechadza... a imunita sa buduje do 6 rokov, takze treba len vydrzat.... to ze rodicia posielaju do skolky aj chore deti, to je ina vec....
@lenkaemka čo na tom nechápeš? nemáme 8 týždňov dovolenky ako učitelia a brať OČR raz do mesiaca je fakt pre zamestnávateľa neprípustné a radšej dáš trošku prechladnuté dieťa do škôlky ako prísť o prácu a nie každý má 2 starké alebo sestru..brata...
@bale1rinka ... Presne taketo ako ty mám najradšej. Rozmyšlam že keď najbližšie budem mať chore dieťa tak si zistim od učitelky čie je a mamička mi pekne krásne preplati lieky!! To by sa ti ako páčilo?
@bale1rinka trosku mimo temy - nepomohlo by ti byt ucitelkou a mat 8 tyzdniv dovolenky, ked si tu dovolenku mozes cerpat len v case skolskych prazdnin a inokedy nie ( sestra uci).
@maminkasisa to je nezodpovednosť a max.bezohladne. veď aj to chore dieťa je malátne ...
@simsalabim
@bale1rinka musim zareagovať aj ja, dovolenka je v čase prazdnim, takže nijako ti to nepomôže a keby učiteľ mal každy mesiac očr, tiez ho riaditeľ pošle kade ľahšie..ja len toľko...
@simsalabim
@jasu90 Ani zďaleka nie je učiteľ jediné povolanie, v ktorom zamestnávateľ určí presný termín, kedy si zamestnanec môže čerpať dovolenku.
@lorela to som nepovedala, že je to jedine také povolanie. A uznávam, že pre matku s deťmi je to dobre povolanie v rámci toho, že cez prázdniny je rodič doma, víkendy nie je v práci ani vo sviatky. Nemá nočné a neťahá 12ky. To je úplná pravda, že je to v tomto dobré. Ale je to povolanie ako každé iné a tiež taký človek nemôže byť stále doma s chorým dieťaťom, lebo zamestnavateľ by to netoleroval a takisto ani ten učiteľ by si nemohol dovoliť, aby toľko vymeškával, ak ma deti niečo naučiť.
Prepáčte, že som sa to tak votrela, ja to všetko beriem, len som tým chcela povedať, že žiaden pracujúci človek si nemôže dovoliť byť stáel doma s dieťaťom, či už je to učiteľ, predavač alebo právnik. čím som samozrejme nechcela povedať, že má ísť choré dieťa do škôlky, aby sa niekto do toho neobul. je to jednoducho ťažké pre každého. Pre jedneho viac, pre druhého menej.
@lorela to je sice pravda, ale ja som reagovala na slova
@bale1rinka , ktora povedala, citujem "nemáme 8 týždňov dovolenky ako učitelia". Kedze ucitel si dovolenku pocas skolskeho roka cerpat nemoze, tak je ten argument (nemame 8 tyzdnov dovolenky ako ucitelia) - uplne irelevantny. To musis uznat. Nic ine som tym nechcela povedat.
My sme mali problémy s imunitou ale veľmi dobre nám zaberá imunoglukan forte a vitmin C Jamieson ten 500mg. Keď bol drobec menší dávala som mu polku vycuckat. Teraz bol chorý len raz a odvtedy co dávam ten imunoglukan nic (klopklop) a to uz mal nábeh lebo sa spotil po telesnej a napil ľadovej vody ale zvýšila som mu dávku a v pohode. A to uz sme vážne skúšali kadečo možné aj nemožne. V minulom roku kvôli chorobám dosť aj zameškal v škole. Tento rok to vyzerá lepsie. Dúfam ze do februára to zvládneme uz bez choroby 🙂
ja aj tak stále nechápem ako to ženy riešite ak nemáte pomoc a máte trošku choré, prechladnuté dieťa napr každý druhý mesiac, že má soplíky, občas zakašle, je bez teploty a zápalu hrdla napr. moja doktorka povie, že nieje dôvod na to aby som s takým dieťaťom hneď bežala k nej, keď mená horúčku,keď už miniete aj P na dieťa kde ho dať?... ani sestru či brata nemáte alebo musia všetci do práce, kto si vezme dovolenku s vašej rodiny? či mamu či dedka ani peniaze a do práce chodiť musíte lebo keď sa bojíte o prácu prísť, kde dáte to dieťa?cudzej žene čo od vás zobere 10 eur na deň?tak načo potom chodiť do roboty?nech sa otec stará?pokiaľ nemá infekciu a teplotu dieťa... jedno zakašlanie, občasný soplík má skoro každé dieťa, niekedy mám pocit, že ženy tak veľa preháňajú...
@bale1rinka moje deti vtedy isli do skolky. Ked je dieta ozaj chore, je vidno a vtedy mi srdce nedovolilo ich do skolky dat, ale sli sme k dr. a liecili sme sa doma.
@bale1rinka Soplík a občasné zakašlanie bez teploty a malátnosti dieťaťa naozaj nie je dôvod na nechanie doma. V našej škôlke našťastie neboli ani učiteľky, ani rodičia prehnane vystrašení pri týchto "príznakoch". A tiež sa robievalo každé ráno "sito".
Ahoj, no moja mala este sice do skolky nechodi, ale zacala som jej na imunitu davat cucoriedkovy sirup Narosan. Chodime do materskych centier a tam byvaju aj chore deti a zatial nic nechytila, tak asi to funguje. Davame si ho aj my. Co sa imunity tyka, tak jedna ORL lekarka mi povedala, ze oktober je mesiac imunity. To znamena, ze davat vitaminove doplnky aj ked nie ste chori, ale vyslovene na budovanie imunity. Lebo prevazne v oktobri sa meni pocasie, zacina byt uprsane, dochadzaju zasoby vitaminov v tele z leta, aj slnka je pomenej a hlavne tie skolky su des, tam mas podla mna kazdy den nejake soplave dieta. Detom sa imunita sice vytvara do 8 rokov, ale v dnesnej dobe je dobre sa chranit, a radsej dam nejaky aspon poloprirodny vitamin, ako potom tri krat do roka ATB. A kedze sa imunita tvori v hrubom creve, tak je dobre davat aj probiotika, respektive mat ich hodne v prirodzenej strave (kyslomliecne vyrobky, od troch rokov aj bryndza a kysla kapusta). A este treba dat pozor na to kedy si vitaminy davate, lebo niektore potraviny zabranuju ich vstrebavaniu do tela. 😉
Ahojte, ja sa chcem tiež podeliť o svoju skúsenosť. Malý mal od marca jeden zápal priedušiek za druhým, dcéra to chytala tiež. Cez prázdniny bol 3mesiace doma v lete a aj tak sme mali dvakrát zápal priedušiek. Po nástupe do škôlky to bolo ešte horšie, každý druhý týždeň doma. V oktobri som sa už najedovala a začala pátrať. Najväčšie ohlasy boli na kolostrum od LR. Rozhodla som sa investovať a vyskúšať ho. Kupila som k tomu ešte súbor 10vitamínov a vit.C. Ešte v tom mesiaci boli chorí, ale odvtedy klop klop klop keď aj chytia niečo, majú super priebeh, slabý soplík. Dokonca bola v skolke viroza a oni ju zvladli s jedným pokakaním sa. Takže podľa mňa žiadne bludy a ak máte možnosť investovať do zdravia, tak určite odporúčam ísť týmto smerom.
Je pravda, že dieťa si musí vytvoriť imunitu samo, len ide o ten priebeh, u nás akýkoľvek sopel skončil zápalom priedušiek a atb. Teraz aj keď sa stretnú s nejakým bacilom, tak májú ľahší priebeh.
Kľudne aj poradím, ak potrebujete.
Ahoj,
viem presne, ako sa cítiš, moja neterka bola tiež v kuse chorá. ☹ Snažili sme sa budovať jej imunitu prirodzene, chodiť veľa von, papať ovocie, ale nič nepomáhalo a hrozne sme do nej nechceli dávať lieky. Tak sme začali skúšať kadejaké výživové doplnky, no len poznáme detičky, nezjedia všetko. 🙂 Nakoniec u nás zvíťazili cmúľacie cukríky Glukanky, skús tie, možno sa ujmú aj u tvojej malej. Sú jahôdkové, takže ihneď zabodovali. Ja ich neterke dávam aj preventívne, pretože je v nich dosť veľa vitamínu C a zdá sa mi, že jej zlepšili imunitu, lebo celkovo menej soplíkuje. Ona ani neprotestuje, lebo si myslí, že cmúľa len nejaký cukrík, takže je to celkom pohoda.

Ja osobne som za prirodzené budovanie imunity, a to síce zdravá životospráva (nielen ovocie a zelenina, ale, napríklad, denne kyslomliečne výrobky; imunita do istej miery "pochádza" práve z čriev, celkovo pestrá a vyvážená strava), mierne otužovanie a častý pobyt na čerstvom vzduchu.
Nie je nad "dobrý základ", z ktorého bude dieťa vlastne čerpať celý život. Aj keď svoju úlohu zohráva tiež genetika.