icon

Poraďte vlákninu pre deti, ktorá dobre chutí

zuzkapatrik2016
4. dec 2019

Ahojky , viete mi poradiť nejakú vlákninu pre deti co dobre chutí , čo viem zamiešať do jedla ? Ďakujem

Strana
z2
diewcatqoo
4. dec 2019

Ahoj, ja som davala vlakninu pre deti od Topnatur. Na obale je nakresleny taky tucniak. Syn je velmi vyberavy v jedle a piti a nemal s tym problem. Davala som mu to rozpustene v caji.

zuzkapatrik2016
autor
4. dec 2019

@diewcatqoo super a kde to kúpim? V lekárni?

eliska13
4. dec 2019

@zuzkapatrik2016 Od Nestlé optifibre stojí okolo 17 eur, ale dávaš za malú odmerku je bez chuti dávam to do vody, čaju...

eliska13
4. dec 2019

@zuzkapatrik2016 kúpiš v lekárni nám ju odporučil lekár na zápchu je vyborna

diewcatqoo
4. dec 2019

@zuzkapatrik2016 kupila som v lekarni, ale videla som uz aj dm drogerii

danabel
5. dec 2019
zuzkapatrik2016
autor
5. dec 2019

@danabel fúha tak toto vôbec nepoznám 😁 vyskúšam vyzerá zaujimavo

olivnik
5. dec 2019

Jablka, hrusky, slivky..

zuzkapatrik2016
autor
5. dec 2019

@olivnik dávame ☺️

diewcatqoo
5. dec 2019

@zuzkapatrik2016 inak, nepises, ake stare je dieta... nezadrziava naschval? U nas pri pokuse o odplienkovanie nastal blok a syn zadrziaval naschval. Nepomohla ani zmena stravy, ani vlaknina... muselo mu to nejak same docvaknut v hlave. Bojovali sme s tym vyse pol roka

zuzkapatrik2016
autor
5. dec 2019

@diewcatqoo
@diewcatqoo tri Rocky má plus 3 mesiace , nooo presne o to ide, som myslela ,že keď bude jesť tu vlákninu tak ráno vykoná potrebu a je to 😬 ovocie papame , jogurtiky tiež tak som chcela skúsiť ešte toto ☺️

charlottha
17. feb 2021

ahojte mamicky, rada by som trochu obnovila tuto temu a nezakladala som preto novu, lebo sa chcem opytat na dobru vlakninu pre deti. mate s nejakou skusenosti? ktora ucinkuje a zaroven je aj chutovo dobra, ze mi to moja mala nebude vypluvat? za akykolvek tip vopred dakujem😉

danabel
17. feb 2021

@charlottha ja stale odporucam vlakninu z cakanky - hore som pridala aj fotku, je plne rozpustna, velmi mierne nasladla, ani nezbada, ze je v napoji, ked sa rozpusti, takze nema uz co vypluvat 🙂

annamaria4
18. feb 2021

@charlottha mna ohurila rozpustna vlaknina od Nestle - optiFibre. mozu ju deti ale aj dospely uzivat, je bez chuti a tym padom ked ju zamiesas do caju alebo ineho napoja, tak dieta ani nevie, ze tam nieco take ma. predava sa v dvoch baleniach, jedno mensie ma 125g a druhe vacsie 250g. tu na koniku ju tiez viacere mamicky odporucaju, skus pogooglit.

charlottha
19. feb 2021

@danabel dakujem, pozriem sa po nej

@annamaria4 dakujem aj tebe za tip. uplne bez chuti je tento prasok? a ako casto sa ma uzivat, jeden alebo dva krat za den? tvoje dietatko to uzivalo a pomohlo mu to na zapchu?

tapala
21. feb 2021

tak toto by sa veru aj nam zislo lebo nas zapcha teda postihla tak nejak necakane a ziadne babske recepty ako banan alebo susene slivky proste nezaberaju

annamaria4
23. feb 2021

@charlottha ano, uplne bez chuti je prasok. dokonca poznam mamicky, ktore tento prasok zamiesali aj do polievky a dieta si nic nevsimlo😀 co sa tyka davkovania, tak ti pridavam z ich stranky odfotene odporucane davkovanie, aby som to nemusela vsetko prepisovat🙂
@tapala tak vyskusaj tento prasok, ten isto zaberie, je velmi dobry😉

tapala
24. feb 2021

to ten optiFibre? zozeniem ho normalne v lekarni? ci sa musim o nom poradit aj s lekarkou alebo ani netreba?

annamaria4
24. feb 2021

@tapala hej, hej ten😉 je volne predajny, takze by si nemala mat problem ho zohnat. maju ho v dost vela lekarniach a netreba sa radit ani s lekarkou. ale ak chces mat vacsi pokoj v dusi, tak kludne mozes zavolat a spytat sa, no myslim, ze ti povie, ze kludne ho mozes svojmu dietatu dat. je vhodny pre deti od 3 rokov.

tapala
2. mar 2021

bola som ho minuly piatok kupit tak som zvedava, ako to bude, ci sa to polepsi alebo nie. inak volala som aj lekarke a ta s nim nemala ziadny problem

liesik
3. mar 2021

@tapala Už si ho aj vyskúšala?

klaudi31
14. mar 2021

Kočky, ktoré ho užívate, prosím vás ako ste na tom, najviac by ma zaujímali nejaké tie prípadne nežiadúce účinky

gelory
17. mar 2021

@klaudi31 momentálne vlákninu o ktorej sa tu bavíte užívam a čo sa týka nežiadúcich účinkov, tak som žiadne nepostrehla. Mne vláknina len pomáha. Vďaka nech sa moje chodenie na veľkú stolicu aspoň o trochu už upravilo a pevne dúfam, že čím ju budem dlhšie piť, tým to bude lepšie😉

annamaria4
23. mar 2021

@tapala potom nam teda daj vediet, ako ti vlaknina zabrala, dobre?🙂
@klaudi31 ahoj, velmi dobre napisala @gelory, ze vlaknina o ktorej sa tu bavime nema ziadne neziaduce ucinky.

aliii3
26. mar 2021

babulky to davkovanie tej vlakniny je pre deti a dospelych rovnake?

annamaria4
29. mar 2021

@aliii3 nie moja, deti maju vlastne davkovanie. pridavam ti sem fotku, aby som to nemusela vsetko vypisovat.

aliii3
16. apr 2021

@annamaria4 joooj dakujem ti veeelmi, ze si mi to sem pridala. hned si to aj stiahnem a vytlacim, aby som to mala na ociach a dodrziala presne davkovanie u syna. aby mu to pomohla, dakujem este raz z celeho srdca.

annamaria4
19. apr 2021

@aliii3 za malicko, rado sa stalo. daj potom vediet, ci syncekovi vlaknina pomohla, drzim palceky😉

aliii3
25. apr 2021

@annamaria4 ano dam ti po case vediet ale je to super, nema problem to vobec vypit, co som rada. miesam mu to do cajiku a vie, ze tam ma aj liecik, tak to vzdy vypije cele.

moncurienula
3. máj 2021

Hmmm tak to je super. Este sa z toho aj tesi 🙂

Strana
z2