Poraďte vlákninu pre deti, ktorá dobre chutí
Ahojky , viete mi poradiť nejakú vlákninu pre deti co dobre chutí , čo viem zamiešať do jedla ? Ďakujem
@zuzkapatrik2016 Od Nestlé optifibre stojí okolo 17 eur, ale dávaš za malú odmerku je bez chuti dávam to do vody, čaju...
@zuzkapatrik2016 inak, nepises, ake stare je dieta... nezadrziava naschval? U nas pri pokuse o odplienkovanie nastal blok a syn zadrziaval naschval. Nepomohla ani zmena stravy, ani vlaknina... muselo mu to nejak same docvaknut v hlave. Bojovali sme s tym vyse pol roka
@diewcatqoo
@diewcatqoo tri Rocky má plus 3 mesiace , nooo presne o to ide, som myslela ,že keď bude jesť tu vlákninu tak ráno vykoná potrebu a je to 😬 ovocie papame , jogurtiky tiež tak som chcela skúsiť ešte toto ☺️
ahojte mamicky, rada by som trochu obnovila tuto temu a nezakladala som preto novu, lebo sa chcem opytat na dobru vlakninu pre deti. mate s nejakou skusenosti? ktora ucinkuje a zaroven je aj chutovo dobra, ze mi to moja mala nebude vypluvat? za akykolvek tip vopred dakujem😉
@charlottha ja stale odporucam vlakninu z cakanky - hore som pridala aj fotku, je plne rozpustna, velmi mierne nasladla, ani nezbada, ze je v napoji, ked sa rozpusti, takze nema uz co vypluvat 🙂
@charlottha mna ohurila rozpustna vlaknina od Nestle - optiFibre. mozu ju deti ale aj dospely uzivat, je bez chuti a tym padom ked ju zamiesas do caju alebo ineho napoja, tak dieta ani nevie, ze tam nieco take ma. predava sa v dvoch baleniach, jedno mensie ma 125g a druhe vacsie 250g. tu na koniku ju tiez viacere mamicky odporucaju, skus pogooglit.
@danabel dakujem, pozriem sa po nej
@annamaria4 dakujem aj tebe za tip. uplne bez chuti je tento prasok? a ako casto sa ma uzivat, jeden alebo dva krat za den? tvoje dietatko to uzivalo a pomohlo mu to na zapchu?
tak toto by sa veru aj nam zislo lebo nas zapcha teda postihla tak nejak necakane a ziadne babske recepty ako banan alebo susene slivky proste nezaberaju
@charlottha ano, uplne bez chuti je prasok. dokonca poznam mamicky, ktore tento prasok zamiesali aj do polievky a dieta si nic nevsimlo😀 co sa tyka davkovania, tak ti pridavam z ich stranky odfotene odporucane davkovanie, aby som to nemusela vsetko prepisovat🙂
@tapala tak vyskusaj tento prasok, ten isto zaberie, je velmi dobry😉
to ten optiFibre? zozeniem ho normalne v lekarni? ci sa musim o nom poradit aj s lekarkou alebo ani netreba?
@tapala hej, hej ten😉 je volne predajny, takze by si nemala mat problem ho zohnat. maju ho v dost vela lekarniach a netreba sa radit ani s lekarkou. ale ak chces mat vacsi pokoj v dusi, tak kludne mozes zavolat a spytat sa, no myslim, ze ti povie, ze kludne ho mozes svojmu dietatu dat. je vhodny pre deti od 3 rokov.
bola som ho minuly piatok kupit tak som zvedava, ako to bude, ci sa to polepsi alebo nie. inak volala som aj lekarke a ta s nim nemala ziadny problem
Kočky, ktoré ho užívate, prosím vás ako ste na tom, najviac by ma zaujímali nejaké tie prípadne nežiadúce účinky
@aliii3 nie moja, deti maju vlastne davkovanie. pridavam ti sem fotku, aby som to nemusela vsetko vypisovat.
@annamaria4 joooj dakujem ti veeelmi, ze si mi to sem pridala. hned si to aj stiahnem a vytlacim, aby som to mala na ociach a dodrziala presne davkovanie u syna. aby mu to pomohla, dakujem este raz z celeho srdca.
@aliii3 za malicko, rado sa stalo. daj potom vediet, ci syncekovi vlaknina pomohla, drzim palceky😉
@annamaria4 ano dam ti po case vediet ale je to super, nema problem to vobec vypit, co som rada. miesam mu to do cajiku a vie, ze tam ma aj liecik, tak to vzdy vypije cele.

Ahoj, ja som davala vlakninu pre deti od Topnatur. Na obale je nakresleny taky tucniak. Syn je velmi vyberavy v jedle a piti a nemal s tym problem. Davala som mu to rozpustene v caji.