Poraďte vlákninu pre deti, ktorá dobre chutí
Ahojky , viete mi poradiť nejakú vlákninu pre deti co dobre chutí , čo viem zamiešať do jedla ? Ďakujem
@zuzkapatrik2016 ahoj ja som tiez davala vlakninu... Optifibre. Ale nic moc.
Ale teraz kuoujem cerealie Bona Vita Dobra vlaknina, a kazde rano to ranajkuje s mliekom a grankom. Perfektna je. Za mna mozem len odporucit ine cerealie jej ani nedavam. Lebo nemaju so zdravim nic spolocne... Tieto su neutralne mozes ich ochutit ako chces. Ale neviem o ake dietatko ide.
to je take zaujimave, ze niekomu zaberie vlaknina na problemy so zapchou/stolicou a inemu ani moc nie. nastastie som taketo velke problemy ako tu pisete este nemala a klopem si, aby som ani nemala a dufam, ze ani Sebko ich nebude mat. ale chcela som sa spytat na moju svokru, ktora ma 63 rokov, je diabeticka a ma problemy so zapchou. mohla by tuto vlakninu uzivat, je vhodna aj pre takychto ludi?
@pumi21 aj keď po nejakej dobe, ale ozývam sa a musím ti povedať, že super zafungovala tá vlánina. najviac sa mi páči, že vzhľadom na to, že je bez chuti, tak sa dá zamiešať do hocičoho. či už som jej ju dala do čajíka alebo zamiešala do krupice, ktorú miluje, tak si nič nevšimla. som jej ani nevravela, kedy jej ju dávam, aby náhodou nevymýšľala, ale sama od seba si nevšimla nič. dokonca som ju už aj odporučila ďalej.
@nikol873 to ma potešilo, že pomohla niekomu ďalšiemu. Mne sa bohovsky páči na nej, že je bez príchute. Tak nemusíš vymýšľať, do čoho by si ju pridala, aby sa tam nejak stratila. Stačí hoci aj do čistej vody rozmiesať. Povedz nech si ju nechá pre istotu aj doma, ak sa jej zvyknú vracať takéto ťažkosti.
@kratucka presne ako hovoríš. To som aj Nikol teraz písala, že to je najviac výhoda na nej podľa mňa. Tak to je paráda, že si ju ani nevšimla. Takže splnila svoj účel aj tým, že sa zamaskovala v jedle a aj pomohla. A rýchlo jej zabrala?
dievcata, davnejsie som tu pytala radu kvoli mojej malej, ktora mala problemy s bruskom. viem, ze toto je tema ohladom deti, ale snad nevadi, ak sa opytam, ci je dobra tato vlaknina aj pre starsich ludi. tym starsich mam na mysli moju babinu, ktora ma uz okolo 80. tiez ju trapia taketo kadejake problemy, to je uz vekom. rada by som jej kupila a doniesla nieco, co jej pomoze.
@charlottha kľudne jej ju môžeš doniesť, nech ju začne užívať. Pri nej je stanovená jedine tá spodná hranica, že ju môžu užívať detičky od troch rokov. Kamarátka ju tiež takto starkej kupovala mi hovorila. Pretože ona bola príliš nóbl na to, aby išla do lekárne zháňať niečo na zápchu. Že čo by si ľudia pomysleli. Človek by povedal, že starší ľudia budú už mať čo to za sebou a budú uvedomelejší než my, ale zjavne to tak nie je.
Ovsenne vlocky zaliat teplou vodou, nechat napucat a dat do jogurtu alebo presnidavky pripadne do postruhaneho jablka. Ja davam vlocky aj do polievok.
u nas taketo babske rady nejak nezaberaju. my sa tak zdravsie a lepsie stravujeme bezne by som povedala, tak neviem, ci su nase tela na to navyknute alebo co, ze pri crevnych problemoch to potom uz nefunguje. naposledy sme skusili vlakninu Optifibre a ta zabrala by som povedala, ze takmer okamzite. takze ostavame pri nej. nebudem skusat nieco dalsie, ked mame teraz nieco, co mam uz overene, ze nam funguje.
@pumi tak to moja babina nie je tento pripad. ale vzhladom na jej vek uz nechceme, aby sa zbytocne promenadovala kade tade v tejto dobe, ked clovek ochorie ani nevie kde. tak radsej takto sa dopredu informujem a uz potom jej ju ja skocim kupit a prinesiem. ona by rada aj sama isla, ale hovorim, nechceme riskovat zbytocne. kupim rovno to vacsie balenie, nech ma doma aj do zasoby, keby bolo treba. ved ono to netreba spotrebovat hned po otvoreni, nie?
@nikol873 tak ale potom všetko dobre dopadlo. Hlavne buď rada, že jej je už lepšie. Lebo to máš horšie už pri takýchto ľuďoch než pri deťoch. Dieťa pomaly skorej presvedčíš, že mu niečo može pomôcť. Alebo v tomto prípade vlákninu do niečo primiešaš, zamaskuješ do nie je potrebné ani nič hovoriť :D
@charlottha no áno, keď hovoríš, že to máte takto, tak sa ti vyplatí viacej to väčšie balenie. Ono aj cenovo sa viacej oplatí. To nie, nie tam nejaký krátky limit, dokedy sa má spotrebovať, vydrží jej dosť dlho. Neviem presne, by som si vymýšľala, ale však na balení to istotne bude písané.
@pumi21 ano ano, je to tam, som to potom pozerala, ked som vlakninu kupila a pise sa, ze do 30 dni po otvoreni sa ma spotrebovat. tak si myslim, ze to by jej mohlo akurat tak nejak vychadzat. vsak vyskusame a budeme vediet, ze ci budem kupovavat toto vacsie balenie alebo pre istotu to mensie. hlavne nech pomoze, no nie? 🙂
@pumi21 no ved ano, to je to najdolezitejsie, aj ked ten priebeh to malo taky kadejaky. hej hej, to mas pravdu, pri detoch mi to pripada jednoduchsie, tie vies este ako tak spracovat, ked potrebujes, ale pri starsich ludoch, no s tymi nehnes, ked sa zapru.
@charlottha myslim si, ze na velkosti balenia nezalezi az tak, dolezitejsie je to, aby vlaknina zafungovala 🙂
@nikol873 no ved ano, ale tak pokial to moc nepoznam, aj ked pocuvam o nej same chvali, tak radsej som zobrala na zaciatok to mensie balenie. aby som aj vedela, ze ako sa to bude minat a na aky cas to vlastne budeme mat. vies, aby sa nestalo, ze bude doma zbytocne stat to velke balenie. vsak ono to nie je zase taka suma, ze by sa neoplatilo aj to mensie kupit 🙂
V našom prípade pekne pomohla optifibre vláknina. Je to síce od troch rokov ale moja dcéra v to jedle necíti, lebo príchuť to nemá žiadnu a ani to jedlu chuť nezmení
@zuzkapatrik2016 baby skúsila to nejaká z vas dať dieťaťu co ma aj 2roky? Topnatur už nezaberá, dcéra kaka niekedy každý deň ale niekedy až každý tretí... Ďakujem

mamičky, moja dcérka ma 7 rokov a v poslednej dobe ju trápi bruško a problém s kakaním. myslíte, že jej túto vlákninu môžem dať, pomôže jej? a ak áno, tak akú dlhú dobu jej ju mám dávať? stačí nejaký týždeň alebo dlhšie/kratšie? aké máte skúsenosti?