Porucha autistického spektra: Hľadám rady od mamíniek
Ahojte.
Mohli by ste sa mi ozvať maminky, ktoré majú dieťa s nejakou poruchou autistického spektra?
Mám podozrenie u dcérky, vôbec nie na klasický autizmus, tam tie znaky vôbec nesedia, ale skôr na nejakú inú poruchu autistického spektra.
Ďakujem.
@michala_1990 napis do skupiny na FB. Tam najdes veľa matiek s deťmi, ktoré majú autizmus. Skupina :
PAS-poruchy autistického spektra
je tu skupina
Dobrý deň
Poprosím o informáciu k poskytovaniu respektíve prehodnoteniu finančného príspevku na opatrovanie ŤZP/ZŤP osobu.
Mám syna s diagnozou autizmus , na základe ktorého nám bol v roku 2025 schválený opatrovatelský príspevok, s tým že v januári 2026 máme ísť na prehodnotenie s priloženým dokumentom o meraní intelektu. Chlapec nastúpil v 2025 do prvého ročníka v spojenej špecialnej škole v P.B.
Poprosím vás znamená to že pokiaľ prebehne prehodnotenie , to je od januára 2026 (lehota na jeho vypracovanie je 60 dní od začatia konania a lehota na vyhotovenie rozhodnutia je 30 dní od vyhotovenia posudku) nebudeme dostávať príspevok na opatrovanie do vyhotovenia posudku? Alebo nám bude vyplácaný a ak na základe dokumentov o meraní intelektu pride k zmene tak nám príspevok ponechajú alebo zrušia?
Dakujem velmi pekne za odpoved.

Mám, kľudne napíš sem alebo do správy.