icon

Porucha imunity u trojročného syna

lamias
7. feb 2017

Ahojte
Odkedy syn nastupil do skolky, je velmi casto chory a stale nakazi aj nas. Ja som uz dostala lieky na imunitu a so synom ideme vo stvrtok k dr.na odbery, ci nema poruchu imunity. Kazdopadne odporucala ho nedavat do kolektivu do konca marca. Ak ma niekto skusenost s tymito vysetreniami, alebo poruchou imunity, bola by som vdacna za kazdu informaciu ohladom toho.

Strana
z2
katuska1988611
7. feb 2017

@ivushka19 kazdy mesiac (ak mame stastie, tak ,,iba,, raz do mesiaca) diagnoza: infekcia hornych dychacich ciest. K tomu nadcha a to sa opakuje dokola. Niekedy sa objavi aj horucka, ale ta max. 4x do roka. CRP je vzdy v poriadku, takze liecba je sirup na kasel+morska voda do nosa s nejakymi kvapkami. Ja uz neviem co s nim, uz ani do skolky nechodi, ani ho nedam, takze uz som bezradna.
Kolko maju Vase deti rokov?

ivushka19
7. feb 2017

a z tej nadchy aj kasel? mandle su v pohode? ATB mavate casto? moj syn ma 5 rokov a dcerka bude mat 2..... syn do tych necelych 3 rokov bol relativne v pohode a to chodil do jasli, kde nachytal vela skolkarskych chorob.... no nastupom do skolky prisla katastrofa.... @katuska1988611

katuska1988611
7. feb 2017

@ivushka19 ako som pisala, my sa trapime, odkedy nastupil do jasli ako dvojrocny. Ani by som nepovedala, ze z tej nadchy je ten kasel, skor je ten kasel a potom nadcha. Mandle su zatial v pohode. Kedze malokedy mame zvysene CRP, tak atb nemavame casto, prvykrat mal v juni, potom asi v auguste a naposledy v novembri.

ivushka19
7. feb 2017

@katuska1988611 tak to mate cosi podobne ako my.... my mavame zachvatovy kasel, neraz sme skoncili na pohotovosti, kasel ze az zvracal.... s dcerkou som uz lezala na JIS-ke..... len sa cudujem, ze to riesia ako horne dychacie cesty..... u nas je to vzdy dole.... ten kasel je sialeny....

misinka26
8. feb 2017

@katuska1988611 Ahoj ... no dieťatko ma zadarmo ale ja ako sprievod si musím doplatiť stravu a ubytovanie plus sú tam nejaké poplatky ... nás to vyjde cca 600 € ale ja som chcela samostatnú izbu ...

ivushka19
8. feb 2017

@misinka26 a ake ubytovanie ste si vybrali? v ktorom dome?

misinka26
8. feb 2017

@ivushka19 v smreku ... my sa tam budeme s manželom striedať tak potrebujeme aby sme mali samostatnú ...

ivushka19
8. feb 2017

@misinka26 tiez sme zvazovali smrek.... no to sa tam najprv musime dostat....

misinka26
8. feb 2017

@ivushka19 už ste podávali žiadosť ???

ivushka19
8. feb 2017

@misinka26 ano podavali... nepreslo..... pred 2 tyzdnami sme skusili znovu, cakame na odpoved....

misinka26
8. feb 2017

@ivushka19 a prečo neprešlo ??? akú máte poisťovňu ???

ivushka19
8. feb 2017

vszp.... na syna schvalili, ale dcerku nechcu... nema este 3 roky...

misinka26
8. feb 2017

@ivushka19 ale ja som čítala že súrodenec do 3 rokov môže ísť na liečenie spolu so schváleným dieťaťom ... teda aspoň tak sa mi zdá ...

ivushka19
8. feb 2017

@misinka26 ano moze, lucivna s tym nema problem, dokonca davaju aj nejake zvyhodnene ceny.... ale ked mi to neschvali poistovna, musim platit aj za nu..... a to uz je moc, platit seba, dcerku a byt tam 3 tyzdne...

misinka26
8. feb 2017

@ivushka19 Jasné ono je to aj tak finančne náročné ☹ my máme z poisťovne 28 dní a to bude pekná pálka ... ale keď musíš tak musíš ... Tak držím palce ... a ste dodávali nejaké odbornejšie vyšetrenia ???

ivushka19
8. feb 2017

@misinka26 nie, nedavali, len sme dolozili doklady, my sme uz boli v srobarovom ustave v tatrach na 3 tyzdne a to mala len 11 mesiacov.... Lezali sme aj v nemocnici, kde tiez spolupracovala v liecbe, tak dufam, ze ich to presvedci.... a dakujem pekne, sama som zvedava, ci ich to presvedci....

ivushka19
8. feb 2017

@misinka26 a drahe je to dost, stacil ten srobarov ustav a bola som prekvapena kolko sme tam nechali.... a toto je liecenie, procedury, vsetko... no sialene.... ale ak to inak nepojde..... budeme to musiet nejako dat 🙂

julia204
8. feb 2017

U nas to iste maly do 3rokov ok zdravy ako ryba..v septembri nastupil do skolky a sme 3dni v skolke 2tyzdne doma..4 dni v skolke 3tyzdne doma..od narodenia mame este atopicky ekzem a alergiu na laktozu..chodíme na plucne aj alergologiu..zacinali sme na noc singulair+aerius nezebralo tak sme dostali spiromon k tomu mal ribomunil ten vracal tal dostal imunor..v oktobri kasle az vracal tak sme dostali ventolin inhalator tiez nezaberal teraz sme dostali flixtide..pluciar ani alergo neodporucaju pobyt v skolke...je to des v pondelok maly nastupil po 3tyzdnoch zdravy a dnes uz prieduskovy kasel...nam napisal pluciar diagnozu bronchitialna astma..

Strana
z2