icon

Posilnenie imunity pre rodičov škôlkarov

4. okt 2025

Rodičia škôlkarov, prosim vas ako prežívate zimne mesiace, ked mate doma skolkarka? Nás syn je už druhák, vlani nastúpil do skolky, a doniesol hneď v októbri taky biohazard, ze ja som do januára bola nonstop chorá. Zelené sople som fukala tri mesiace, zelené hlieny z pľúc, teplota, slabosť, otrasné obdobie. Prisla jar a prešlo to. Ale tento rok znova, on bo tento týždeň doma lebo bol fufnavy, uz je mu lepšie no ale ja som zase chytila nejakú pliagu a vyzerám presne tak, ako pred rokom.
Pracujem prevažne z domu, netrajdame sa po obchodoch ci veľkých akciách, takže to bol možno znova nejaký bacil zo škôlky.
Rodičia co si dávate na imunitu? Co vám zaberá? Nikdy v živote, ani za decka som takáto chorlava nebola. A to som behala po svete, v mladosti nedbala o zdravie atď... Leto je v pohode a v lete beháme po výletoch a sme na vzduchu, ale akonáhle on nástupi do tej skolky, som odpísana.
Okrem toho, riešili ste niekto niekedy, ze ako často sa čistia/dezinfikuje skolky kde vám chodia deti? Je podla vás ok sa na to opýtať? Lebo ja mam pocit ze ta skolka sa nejak extra neupravuje v vnútri... Byt namne dam im tam ozonovy žiaric nech to zapinaju cez noci...

janinah
4. okt 2025

Žiarič tam netreba.to nie je operačná sala.Stači vetrat a umyvat ruky,ale vsetci aj deti aj personal.

anonym_627c5c
4. okt 2025

Problém vidím skôr v tom že ty pracuješ doma, proste nestrrtavas dosť ľudí, aby sa tvoja imunita naučila zvládať infekty
Ja pracujem v kolektíve, som chira asi tak raz za rok.

anonym_5eb04d
4. okt 2025

Ono myslím si, že by úplne stačilo, ak by choré deti nechodili do škôlky a nešírilo sa to ďalej. Na druhej strane treba povedať, že to bude len horšie. A nielen so sopľami a takýmito virózami. Budú sa šíriť iné ochorenia... lebo kopec deti nie je zaočkovaných a teda budeme to mať postupne doma, keďže kolektívna imunita vymizne postupne.

monqy
4. okt 2025

Ja som denno denne v práci s ľudmi ,ale ako náhle prídu deti choré zo škôlky ,tak ja tiež umieram pár týždňov . Pľúcny lekár mi poradil voľno predajňu kúri na imunitu damvax,tak uvidíme či to zaberie a budem menej chorá

13uzivatelka11
4. okt 2025
@anonym_5eb04d

Ono myslím si, že by úplne stačilo, ak by choré deti nechodili do škôlky a nešírilo sa to ďalej. Na druhej strane treba povedať, že to bude len horšie. A nielen so sopľami a takýmito virózami. Budú sa šíriť iné ochorenia... lebo kopec deti nie je zaočkovaných a teda budeme to mať postupne doma, keďže kolektívna imunita vymizne postupne.

@anonym_5eb04d a tebe by stačilo pochopiť konečne v dospelosti, že tie deti su aj tak najviac infekčné pred vypuknutím príznakov a toto prskanie na dieťa so soplikom v škôlke je už otrepané.

anonym_5eb04d
4. okt 2025
@13uzivatelka11

@anonym_5eb04d a tebe by stačilo pochopiť konečne v dospelosti, že tie deti su aj tak najviac infekčné pred vypuknutím príznakov a toto prskanie na dieťa so soplikom v škôlke je už otrepané.

@13uzivatelka11 keďže pracujem v MŠ, tak mne o tom hovoriť nemusíš sestra. Ja o tom viem snáď najviac, keďže s tým bojujem denno denne.

anonym_9f374a
4. okt 2025

@anonym_autor mne veľmi pomohlo piť masala čaj v chladnom období. Vyvarím si koreniny pridám čierny čaj a nakoniec mlieko. Veľmi mi to pomohlo už nebývam chorá.

anonym_e49238
4. okt 2025

@anonym_autor davala som si lipozomalne cecko betaglukan od terezie a decko, zinok selen, aj tak som zakazdym bola chora ked boli deti. Sranda bola ze najprv jedna potom druha a potom ja a kym som sa z toho dostala prva zase nieco dobiesla. Mala som potom obdobie ze ked som videla ze su chore rovno som si dala rusko. Asi po 2och rokoch od nastupu do skolky som uz neschytavala vsetko, minuly rok uz len raz ale zato ked chytila starsia chripku, bedeli sme ze sa siri v skolke tak to rusko som opat vytiahla. Spali obe so mnou, chytili obe aj muz, tyzden horucky najstarsia okolo 40tky, nladsia len do 38,5 muz tiez 40tky tyzden a ja nic. Uvidime aky bude tento rok. Starsia zacala skolu, mali uz obe soplik ale len taky slabucky, priesvitny fukali asi tyzden. Nechytila som, mladsia ma zase, tak uvidime ako dlho mi to vydrzi. Tiez som na homeoffice

13uzivatelka11
4. okt 2025
@anonym_5eb04d

@13uzivatelka11 keďže pracujem v MŠ, tak mne o tom hovoriť nemusíš sestra. Ja o tom viem snáď najviac, keďže s tým bojujem denno denne.

@anonym_5eb04d aj svokra je zrovna synova učiteľka v škôlke a vie rozoznať, kedy má len dieťa nejaký ten soplik a kedy je už naozaj choré... A kovbojku zo sopla nerobia.

autor
4. okt 2025
@anonym_e49238

@anonym_autor davala som si lipozomalne cecko betaglukan od terezie a decko, zinok selen, aj tak som zakazdym bola chora ked boli deti. Sranda bola ze najprv jedna potom druha a potom ja a kym som sa z toho dostala prva zase nieco dobiesla. Mala som potom obdobie ze ked som videla ze su chore rovno som si dala rusko. Asi po 2och rokoch od nastupu do skolky som uz neschytavala vsetko, minuly rok uz len raz ale zato ked chytila starsia chripku, bedeli sme ze sa siri v skolke tak to rusko som opat vytiahla. Spali obe so mnou, chytili obe aj muz, tyzden horucky najstarsia okolo 40tky, nladsia len do 38,5 muz tiez 40tky tyzden a ja nic. Uvidime aky bude tento rok. Starsia zacala skolu, mali uz obe soplik ale len taky slabucky, priesvitny fukali asi tyzden. Nechytila som, mladsia ma zase, tak uvidime ako dlho mi to vydrzi. Tiez som na homeoffice

@anonym_e49238 a ked su doma chore a ty na homaci, ako vieš pracovať?

siegi
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e49238 a ked su doma chore a ty na homaci, ako vieš pracovať?

@anonym_autor manzel zacina vtedy ked ja koncim

eeffka
4. okt 2025

@anonym_autor tirz som toho nazoru ze to mas z toho ze prevazne sedis doma ja som to tqk mala po materskej asi rok, akonahlr som presla na bezny rezim, chodit vsade, neriesim nejake choroby,vitqminy, prevencie a plus decka ma preockovqli so skolkarskymi bacilmi nic mi nie je. Matka mava v rodine zvycajne najlepsiu imunitu. Co jej ine ostava.

lb1984
5. okt 2025

@anonym_autor ja som HO a mala ked nastúpila do škôlky- masaker. Všetko ale ze uplne vsetko som od nej chytila a to moja mala bola 2 dni v škôlke dva týždne doma....v prvom rade som s nou prestala spať ja v noci ale začal priateľ, síce to schytil on ako prvý potom ale vždy to mal slabšie ako ja, ako druhú vec som urobila ze ked niečo schytila automaticky som si nasadila rusko, a čuduj sa svete fakt to pomohlo. Teda nech si ktokoľvek keca čokoľvek ale aspoň som neschmatla 40 horúčky ako oni dvaja lebo obaja ze haha rusko a do dvoch dni jeden v jednej posteli druhý v druhej a.ja pendlovala medzi nimi a skutocne ked som si dala rusko ani jednu chorobu som od nej nechytila. Síce to rusko je nepohodlné ale efekt skutocne ma...
Keďže ma.uz teraz 8 vy.... som sa uz na rusko a začala casom do seba dávať covirin, propolis kvapky do nosa a jest 2struciky cesnaku denne ked na mna zacne nieco "liezt" ale neviem ci to nieje placebo lebo od augusta da trepem covirinom a prergou, mala sa teraz nachcipala a po 6 dnoch som KO uz aj ja. Cize asi opäť raz tohto roka prístupim k tomu rusku nič iné totiž efekt aby som to od nej nechytila nemalo. Každopádne ja som predtým nebývala často chorá, v robote ľudia chori a ja som to nechytila, Dr mi povedal ze niektoré deti keďže sa im formuje imunita, ked ochoreju predaju ti chorobu v plnej sile ak nie horšiu, lebo imunita sa len u nich aktivuje, cize choroby od deti su tie najhorsie lebo ked dostaneš nieco od dospelého ten vírus/baktéria je uz troska oslabená lebo ho vylučuje odstatne menej/slabšie.

misela555
Odpoveď bola odstránená