Poškodené nechtíky u 5 mesačného synčeka

lenka_l
21. feb 2012

Ahojte maminky, chcela by som sa poradit ohladom poskodenych netikov u babatka. Nas maly sa narodil s vyraztickami po celom tele, neviem ci z toho mal poskodenych aj par nechtikov alebo to bolo z niecoho ineho, ale boli take zryhovatele oddelovali sa podkladu a aj lozko bolo cervene akoby zapalene. Natierali sme mu to mastickou a nechtiky postupne vyrastli, no teraz sa mu tie poskodene opat zacali akoby odelovat a osupala sa mu kozicka spod nechtika az do pol prstika, nemate s tym niektora skusenosti?

u2jana
22. feb 2012

ahoj dcerka sa tiez narodila s deformovanymi nechtikmi na jednej nohe. je ani poriadne nerastu. ked mala rok, boli sme u koznej, tak ta sa len cudovala ze to este nevidela 😠
teraz sme nasli ineho kozneho, vraj to ma nejaky druh plesne, tak jej dal na to vodicku a masticku, a tak uvidime, ci to zaberie.
skoc na kozne, uvidis, co ti povedia.

lenka_l
autor
24. feb 2012

@u2jana ahoj, dakujem za radu, nasa pediatricka nam zatial radila len nejaku masticku, ale mam pocit, ze velmi nezabera, na to kozne potrebujem od nej odporucaci listok, alebo sa da ist aj bez?

u2jana
26. feb 2012

na kozne sa da ist bez listka. My teraz chodime do Bojnic arabovi - je siroko daleko najlepsi odbornik. Ak by si to nemala daleko, tak ti ho urcite odporucam.

evca35
26. feb 2012

@lenka_l môjmu sa to urobilo na jednom prste keď mal 5 mesiacov, presne ako popisuješ, na kožné sme odniesli opílovaný nechtík (dali nám taký malý sáčok na to), na výsledky sme čakali 4 týždne z Blavy ale nič nezistili. Kožný nám dal krém Batrafen, mastila som mu asi mesiac, nechtík ako odrastal tak sa zahojil. Odvtedy sa to nezopakovalo.

lenka_l
autor
26. feb 2012

@evca35 my mame bactroban, tak budeme natiarat a uvidime, hadam sa uz tiez nezopakuje, kazdopadne som rada, ze nie sme sami, lebo nikde som sa o nicom podobnom pri takychto malych detoch nedocitala... 😒

evca35
15. jún 2012

@lenka_l ahoj, zabrala mastička? 😉

mima1311
16. jún 2012

Ahojte , moj ma tiez take nechtiky na nozkach na velkom palci , akoby ich mal zhrubnute trochu a sama ryha vodorovna , dr. mu to pozerala a vraj to nevypada na plesen ale ze ma nedostatok vitaminov , kazala nam kupit cebion a to aspon na dva mesiace , ma to od 7 mesiacov , zatial este uzivame , som zvedava ci to bude pretrvavat ked nechtik bude vyrastat , moc sa mi to ale lepsie nezda ...tie masticky vam predpisala detska alebo kozna ? dakujem
@evca35
@lenka_l

lenka_l
autor
16. jún 2012

@evca35 Ahoj 🙂 nenatierali sme, nakoniec mu to vyrastlo a zatial sa nezopakovalo (klop klop)... uz sme aj zabudli, ze nieco take bolo 😉

@mima1311 masticku nam predpisala detske lekarka, myslim ze je to lokalna antibioticka mast, ale natierali sme mu ich len ked bol male babatko... potom mu vyrastli a po poar mesiacoch sa mu to zopakovalo, na tych istych nechtikoch... uz sme druhy krat nenatierali, vyrastlo a odvtedy ich ma zatial v poriadku... nas to mal na rucickach, na prsteniku a tusim na palci, ale dodnes neviem z coho to mohlo byt... drzim palce aby ste sa toho zbavili aj vy ;)