Posledné stoličky a zvýšené C-reaktívny proteín

danadany
28. aug 2013

Maminky stretli ste sa s tým, že by dieťa malo zvýšené CRP z rastu zubov? Idú nám posledné stoličky, malý mal hnačky aj teploty, išli sme k Dr a CRP 56. Hnačky neboli infekčné, teploty za jeden deň ustúpili ale to CRP je strašne vysoké. Uvidíme v piatok pri kontrole či bude znova také.

katrinka8
28. aug 2013

@danadany - toto som nasla o CRP http://www.crp.sk/CRP infekcny parameter.html
Podla mna uz zvysene CRP so zubkami nesuvisi. Inak, existuje aj domaci tester CRP, neviem sice, ako to funguje, ale normalne sa to da kupit aj v lekarni: http://biocare.sk/eshop/produkt/crp-test - ak by si nechcela cakat do piatku.

januliku
28. aug 2013

@danadany Zvysene crp znamena nejaky zapal, takze zo zubov to nebude. Inak nas pri takomto crp uz mudra sikovala do nemocky. Vam ine vysetrenia neurobili, nedali atb ?

srdiecko9
28. aug 2013

@danadany vyššie crp znamená, ze sa jedna o bakterialnu infekciu a treba tým pádom atb. Sú síce aj určite vírusy, ktoré vedia crp zvýšiť ale len o trochu zvýšiť. Norma je do 8. Pri nejakom rozsiahlom zapale napr. Obličiek , hodnota kľudne vystúpi aj na 200 aj viac. Tiež je dôležité akým smerom pôjde. Aj keby ste boli už bez hnaciek, ak by crp išlo nahor, treba atb.

danadany
autor
28. aug 2013

@katrinka8
@januliku
@srdiecko9 dík baby ja som čo to naštudovala o CRP len mi to nejako nejde do hlavy lebo malému inak nič nie je, mal zápal ucha ale len slabý a že pri infekčných hnačkách býva vysoké CRP tak neviem, vydržíme do piatku a uvidíme

januliku
28. aug 2013

@danadany Drzim palce, nech je to v piatok uz ok.

danadany
autor
28. aug 2013

@januliku ďakujeme, ja dúfam že bude, lebo nerada by som do neho pchať atb keď neviem čo mu môže byť

srdiecko9
28. aug 2013

@danadany a na ten zápal ucha nemal atb? Už ho uško neboli?No samozrejme držím palce, aby atb nemusel. No ak by išlo crp ešte vyššie, bude treba atb a keď nemá iné príznaky, tak určite žiadaj odber krvi na základne parametre.

danadany
autor
29. aug 2013

@srdiecko9 na ucho mal len otobacid a už sa nesťažuje na uško vôbec, na ušnom robia dve Dr. a obe povedali že tento otobacid stačí a prešlo mu to, uvidíme zajtra čo bude