icon

Postcovidový syndróm u dieťaťa

khuliniova
4. máj 2022

Ahojte. Malý sa týždeň po vysokých teplotách (bez iných príznakov) sťažoval na bolesť nohy. Včera poobede začal veľmi krivat, v noci sa sťažoval na bolesť nohy. Dneska ráno sme boli u Dr, zobrala krv, ster, moc atď.. Boli sme u ortopéda, na rontgene. Výsledky krvy ukazujú ze prekonal kovid a bolesť pripísala syndrómu po kovid. Konzultovala to s reumatologickou, ktorá jej potvrdila, že sa takéto bolesti objavujú. Čakáme ešte n ostatné výsledky, zatiaľ máme užívať nurofen 3x za deň. Ak máte skúsenosť, viete mi povedať ako inak mu pomôcť, uľaviť od bolesti?ci by nejaké jemne masírovanie mohlo pomôcť, pripadne nejaký doplnok. Ďakujem

katkaseiner
4. máj 2022

@khuliniova info od mojich znamych (zaujimalo ma to pretoze dcera mala lahky priebeh kovidu) - ich dcera 8rocna mala tiez totalne lahky priebeh kovidu, post kovid ju ale totalne zlozil. Po 3 ci 4 dnoch vysokych horucok isli rovno do nemocnice s malou na infuzky - on neda dopustit na tie infuzky. Samozrejme nemusi to byt vas pripad, len pisem co sa stalo znamym. Predtym som ani netusila ze o kovide moze prist aj post kovid.

lianka123
4. máj 2022

@khuliniova ahoj, vysoje davky nurofenu nam pomohli. Nam v nemocke nariadili 3krat denne 1.5 standardnej davky. Po 3och dnoch krivanie preslo.

majamat
4. máj 2022

vseobecne po infekciach byvaju tazkosti s klbami. to bolo aj pred kovidom, mozno sa to vyskytovalo trosku menej casto, ale vyskytovalo. moja dcera mala napr, problem s bolestou noh po ockovani, potom amla horuckovite ochorenie a vtedy sa to zhorsilo, dr jej skotrolovala krv na streptokoky a dalsie reumatoidne parametre,a le vsetko bolo ok.
no neviem ci to nebol dosledok cleiakie, ktoru mala asi o 2r neskor diagnostikvoanu a v tom obdobi uz mala zhorseny rast, co bbol zrejme priznak celiakie.

khuliniova
autor
5. máj 2022

@lianka123 nám dali tirz zvýšenú dávku 3x denne ale malý mi z toho nespi na obed a večer je tiež po nurofene ak načipovany 😂

lianka123
5. máj 2022

@khuliniova tak ten moj mal opacny problem 🙂 velmi prijemny 🙂 stale spal