Potničky u dieťaťa

takitka
7. júl 2015

ahojte maminy, majú aj vaše deti teraz potničky na telíčku? Môj malý (14 mesiacov) má celý chrbátik a bruško ako šmirgeľ... má to len tam, kde je oblečený, čiže pod tričkom. Svrbieť ho to nesvrbí, nejak extra mu to neprekáža, ale ja by som aj tak bola rada keby to nemá. Čo vy dávate deťom na tie potničky?

bonaqa2013
7. júl 2015

@takitka ja som syna častejšie kúpala, sprchovala.... syn to ako dieťa mal, dcéry ani raz.

emilia007
7. júl 2015

Casto sprchujem....pri najhorsom detsky puder.

ivec16
7. júl 2015

@takitka ma to aj moj maly 8 mesacny, ramienka a krk osipane, trosku v pase pod plienkou, skoro cely den okrem spanku bol v tychto horucavach vyzleceny a bez plienky a niekolko krat za drn v bazene a aj tak sa nam vyhodili... treba asi len pockat az zmiznu... no 39 teploty vonku su fakt vela

airambe
7. júl 2015

@bonaqa2013 ja ho každý deň kúpem alebo sprchujem. berie kvapky zodac, a kúpala som ho v mangánovej vode už. len to ma štve, že ten chrbátik a bruško má ako šmirgeľ.

bonaqa2013
7. júl 2015

@airambe ja som mala také skúsenosti, že keď som ho častejšie kúpala, sprchovala tak to zmizlo..... A dievčatá mi to nemali nikdy. A sú to potničky? Bola si s tým u lekára? Ak by to nešlo dole tak ja by som navštívila lekára.

takitka
autor
7. júl 2015

@airambe
@bonaqa2013
@emilia007
však toto, že je celý červený a vyzerá ako malá muchotrávka. budem ho musieť asi kúpať alebo sprchovať aj počas dňa

bonaqa2013
7. júl 2015

@takitka ja som v takom teple syna aj viac krát denne - na dvore sme mali detský bazén takže aj tam.

lubkalubka1
7. júl 2015

Osprchuj, osuš a natri Sudocremom, ten potničky vysuší. Nekúp veľmi, lebo to zvykne aj mokvať v tom prípade, keď sa sprchuje často, Sudokrém to pekne vysuší a ak ho to svrbí a škriabe si to, daj Fenistil kvapky podľa rozpisu. V lete - ak nemá priveľmi suchú kožu, tak nekrémuj, lebo aj krémy spolu s potom, zvyknú potničky vyvolať.

januliku
7. júl 2015

Ak su to potnicky, tak len castejsie umyvat a ochladzovat cistou vlaznou vodou. Nicim nenatierat. Ked sa ochladi, do 2 dni zmiznu same.

pe
8. júl 2015

môj syn tiež máva potničky - aj teraz ich má, keďže sú horúčavy a on sa strašne potí, tiež ich má na brušku, chrbátiku, na krku... umývam mu to čistou vlažnou vodou a dávam mu na to mastičku Bepanthen - je aj proti zapareninám a mám pocit, že mu dobre robí aj na tieto potničky, ja som si zvykla mu to takto robiť už od bábatka, pekne mu to stiahne začervenanie ani ho to nedráždi, pomáha aj chodiť bez trička, nech sa to vetrá

lilu74
1. jún 2017

Tiez davam malemu hlavne v lete ked sa spoti a spravia sa mu potnicky bepanthen care mast v tenkej vrstve a rychlejsie mu zmiznu.

maykaaa1122
23. feb 2018

umy ho, najlepsie je pouzit mydlo na prirodnej baze, vysus ho bavlnenou plienkou..a natri postihnute miesta bepanthenom. Nam takyto postup pomohol.