Potvrdenie alergie u detí pred dovŕšením troch rokov
Ahojte , boli ste s deťmi na alergologii kvôli potvrdeniu alergie pred dovŕšením troch rokov ? Neviem akože či chcem niečo nezvyčajné, ale všade kde som dnes bola na mňa kukali ako na blba, že to sa s tak malými deťmi nechodí. Že do troch rokov zvyknú alergie vymiznúť.. ako si mám teda nechať tu alergiu potvrdiť?
@matrioshka333 a čo vám sledovali? Lebo mne povedali , že mám prísť keď bude mať tri roky skôr s ňou nič neurobia.
Časté zápaly priedušiek..bolo podozrenie na alergie a astmu. Tak sme boli sledovaní. Ale testy aj na iné alergény sa robili až v 3 rokoch
@matrioshka333 ja by som potrebovala potvrdiť potravinové alergie, chorá nebýva .
@matrioshka333 my tak isto, uz od 1.5 roka chodime na imuno, a testy v 3. rokoch
Skúste cez gastro.
@matrioshka333 tam mi povedali , že s tým oni nemajú nič to musí urobiť alergolog. Na gastro chodíme.
K potravinovej alergii mi štyria lekari povedali to iste - ze u takto malych deti sa imunita tak extremne rychlo meni, ze raz daná potravina moze sposobit reakciu a dalsi raz nic, plus rozne mnozstva. A na alergo mi este povedal, ze 100% by alergia vysla, ze to ani robit nemusi (krvne testy).
@gabu_lienka ja tomu rozumiem, len ja potrebujem potvrdenie o alergii a to mi bez testov nedajú a testy urobia až po dovŕšení troch rokov 😀 u nás to trvá už cez rok, odkedy sme potravinu skúsili zaviesť, skúsili sme zaviesť aj opakovane a vždy sme skončili na pohotovosti . Neviem akože kde získam teraz to potvrdenie.
Zavolaj si na iné gastro, my sme boli v 6 mesiacoch.
nasa pediatricka tiez syna nechcela poslat, ze do troch rokov je to zbytocne 🤷🏽♀️ ale tak on mal "len" ekzem, ked nastupil do skolky ekzem zmizol, zacal mat stale upchaty nos, tak potom nas uz poslala, zistili mu alergie na travy
Neviem presne, kolko rokov mal syn, ale urcite nemal este ani rok, ked sme boli prvykrat. Vysla mu alergia na bielkovinu kravskeho mlieka, vajecny bielok a histaminova intolerancia hranicna. Vekom mu alergie vymizli.
@diewcatqoo naša tiež vaječný bielok, možno aj iné , ale pri rom bielku má vždy okamžite viditeľnú reakciu a stačí, že s ním príde do kontaktu pokožka, nemusí ani zjesť.
My chodime k imunoalergologicke s malou od jej 1.5r, ale bola jedina z 10, ochotna ju zobrat v takom veku.
@lienka.7 potrebujem to do škôlky 😉. Ja jej stravu bez vajec dávam, ale čo z toho keď oni jej na desiatu šupnú vajíčkovú pomazánku? Lebo predsa potrebujú papier
To je statna materska skola? Ja som tipovala, ze to potrebujes do zariadenia kvoli strave. Moja dcera chodi do statnych jasli, tam mi stacilo napisat do dotaznika potraviny, na ktore mala reakciu, ale zase ona ma take, ze sosovica, cicer, arasidy.. s vajcom je to podstatne konplikovanejsie. Imunolog nech ti napise papier so zaverom potvrdena reakcia na vajecny bielok (kedze uz mate odpozorovane). To by im nestacilo?
@gabu_lienka áno, štátna MŠ a trieda pre malé deti, ešte je maličká tak ani nevie povedať, že toto nemôžem zjesť.. vždy všetko Je a potom mi vyvolávajú nech pre ňu idem. Z orechov má tiež reakciu, hlavne arašidy vadia, lieskovce aj sója, jahody , ale ako píšeš z toho nezvyknú variť takže to neriešim , ale to vajce to je všade pomaly. Vadia aj cestoviny vaječné, koláče , všetko kam ho dajú. Ked vidím , že idú mať niečo kde je vyslovene veľa vajca tak poviem ráno učiteľke, nech jej to nedávajú zjesť , napríklad pri tej pomazánke poviem nech jej dajú len čistý chlieb a nikdy tak neurobia lebo nemá blbý papier.. no mne to potvrdenie nechce dať nikto bez testov ani ju len na vyšetrenie zobrať nechcú 🤷 bola som v dvoch ambulanciách čo sú v meste, budem skúšať aj mimo mesto ale tiež nemám možnosť obiehať pol regiónu.
@jgk24 má aj naša ekzém, odkedy nastúpila do MŠ tak v otrasnom stave 😌
U nás tiež až v 3 rokoch.
@lienka.7 nie nestačí 😉
@lienka.7 prosím ťa, je úplne irelevantné čo si riešila ty, dieťa ti zrejme chodí do škôlky na Slovensku... Skús sa pravidla nebyť papezkejsi ako pápež držať aj ty. Ja viem čo odomňa naša mš požaduje.
@lienka.7 nie. Ale nepáčilo sa mi tvoje komentovanie. Najprv mi tu budeš písať o nejakom rodičáku, ktorý s mojím príspevkom nemá spoločné absolútne nič a keď ti napíšem, že potvrdenie potrebujem na iné účely tak TY VIEŠ , že ho nepotrebujem. Pritom reálne nevieš aká je situácia.
@autorka tak reálne napis, kde ti chodí decko. Keď do AT, tak napis, ze ako je to v AT. Lebo na SK ti stačí papier od pediatra. A viem to preto, lebo som to riešila cez ministerstvo, keďže aj v našej skolke sa robili "dolezity". A druha vec je, že pre také malé dieťa ti žiadny lekar potvrdenie nedá, keďže sa to casom naozaj mení. Musis mat testy, ktoré sa robia najskôr po 4.roku. aj to viem, lebo som to riešila. Ale zase iba na tom blbom SK. Neviem, kde to teda riesis ty, ale keď sa teda pýtaš, tak laskavo daj uplne info. Ale asi to nechapes a ideš si zase svoje. Ako väčšina matiek tu, ktorým keď napíšeš niečo iné ako ony očakávajú, tak sa tu potom este aj fucia 👎👎👎
@lienka.7 a načo teba zaujíma kde mne chodí "decko" do škôlky? Veď ja som sa nepýtala na to ako to chodí v škôlkach. .. stacilo napísať " nie ja mám skúsenosť, že ti dieťa neotestujú" , nemusela si riešiť prečo načo a či potrebujeme papier.
@diewcatqoo prosím, nepamätáš si u ktorého lekára ste boli?
Neviem, ci ti to pomoze. Boli sme na alergologii Alerg IM v Brne. Ale bola potrebna ziadanka od pediatra.

Nám do 3 nepotvrdili, len sme uvádzali, že sme sledovaní na alergológii