Pozitívne štvorročné dieťa na Covid-19
Ahoj, píšem pre istotu anonymne, aby som nebola zvozená pod čiernu zem, že to neviem 😄 keďže sa tie opatrenia menili a žiaľ nemám čas ich pri troch deťoch sledovať..
Takže - dcéra mala v škôlke pozitívnu asistentku učiteľky, v piatok to bolo oznámené, v kontakte s ňou bola od pondelka a teraz vyšiel dcére (4r) pozitívny domáci AG test.. Ako ďalej postupovať? Zatiaľ jej nič nie je, sme doma 5ti.. Všetci teraz musíme byť v karanténe? Aj manžel čo je plne očkovaný? Lebo ja fakt neviem 🙏 pozrela som si aj stránku uvzsr a aj tak som z toho jeleň 🤦♀️
akje dcera pozitivna, kazdy neockovany z domacnosti urcite v karantene byt musi,a le ockovani neviem.
Objednaj dcéru cez korona.gov na PCR test - ten je zdarma a ak bude pozitívna - neočkovaní karanténa a na 5ty deň PCR test, očkovaní fungujú normálne ak nemajú príznaky
Na korona.gov je presne všetko rozpísané
Môj známy mal toto zzase... Dcéra mala nakazene spolužiačku mala príznaky, chodila aj tak do školy, dcéra ostala aj s ostatnými súrodencami v karanténe s tým ze išli na PCR testy ktore potvrdili že sú pozitívny ale bez príznakov, rodicia sú za očkovaný oni mohli chodiť do práce keďže sú bez príznakov, ale deti nie sú takže v tvojom prípade ak je ste bezpriznkaovy objednať s ana PCR testy kde vám potvrdia pozitivitu a 10 dní karantena, nám detský lekár nevedel povedať co a ako ani obvodný, museli volať na úrad zdravia kde sa náhodou dovolali
Aktualne sa nás to týka, takze ak je manzel plne ockovany (a spĺňa tu podmienku, že je 2.davku mal pred viac ako 14 dnami), tak on - ak je bezpriznakovy - v karanténe byt nemusi. Otázkou je, ale či aj on nahodou nie je už pozitívny, ak sa netestoval.
Ak dcére vyšiel pozitívny domaci antigen, mas dve možnosti - ostat doma v karanténe a cakat, či budete postupne pozitívni aj vy. Alebo objednat ju aj vas na pcr (ako kontakt alebo príznaky) a budete ho mat bezplatne. Stáva sa, že antigen je pozitívny a pcr vyjde negatívny, ale to je skôr rarita. Ale teda v karanténe by mal byt každý, kto nie je plne ockovany.
@modrykun666 však totok🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@modrykun666 ako kto, môj rodinný príslušník bol pred necelým rokom na kyslíku a následky má doživotne. Mladý, zdravý, na nič neliečený, tí šťastnejší netušia, že sú nakazení. Nechcem, aby sa to tu zase zvrhlo, len nemám rada, podobné posmešné výroky, lebo viem, ako mi bolo, keď sme nevedeli, či sa dožije rána a či bude na Vianoce doma.
Este doplnim. Ja som mala pozitivneho kolegu (samozrejme neockovany). V dobrovolnej karantene sme ostali aj my ockovani. Objednali sme sa cez korona.gov na pcr test, termin sme dostali na 5.den od kontaktu. Vsetci ostatni z kancelarie sme boli negativni, ale vsetci sme az
do vysledku testu dobrovolne obmedzili socialne kontakty. Pravdepodobne to dostanete vsetci neockovani v rodine. V praci to chytil od kolegu len jeden, ten ockovany nebol. No ani vakcina nechrani na 100%, preto by som aj muza radsej objednala na test.
Mala by ísť na PCR, následne aj všetci z domácnosti. Očkovaní nemusia ( my sme ale šli všetci, aby sme pripadne neroznasali).
@dadis aj ockovani môžu dostať, v mojom okoli je pozitívnych ockovanych viac než dosť. Druha vec je, že majú bezproblémový priebeh v porovnani s neockovanymi.
A nechcem sa púšťať do debaty o covide, ale súhlasim s komentom, že ako kto nemá príznaky. Mne na Vianoce skoro zomrela na covid mamina a nikomu to neprajem zažiť. A to som šťastná, že to ustala - mlada 53 ročná žena dovtedy bez zdravotných problemov.
@modrykun666 ved toto je bezne aj pri inych infekcnych ochoreniach ako covid 🤷♀️ Nie je to ziadna novinka. Hovori sa tomu asymptomaticky priebeh, bezpriznakovy nosic a pod.
@evkamotka tej aj budem musieť, keďže syn je už druhák tak nech čo a ako s ospravedlnenku..
@patka06
@martinka13 konečne prišiel dcére termín na pcr - až vo štvrtok 🤔 len teraz dilema.. Mám objednať rovno aj nás ostatných, či mám čakať na ten štvrtok? Lebo ak nás budem objednávať vo štvrtok a termín mi príde až o niekoľko dní tak amen tma koľko budeme zavretí.. Lebo ak nám príde termín na piatok/pondelok tak to bude akurát.. Jej tá testovacia vybehla hneď ako sa tam dostala tá tekutina a testovacia bola silnejšia ako kontrolná (takže kvázi pozitívna je už možno pár dní)
Ked je plne ockovany, tak pre neho karantena plati az ked zacne mat priznaky.
Dceru objednat na pcr. Karantena je 10dni, na 5.vsetci objednat na pcr.
Nam syn doniesol zo skoly a vcera bol ag pozit...ale mal aj priznaky...tak tiez som to riesila, lebo ja som tiez ockovana.
Syn je objednany na stredu na pcr, my sme sa objednali ako kontakt a zatial nic neprislo.
@modrykun666 nechcela by si mat príznaky a plny priebeh!
@martinka13 aj očkovaní... Kde máš písané že očkovaný človek sa nemusí nakaziť, všetci musia ísť na PCR testy bo majú v domácnosti pozitívneho, len ak očkovaný nemá príznaky môže chodiť do práce, alebo ostať na pandemickej pri deťoch ak im príde pozitívny PCR
@cica8 Očkovaní nemajú povinnosť karantény ani testovania:
https://korona.gov.sk/co-mam-robit-ak-som-bol-v...
Povinnosť karantény (rovnako tak ani testovania) sa nevzťahuje na osobu, ktorá:
je najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou,
je najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou, alebo
je najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19 alebo
prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami, a nevyskytujú sa u nej klinické príznaky ochorenia.
@cica8 mam to od pani z RUVZ. Nemusia.... Ona mi to povedala. My sme ale aj tak boli. Btw boli sme negativni
@patka06 no ved jasne, keď známy volal na úrad zdravia lebo mu nik ani pediater ani obvodný nevedeli povedať co ma robiť tak tam mu povedal rovno pan že istota je istota a hneď všetkých okrem tej pozitívnej objednal na PCR testy. A odporučil mu byť 10 dní doma aj keď nemá príznaky lebo sak nik nevie.... Zvládli to všetci na výbornú 😉
@cica8 Ano dokazu. Aj ja som ockovana, ktora bola v kontakte a isla dobrovolne do karanteny. Aj ockovani kolegovia tak spravili. Od "mojho" kontaktu sa vsak nakazili iba neockovani. Takze ak ma astra nejakych 70% uspesnost a pfizer/moderna o nieco vyssiu, stale to ma velky vyznam. Asi ked je ockovani vystaveni silnej nalozi, tak ta ochrana nestaci...ale ak u nas v kancelarii bol 1 neckovany a 5 ockovani...tak nikoho z ockovanych nenakazil. Nakazil jedneho neockovaneho z vedlajsej kancelarie, ktoreho len pocas dna bol pozriet a pozdravit a chvilu sa rozpravali.
@dadis v sobotu sa nakazil známeho kolega, odmietal očkovanie, píšem minulý čas lebo už by sa chcel 🙂ma príznaky čaká na PCR, poznám ho 11 rokov za ten čas zdravý jak repa, športovec, sem tam zapáli cigu a da pivo, strašne ho to zlomilo. Nuž od soboty v posteli a je hotový. Nakazil sa v praci🤔

Zavolaj jej pediatricke, da vam pokyny