Poznáte genciovú violet na potieranie jazyka?
dcerka ma kvasinky na jazyku, tak nam lekar dal na potieranie jazyka genciovu violet, mate s tym niekto skusenosti? mozem si to davat aj na bradavku? Neskodi to?
@magnesia ano, gencianka na kvasinky naozaj zabera. ak chces nieco prirodzenejsie, mozes vyskusat aj sodu bicarbonu (navlhcit gazu, dat sodu bicarbonu - najlepsie z lekarne, v liekopisnej kvalite) a vytierat pusinku. ty mozes vyskusat aj kvapky Citrovital, alebo aj tu sodu, a tiez je dobre nasadit si probiotika. zaroven potom aj obmedzit sladkosti a bielu muku.
tvoj lekár má u mňa veľké plus,konečne lekár,ktorý odporúča mamine najlepšie a najprírodnejšie ,čo na to je,vieš veľa lekárov to zatracuje a predpisujú rôzne chem.bordeli,ktoré sú aj v ústočkách hnusné a nezaberajú tak rýchlo,pridaj drobčaťu aj probiotiká a ani nebudeš vedieť a budete to mať preč,pozor len na veci lebo to farbí.
No neviem, neviem. Je karcinogenní, nebo ne? Hladala som nieco o nej, a vygooglila som aj toto:
http://www.eafty.cz/gencianova-violet-pomuze-pr...
Genciánová violeť je stále na seznamu léčiv vedených u Světové zdravotnické organizace (WHO), a to i přesto, že se spekuluje o možných karcinogenních a toxických účincích. Názory zdravotníků na genciánovou violeť se liší – někteří ji stále předepisují, jiní nikoli. Je však spíše pravděpodobné, že rakovinu může podnítit díky dlouhodobému užívání. Jestliže ale máte obavy o své zdraví, sáhněte po zmiňované dubové vodě. Na afty je zase možné použít výtažky ze šalvěje lékařské, popřípadě různá kloktadla.
Nma pomohla soda bicarbona. Sice maly robil grimasy, ale pomohlo.

to sa dava uz desatrocia, mozes byt kludna. ano mozes aj na bradavku, len si daj potom tampon lebo ti to ofarbi podprdu