icon

Pravidelné užívanie vitamínu K2 u bábätiek

frida1990
2. dec 2025

Ahojte, keď bábätko dostalo v pôrodnici namiesto injekčného vitamínu K2 iba kvapky, je nutné mu kvapky vit. K2 pravidelne podávať každý týždeň? Alebo stačí dávať iba vit. D3, a K2 už netreba dávať? Ako to máte vy?

michaelam2
2. dec 2025

@frida1990 toto je otazka na pediatra

sisa_s
2. dec 2025

Kojis alebo davas um?

stellarstar
2. dec 2025

@frida1990 ja nvm ako ženy sa nevedia opýtať v pôrodnici či pediatra?

natalis1998
2. dec 2025

@frida1990 ja čo mám knihu zdravé dieťa tak tam som čítala že každý týždeň, je to písané doktorkou. Môžem to odfotiť ak chceš.

dixitka
2. dec 2025

@frida1990 pokiaľ viem, injekcia je jednorazová (už potom netreba nič), kvapky treba dávať ďalej. Pediater ti povie viac.

frida1990
autor
2. dec 2025
@stellarstar

@frida1990 ja nvm ako ženy sa nevedia opýtať v pôrodnici či pediatra?

@stellarstar ženy kľud, dieťa sa má ešte len každú chvíľu narodiť, takže žiadne inštrukcie z pôrodnice či od lekárky ešte nemám, len si robím práve zásoby vitamínov a premýšľala som, či mám prihodiť do košíka aj K-čko, že by som nemusela robiť potom znova objednávku.

frida1990
autor
2. dec 2025
@dixitka

@frida1990 pokiaľ viem, injekcia je jednorazová (už potom netreba nič), kvapky treba dávať ďalej. Pediater ti povie viac.

@dixitka injekciu my nebudeme chcieť dať podávať, iba kvapky

frida1990
autor
2. dec 2025
@natalis1998

@frida1990 ja čo mám knihu zdravé dieťa tak tam som čítala že každý týždeň, je to písané doktorkou. Môžem to odfotiť ak chceš.

@natalis1998 ďakujem akurát už mi hovorili aj ostatné maminy že dávajú raz do týždňa, kúpim si teda aj vitamín K nech mám doma pripravený

michaelam2
2. dec 2025
@frida1990

@stellarstar ženy kľud, dieťa sa má ešte len každú chvíľu narodiť, takže žiadne inštrukcie z pôrodnice či od lekárky ešte nemám, len si robím práve zásoby vitamínov a premýšľala som, či mám prihodiť do košíka aj K-čko, že by som nemusela robiť potom znova objednávku.

@frida1990 K ti predpise pediater

stellarstar
2. dec 2025
@frida1990

@frida1990 tak sa vyjadruj tak, lebo z tvojho príspevku znel prítomný čas a nie budúci čas.

anonym_65b521
2. dec 2025

Jeden logicky argument odmietnutia injekcie? Prosím

stellarstar
2. dec 2025
@frida1990

@frida1990 a čo očko? Tiež odmietneš?

natalis1998
2. dec 2025
@frida1990

@natalis1998 ďakujem akurát už mi hovorili aj ostatné maminy že dávajú raz do týždňa, kúpim si teda aj vitamín K nech mám doma pripravený

@frida1990 asi nekupuj dopredu, aj v tej knihe píšu že vitamín K predpise pediater a teda každý týždeň po dobu 12 týždňov by sa to malo

dixitka
2. dec 2025
@frida1990

@frida1990 tak hlavne o tom teda pôrodnicu informuj vopred, lebo mňa sa na to nikto nepýtal. Len v prepúšťacej správe bolo niečo v duchu, že podávanie K vitamínu nie je potrebné, lebo bola podaná injekcia.

sisa_s
2. dec 2025

Davkovanie vit.D aj K riesi pediater po narodeni, K sa dava plne dojcenym detom, tie na UM to maju v umelej vyzive
(Hadam ani screening z paticky nedas, lebo bude mat babo traumu z pichnutia)