icon

Prdíky u 4-mesačnej dcérky

deniska321
29. sep 2022

Ahojte, mám 4 mesačnú dcérku a trápi ju nadmerná plynatosť, je dosť nepokojná aj cez deň a v noci taktiež, niekedy sme aj 8krat hore. Dcérka je dojčená. Skúsila som úplne vysadiť kravsku bielkovinu už niekoľko týždňov a zatiaľ bez zmeny. Užívame vitamín D Jamieson. Boli sme už aj s tým u pediatričky, malá krásne priberá a napreduje dokáže sa už aj pretočiť z chrbátika na bruško. Lekárka jej zobrala ster z konečníka a tiež poslala na rozbor dcerkin moč a stolicu a všetko vyšlo negatívne. Objednali sme sa na gastro, ale je tam strašne dlhá čakacia doba, najbližší termín majú pre nás až 3.11. Užívame aj probiotiká Probio fix už dlhšiu dobu a tiež zmena žiadna. Skúšali sme aj BabyCalm, ale po ňom sa dcerkin stav ešte zhoršil, prdela ešte viac a ešte viac sa v noci pučila a plakala a takisto sme užívali aj espumisan a ten tiež nepomohol. Nemáte prosím vás pre nás ešte nejaké rady čo robiť, ako pomôcť mojej dcérke a samozrejme aj mne, aby som sa aspoň trochu viac vyspala?

summer_103
29. sep 2022

@deniska321 nam pomohol Sab Simplex namiesto espumisanu a tiez sme zmenili probiotika na BioGaia

deniska321
autor
1. okt 2022

@summer_103 ďakujem, skúsime ešte teda ten sab simplex, už som ochotná hocičo vyskúšať. Aj vy ste sa trápili s podobným problémom aj v noci? Niekedy sa už aj bojím, že či je vsetko v poriadku, ale potom sa ukludnujem tým, že predsa priberá pekne a napreduje, plus teraz mala všetky výsledky z rozborov v poriadku.

lenkaspalka
1. okt 2022

@deniska321 ahoj mne pri krpcovi zaberal síce aj espumisan, ale ešte v pôrodnici mi radila sestrička cvičiť bruško pri každom prebaľovaní, že to je najlepšia prevencia na prdíky. Takže kolienka tlačiť na bruško a aj striedavo práve kolienko ťahať k ľavej rúčke a naopak. Setra zas skúšala pri synčekovi všetko možné a pomohli až ColiPrev kvapky, pomáhajú viazať laktózu. Náš krpec sa najviac vyprdí keď je na brušku alebo v polohe na tigríka. Skús aj toto, cvičiť, striedať polohy, plus probiotiká, prípadne nejaké kvapky. A hlavne aj psychická pohoda vás rodičov. Niekedy sú koliky zo stresu.

lenkaspalka
1. okt 2022

@deniska321 a ešte ma napadlo, skontroluj ako je prisatá, keď sa dojčí. Môj synček ukončil práve 4.mesiac a začínajú ho jedovať ďasná(zúbky sa posúvajú) a často sa stáva, že sa slabo prisaje a nahltá vzduchu (to je také to cmukanie pri kojení), potom má problém sa v noci vyprdieť a budí sa aj 13x za noc.