Prechladnutý ročný synček

eliska1309
19. jan 2015

Ahojte maminy. Poradte čo pomáha vaším detičkám keď sú prechladnuté? Môj malý má 1 rok. Má teraz vlhký kašeľ a soplíky také, že nestíhame odsávať (samozrejme každé odsávanie je boj). K doktorke sa nám neoplatí ísť lebo keď nemá horúčku tak mu dá len fenistil kvapky na kašeľ a sprej s morskou vodou a meďou. A ani jedno mu nikdy nezabralo. Naposledy mu zabral mukosolvan junior a ten už od včera berie len neviem čo s tým soplíkom lebo ho z neho tak dusí až ho napína (kúpila som mu detský nasivín ale neviem či je to najlepšie riešenie keďže je návikový). Čo pomáha vaším drobcom? Viem, že môjmu malému to nemusí zabrať ale budem vďačná za každú radu. Ďakujem za každú odpoveď.

jajilb
19. jan 2015

My sme teplotu tiez nemali no maly mal kasel a sopliky. Po navsteve lekarky nam bolo povedane ze ma zapal priedusiek a je nutna liecba antibiotikami. Ja by som vo vasom pripade radsej navstivila lekarku a uistila sa ze su to naozaj len sopliky. Ak vsak nechcete ist k lekarke skuste Sinupret.

jana_eyre
19. jan 2015

nasivin je navykovy len v pripade ak prekracujes predpisane davky, takze ak budes dodrzovat pribalovy letak, malemu urcite pomoze..

u nas inak velmi pomaha vincentka v spreji - ta precisti nos dokonca aj mne ako dospelej zatial co vsetky morske vody mi nikdy nezaberali, tak mozes skusit tu ak chces.. pokial som vincentku neobjavila, pouzivala som vzdy nasivin, ale ked som bola tehotna, tak mi nestacilo davat si len par strekov do dna a vincentka to vyriesila.. fakt je to najlepsi vynalez na nadchu, aspon v nasej rodine 😀

januliku
19. jan 2015

@eliska1309 Pozor na ten kašel, lebo ako píše @jajilb aj zápal priedušiek môže byť bez teploty, dokonca aj zápal pľúc. Ale to by si počula, že pri dýchaní chrapčí alebo píska. Nám na vlhký kašeľ najlepšie zaberá Solmucol, môže sa užívať aj dlhodobo, rozpúšťa hlieny, je aj na zadnú nádchu. Do nošteka po jednej kvapke nasivinu môžeš, myslím, že max. 7 dní. Ale ja na tvojom mieste by som určite skočila k dr., keďže má aj nádchu aj kašel, hlavne ak to trvá už niekoľko dní.

hamca
19. jan 2015

@eliska1309 nam najlepsie zabera na nadchu sinupret a na kasel solmucol

pipinka4
19. jan 2015

@eliska1309 ahoj pokracuj s tym sirupom my davame vacsinou hedelix a vyuzivame ho cely ono moze mat kasel z toho sopliku. A ak ti mozem poradit odsavaj minimalne tym ze odsavas sopliky mu drazdis sliznicu a viacej sa soplik tvori a aj mucosolvan podporuje tvorbu hlienu ale riedi ho cize bud ti ho vygrcka alebo vykaka.ja malej neodsavam.sopliky pokial to neni uz extrem samozrejme a krasne jej vzdy rychlo prejde. A do nosteka davame nasivin ten vacsinou pred spanim a cez den obyc morsku sol. Ale ak si si nenibista chod lekarke.my mavame sopliky zo zubkov takze mame dost casto a nechodim .tym doktorke.

pipinka4
19. jan 2015

@eliska1309 a este malej robim cibulovy cajik

marcah
19. jan 2015

@eliska1309 my sme mali podobu neprijemnu nadchu pocas vianoc, chuda maly az ocka sa mu z toho zapalilli a kvapkala som mu aj do oci...... snazili sme sa co najviac odsavat (tiez to bol boj, stacilo ze zbadal vysavac a uz sa trhal) a po odsani som striekla ten nasivin - tak 3 krat denne a hlavne teda pred spanim - ten nasivin stiahne trochu sliznicu a bude sa mu aspon na chvilu lepsie dychat..... jasne, je navykovy ale nebudes mu ho davat vecne, ked to za par dni nezacne ustupovat (max tyzden), tak to uz je potom na doktorku a pravdepodobne antibioticke kvapky do nosa

susi123
19. jan 2015

@eliska1309 Ahoj. Aj nas krpec bojoval casto so soplikmi a kaslom v tomto veku. Ako prva pomoc nam zaberal na sopliky Sinupret, od kasla Bronchipret (na prirodnej baze) a Nasivin do nosteka. My sme ale pre istotu zakazdym konzultovali s doktorkou, a ked najhorsie priznaky po dvoch, troch dnoch neustupili, skusili sme Solmucol, proti virusom Isoprinosin, a bud Fenistil alebo Zyrtec. Drzim palce.

domi1988
19. jan 2015

Mam rocnu dceru a vyzera to tak, ze zo zubkov ma sopliky od tych kasel a trochu sa jej chytili uska... nasadila som fenistil, nasivin, morsku vodu, SINUPRET a sirup od kasla +vit.c... pediatricka aj usna boli spokojne s mojou liecbou 😀

eliska1309
autor
19. jan 2015

ok ďakujem ja s nim teda radšej skočím k doktorke či to nemá dačo vážnejšie. Zo zúbkov to určite nie je lebo to chytil odo mňa. Urobila som tú chybu, že keď som prechladla nezačala som mu hneď dávať vitamín C. Naposledy ked sme boli s mužom chorí tak som ho malému dávala hneď od začiatku a nič mu nebolo.

siska53
20. jan 2015

@eliska1309 nam sa stalo to,co jajlib..teplota ziadna,resp.len trochu zvysena,myslela som,ze zuby, lebo sa na to stazovala a vyklul sa z toho zapal priedusiek..:( a to len kaslala,sopel jej netiekol a dozvedela som sa,ze jej hlieny zatiekli na priedusky..
A syn zas vysoke teploty,strasny sopel a kasle, vsetko ciste,prosto ten sopel bol taky agresivny,ze tiez dostal atb...

maca283
20. jan 2015

@eliska1309 Ahoj Na sopliky a prechladnutia je vynikajuci kem timian Natierat chodidla hrdlo hrudnk a nedzi lopatkami a dat este olejcek jedlu sibirsku Pomozte to a su to prirodne produkty ziadna chemia Mozes to pouzivat aj ako prevenciu hlavne ked pride do kontaktu kde su chori alebo ked je rozšírená chrípka

eliska1309
autor
21. jan 2015

No takze pani doktorka nam nakoniec napisala antibiotika sumamed, do nosteka pamycon a samozrejme fenistil. Tak snad to co najskor drobcovy zabere lebo ma uz poraza ked vidim ako sa s tym trapi.