icon

Prečo 11-mesačná dcéra stále nesedí a nelezie?

20. máj 2024

dobrý deň ja som už načisto zúfala mala nesedí nelezie len sa pretáča skúšala som snáď už všetko aj na trávnate ihrisko som ju vzala tiež nič len sa dá na 4 hore dole sa pohúpe a nič hovorila som to obvodnej vraj ju to mám učiť ja 24|7 je na zemi ale chvílu ju to baví potom plače prosím poraďte..

pribinak
20. máj 2024

Fyzioterapeut ju videl? 11 mesačne dieťa by už naozaj malo byt viac akčné

Našla by som si fyzioterapeuta nech s ňou on ako profesionál pocvici a hlavne skontroluje svalovy tonus

yoxinka
20. máj 2024

V takejto situácii nepomôže žiadne radenie na modromkoňovi. Ber si dcéru na vyšetrenie k fyzioterapeutovi, ktorý sa deťom venuje, tam sa dozvieš čo s ňou je aj čo s ňou treba robiť.

bibiqa
20. máj 2024

Určite to treba riešiť už s lekárom

autor
20. máj 2024

@bibiqa riešila som pred včerom som bola u obv a povedala že za 3 týždne sa mám zastaviť zase

kristinka92
20. máj 2024

môže byt že je lenivejšia. poznam dve deti (súrodenci) kde zacal len chodiť ako 22mes a druhý iba teraz a tešia sa že “tak skoro už začína chodiť” a pritom ma 18mesiacov. v každom prípade chápem tvoju frustráciu, ale keď obvodná povedala že za 3t sa máte ukázať, spravila by som tak. keď dovtedy nebude pokrok pýtaj sa k fyzio, veď tým nič nepokazis

pribinak
20. máj 2024

@kristinka92 lenivé deti neexistujú, to sú deti ktoré majú slabšie svaly alebo stuhnuté svaly a preto sú pomalšie, majú mierne oneskorený vývin, ale nie sú lenivé

lucia13022023
20. máj 2024

Určite fyzio podľa mňa, tam ta nemusí poslať dr kľudne sa objednaj a chod s malou aj zajtra.

salamistka
20. máj 2024

Moja mala 10 mesiacov a ešte sa ani nepretáčala poriadne (bola balená "naširoko" 8 mesiacov), poslali nás na rehabilitácie, štvornožkovať nezačala, ale liezť, v 12-ich mesiacoch urobila prvé kroky a mala 13,5 mesiaca, keď začala samostatne chodiť...určite treba začať cvičiť

bibiqa
20. máj 2024

Kľudne si sama hľadaj fyzio, toto sa za 3 týždne nezmení a ak aj , tak minimálne

iwesska
20. máj 2024

Nechapem,ako ju to mas ucit. To si mas pred nu sadnut a ukazovat jej to? Ved dieta ak ma dostatok priestoru a motivaciu v podobe hraciek sa toto vsetko nauci prirodzene samo. Uz davno vas mala poslat na rehabilitacie.

vkatush
20. máj 2024

Kamoška riešila to isté. V rodine jej každý vravel, že malý je len lenivé dieťa, že to pôjde alebo ho skúšali na silu posadiť/postaviť, napriek tomu, že im to zakázala.
Keď mal rok, konečne to začala riešiť aj pediatrička (nechápem , prečo nie skôr) a šli na vyšetrenia, odbery, k neuro, fyzio,...

Až keď s ním začala cvičiť cviky od fyzio, konečne sa rozhýbal.
Takže moja rada, mala si byť u fyzio už dávno, nečakaj.
Držím palce.

enoula
20. máj 2024

Urcite fyzio. Pravdepodobne ma slabsie nejake svaly, potrebuje ich posilnit, aby vedela ich pouzivat..
A tiez je super baby plávanie, to nam odporucali uz od mala
Mozes si aj pozriet videa od fyziomama, velmi pekne vysvetľuje..
Napr https://www.facebook.com/share/v/UrC1mqfPhobcHAqn/