Prečo 4-ročná dcérka zvracia?
Pekné ráno želám. Dcérka 4r. zvracala už 3x v priebehu 2h. Neviete z čoho to môže byť? Včera cez deň jedla všetko ako obvykle. Nejedla nič čo by jej mohlo podráždiť žalúdok. Nestretol sa prosím s tým niekto? Ak to neprejde, ráno budem volat dr. Ďakujem.
Znova zvracala a mala už aj hnačku.
Pravdepodobne je to bezna viroza. Bohuzial, bude musiet dostat zo seba všetko von, asi to par hodin potrvá. Nech skusi pit maximálne po lyzickach. Ked sa ukludni, daj jej nieco na hnacku, porad sa v lekarni. A potom prisna dieta.
Pravdepodobne je to bezna viroza. Bohuzial, bude musiet dostat zo seba všetko von, asi to par hodin potrvá. Nech skusi pit maximálne po lyzickach. Ked sa ukludni, daj jej nieco na hnacku, porad sa v lekarni. A potom prisna dieta.
@barka1 1x čo zvracala tak boli tam malé kúsky jedla, ale teraz vôbec. Už 3x zvracala len žlté. Dávam jej vodu, pije len po takých malých dúškoch ale po chvíli to ide von.
@barka1 1x čo zvracala tak boli tam malé kúsky jedla, ale teraz vôbec. Už 3x zvracala len žlté. Dávam jej vodu, pije len po takých malých dúškoch ale po chvíli to ide von.
@anonym_autor áno práve preto jej dávaj max. po lyzickach. Alebo hodinu jej nedávaj vobec nič, musí sa jej ukludnit zaludok.
@anonym_autor rotavírus.
Očkuje sa proti tomu. Skús si pozrieť na internete o tom informácie.
@anonym_autor moze byt rotavirus, norovirus, alebo ine virozy. 1-2 hod po zvracani nedavat nic pit, potom po lyzickach rehydratacny roztok napriklad enhydrol, ked to bude tolerovat mozes pridat nesladeny cierny caj, alebo vodu. Male objemy. Na hracku probiotika, tasectan alebo smecta, dieta - ryza, suchare, banany atd., vyvar, mrkva, najdi si na nete navody. Ak by dlhsie nic neudrzala alebo prestala cikat, zvazit navstevu lekara alebo pohotovosti. Na instagrame je taky cesky pediater cyra_vole, ten tam ma navody na vsetko aj pre laikov. Na dehydrataciu je viac rizikova hnacka ako zvracanie.
Na vracanie nemusis davat hned vodu po lyzickach, to drazdi, nechaj zaludok ukludnit, daj mokru vreckovku na pery. Ale hnacka je horsia, ta dehydruje telo a to moze byt nebezpecne. volaj pediatricke co s tym, mozno neskor siahni po rehydratacnom roztoku. Mozno to hned po dni odide, mozu ale prist aj horucky po vracani. Teraz je toho vela presne s takymto priebehom.
@anonym_autor V lete sa casto siris rozne brusne virozy, aj mne prave teraz jedna konci. Vodu pri zvracani nedavaj, pockaj, kym nejake 2 hodky nebude zvracanie a potom mozes skusit, po lyzickach.
Ako píšu vyššie, nedávať piť, keď vracia 2 hodiny a aj potom žiadnu vodu, radšej čierny alebo bylinkový vlažný čaj... normálne osladeny po lyžičkách, postupne viac. Kým dieťa nepýta jesť, nasilu nedávať, aj celý deň nemusí jesť. A dodržiavať extrémnu hygienu rúk, inak to máte všetci za chvíľku.
Ako píšu vyššie, nedávať piť, keď vracia 2 hodiny a aj potom žiadnu vodu, radšej čierny alebo bylinkový vlažný čaj... normálne osladeny po lyžičkách, postupne viac. Kým dieťa nepýta jesť, nasilu nedávať, aj celý deň nemusí jesť. A dodržiavať extrémnu hygienu rúk, inak to máte všetci za chvíľku.
@glade22 ak tak sladit glukopurom t.j. hroznovym cukrom, klasicky cukor zhorsuje kvasne procesy v creve a moze hnacku a nafukovanie zhorsit
Este doplnim baby ze ak cierny caj, tak detsky bezkofeinovy. Kupis v lekarni alebo aj v obchode.
Inak ze aj voda z varenych jablk pomaha...
Ten rehydratačný roztok dávaj určite, u nás to super zaberá a aj mám pocit že žalúdok sa po ňom ukľudní. Nasadila by som hneď aj hylak. Medzi detmi je teraz rozšírená viróza, aj deti mali cez vikend, ja v pondelok 🙈
@anonym_autor dat smectu hylak kvapky pepsi po lyzickach ale.ako pisu cca 30 az.60min po zvracani...voda je tazka ka zaludok
@anonym_autor ďakujem všetkým krásne. Malej sa žalúdok ukludnil ale hnačky neprestávali tak nam dr predpísala hidrasec.
Na vracanie nemusis davat hned vodu po lyzickach, to drazdi, nechaj zaludok ukludnit, daj mokru vreckovku na pery. Ale hnacka je horsia, ta dehydruje telo a to moze byt nebezpecne. volaj pediatricke co s tym, mozno neskor siahni po rehydratacnom roztoku. Mozno to hned po dni odide, mozu ale prist aj horucky po vracani. Teraz je toho vela presne s takymto priebehom.
@selena_luna suhlasim, ja som sa pri hnacke tak za par hodin odvodnila, ze na vahe sli minimalne 2 kila dole 😳. Ale to boli brutal hnacky vodnate.
@anonym_autor viroza

@anonym_autor viroza..