Prečo cítiť z 20-mesačného syna acetón?
Ahojte chcem sa spýtať mám syna ma 20mes. Sem tam u neho zacitim aceton buď mierne z úst alebo v plienke pred asi mesiacom a pól mu brala doktorka krv ale z iného dôvodu brala mu krvný obraz lebo ho stále zapeká poslali nás na gastro tak všetko ok dávame vlákninu ale prečo aceton ? Pred 2 týždňami bol chorý mal dva dni zvýšenú teplotu a nádchu horúčka mu prešla no nádcha ho držala ešte týždeň teraz pred pár dňami mu prešla ale aj pred tým ked chorý nebol som mu to cítila mierne z úst…Niekedy ma také dni ze papa celkom dobre niekedy ze nespapa toho skoro nič vypije po 250ml ( fľašky ) asi dve a pól fľašky za deň niekedy to necítim viac menej ale občas to zacitim z neho ale akože nič mu nieje je hravý všetko čím to môže byt môže to byt tým ze mi vela nespapa teraz napríklad ma obdobie ze nepapa toho moc
môže to byť aj detska cukrovka.
@trushme20 Treba zájsť ku doktorke nech mu odoberie krv a skontroluje hladinu cukru. V lekárni sa dajú kúpiť aj testovacie pásiky na moč, kde vám ukáže zvýšené hodnoty acetónu a cukru v moči.
Treba ist za doktorkou a povedat jej o tom, viem, že ako dieťa som bola hospitalizovaná na infekčnom, tiež tam figurovala tato latka
@trushme20 hlavne uber z toho mnozstva mlieka, jasne ze nebude jest ked vypije 250ml flasu a zaleje si zaludok.polievky nezje?ovocie?
U mojich som cítila, keď mali niečo s trávením a vracali.
Pri dehydratacii a hladovani to byva,ale moze byt aj priznak cukrovky.
Priznak cukrovky. Dajte moc na rozbor dr ... je to velmi dolezite ked to uz takto citite

https://www.tvdoktor.sk/priznak/21-acetonovy-za...