icon

Prečo dieťa chytá za ucho a kričí?

19. jún 2024

Ahojte dievcata, syn to robi od vcera. Viem, ze dieta sa denne mení ale doteraz ked poviem prosim si, poda. Ked poviem ham ham smeje sa ide papat. Teraz ham ham a bachne mi po flaske az mi vypadla. Ked sa s flaskou uz hra a nepije, zacne vrieskat a trhat si akoby usi. Som strasne vystrasena, ze co sa deje. Lebo robi to podnetovo, ked mu nieco vezmeme alebo nieco nevie urobit.

deti95060810
19. jún 2024

vek dieťaťa...

autor
19. jún 2024

@deti95060810 14 mesiacov, pardon

zuzkaa1991
19. jún 2024

Skusa hranice co mamka dovolí ;) co ste spravila ked vam buchol po flaske zevam spadla?

zuzkaa1991
19. jún 2024

Ja som v prvom momente zakazala danu vecc ktoru som nechcela aby dcéra opakovala do buducna
Vreskanie po nas
Resp v takom malom veku búchanie( bitie stipanie atd)
Hadzat vecci atd
Vzdy som razne povedala ze nesmie sa to robit väčšina ludi si myslia ze joooj malicky/a je tomu nechápe...ale dieti sa ucia od nas takze ak daco raz dovolime a o polroka tu danu vec zakazeeme dieta po svojom bude rozmýšľat preco raz ano a raZ nie preto ja som isla metodou ze hnedv zaciatkoch som zakazovala robit veci ktoré som vyhodnotila ze budúcnosti nebude moct robit....dirigovat ma vreskat po mne bit atd....ma 6r a hranice ma vo všetkom urcene od mala

viestta
19. jún 2024

Skusa co dokaze a potom je prekvapena z dosledkov. Vyvyja sa jej osobnost, uz si uvedomuje, ze aj ona moze o sebe rozhodovat. Je to uplne bezne v tomto veku, uz len treba ukocirovat aby sa nerobilo len to co ona chce.

autor
19. jún 2024

@zuzkaa1991 vyhresila som ale snazim sa neziapat a bit ho nechcem...

autor
19. jún 2024

@zuzkaa1991 snazim sa podobne, casto to kazi svokra, ze nehuc po nom ale ja napr. nechcem az jedlo hodi o zem a hra sa s nim a rozmaze ho po zemi alebo bucha vratkami kuchynskej linky 🤦‍♀️

autor
19. jún 2024

@viestta mna skor zarazilo, ze takto zo dna na den az si pomaly vlasy ide vytrhat, doteraz bol, ze na "nono" sa otocil a isiel ine a teraz bam 🤦‍♀️

biglovemom
19. jún 2024

Hresit dieta a hucat lebo objavuje a skusa…no zbohom chuda dieta .
dalsia matka co nema sajnu o vyvine dietata a vychove😳😳🫣

3petka
19. jún 2024

Aj môj to robí má 15. Síce sa nechytá za uška ale tleskne si od zlosti a robí scény. Tak ho nechám tak a za minútu už papa. Nieked nechce ani za svet lyžičku dať do pusi ešte kde tu reagoval na to aby ochutnal. Teraz nejak popri amoku strávim lyžičku do pusy a zrazu zistí že hento fajn tak sa skludni a papa.
Proste skúša čo vydrzis…

autor
19. jún 2024

@biglovemom mam prve, neviem vsetko ja viem kedy dieta skusa ale ked sa mi dieta zmeni zo dna na den na nepoznanie, ma to znepokoji...

autor
19. jún 2024

@3petka ja zvladnem len ci on, mna nevycvici... je hrozne hyperaktivny to ma niekedy zachrani, ze sice vybuchne ale ide dalej a zas riesi inu lumparen 🤷‍♀️

biglovemom
20. jún 2024

Autorka tak si nieco nastuduj,kniha repektovat a byt respektovan je fajn.

Dieta ,a hlavne 14mesacne neskusa nic.vobec nic.

Reaguje ako vie a ty si tu na to aby si mu ukazala ako spravne riesit situacie- emocie.

Je nahnevane? Poviem sebe zle nerobime.Ukazem mu ze frustracia sa da riesit inak/buchnutim si do vankusa.
A to ide tak dalsich par rokov.
Ono nevie ze nerobi spravne.

Tiez by si chcela aby ti ukazali ako sa to spravne robi ci? Ci radsej nech po tebe niekto ziape?
Dieta sa vsetko uci,a uci sa to od nas

autor
20. jún 2024

@biglovemom dakujem, konecne prispevok s vypovednou hodnotou, tiez si myslim, ze nie je v 14 mesiacoch take prefikane az nieco skusa 🙈

biglovemom
20. jún 2024

Neni zac
Zober si to takto…dieta pride na svet, blbo povedane blbunke ,ono sa vsetko vsetko uci. Od cinov,emocii vsetko

Zhodi flasu? Jee ja som to bol a je to super zvuk.urobim to zas a zas…
Mama- flasa sa rozbije , nehadze sa na zem, dame ju nabok.
dieta bude frustrovane bude plakat.Vidim ze si z toho smutny , chcel si sa hrat ale flasa sa rozbije.(priklad )

Ked mu ju zoberies ono nevie preco, bude revat lebo je frustrovany a ty ho hresis za to ze reve, potlacas jeho emocie , ono nevie co sa s nim deje , namiesto toho aby si mu pomohla ho nechas sameho v tom, vychova drz hubu a krok. Vidis kolko ludi ma depky, nulove sebavedomie, to je vsetko nasledok vychovy.

Dieta tiez nevie ze elektrika je nebezpecna, ze kvetom sa listy netrhaju.ze v obchode nesmie vsetko brat atd atd
Ono nevie nic.

Vychova neni tazka.treba dietatu ukazat co sa ako robi, ako sa emocie zvladaju.
potom je to na matke, ktorou cestou sa vyberie.
Ci hresenim, bitim,krikom (nastuduj co to s dietatom spravi) je to rychla cesta ,ale cesta do zahuby pre to dieta, alebo trpezlivostou ktora naozaj ruze prinasa🤗

Mne sa urcite osvedcila. Dieta zvlada super emocie, v skorom veku vedelo popisat ci je smutne, vesele, samozrejme budu casom ine problemy, ale toto je podla mna uz super zaklad.

autor
20. jún 2024

@biglovemom dakujem moc, som sa uz bala, ze tu nie je nikto kto sa vie vyjadrit k teme a nie ma hodnotit aka som matka...

biglovemom
20. jún 2024

Kazdy robi chyby.nikto neni dokonaly ani vychova nebude.
Aj ja som urobila chybu.Nechcene.Boli sme aj u psychologa. Takze zhruba viem o com pisem i ked moje vyjadrovanie neni moc pekne🤣🤣(pol zivota som v zahranici)

sarahh09
Autor odpoveď zmazal
autor
20. jún 2024

@biglovemom verim, ja som tiez omylna, ja som mala drsnu vychovu a nechcem ju aplikovat na syna a je to prve dieta, ucim sa 🙆‍♀️

biglovemom
20. jún 2024

To je super ze to chces zmenit… 😊
Co ma napada, dieta nechat robit veci same Samozrejme k veku napasovane,vyvodit hned nasledky,ked nieco vyparati.
Nie ze rano si spravil to a poobede nebudes mat tv.blbost na entu.
Vylial si vodu ,teraz utreme (ked vie sam ked nie spolu)
A co je dolezite, kde som ja robila chybu.dieta bolo na prvom mieste.
Psycholog povedal nie, vy ste na prvom na mieste.a vase potreby.

autor
20. jún 2024

@biglovemom ano toto aj mne hovori vela ludi aj na terapiach, ze nesmie byt na 1. mieste, potom matky maju depresie, problemy a odraza sa to iba na dietati 🤦‍♀️

biglovemom
20. jún 2024

Tak tak… 🫣